• bu adamların kurslarını bilmem etmem ama, dost kitapevi tarafından yayınlanan yabancı ülkeler için küçük cep rehberleri çok güzeldir. şimdiye kadar mısır ve hindistan için olanlarını aldım ve pek çoğunu da kurcaladım. dil anlaşılır, bilgiler kısa ve öz. pratik ip uçları, ne kadar bahşiş verilir, hangi yemekler yenir, hangi içkiler içilir, hangi taksilere binilire kadar pek çok faydalı bilgi var. mısır kitabında, türk kahvesini nasıl sipariş edeceğimizi bile berlitz'den öğrenmiştik.

    lonely planet kadar dolu değil ama zaten ben gideceğim ülkelerde aylarca kalmıyorum/kalamıyorum maalesef. bu yüzden turla bile gidecek olsanız bir tane edinin.
  • direct method ile dil öğretmektedir. bu nedenle grammar öğretiminde başarı yakalamaları zor. dil öğreniminde onlarca yeni yöntem varken neden neden en eski ikincisinde ısrar ettiklerini anlamaksa zor değil: türk dil öğrencisinin 'speaking' takıntısı. konuşma elbette önemlidir ve üretilen bir beceridir fakat dil öğrenimi 4 beceri bir arada yürütülerek verilmelidir.

    yalnız, ''ben okumasam yazmasam da olur; yeter ki konuşayım'' gibi bir düşünce var ''anlıyorum ama konuşamıyorum'' diyen öğrencinin kafasında. bu yüzden kurslar da bunu fırsata çevirmeye çalışıyorlar. işin aslıysa özellikle başlangıç seviyelerinin, şaşırtıcı gelebilecek bir şekilde, konuşma becerileri, dinleme becerilerinden daha gelişmiştir. öğrenci standart bir konuşmada zaten söyleyebildiği bir iki kelimeyi yakalayabilir. (bu arada o konuşmada çoğunlukla bildiği ama yakalayamadığı başka kelimeler ve kalıplar da vardır) ve konuşmayı anladığını düşünür.

    bu sebeple başlangıç seviyeleri aşıldıktan sonra tavsiye edilebilecek bir kurs.
  • klasik anlayisin aksine once konusmayi ogreterek egitimin temelini olusturmayi yeglemislerdir.(once structure'i ogren sonra konusursun sistemine ters) dolayisi ile analitik zekanin dostudur dil egitimi konusunda.

    bir de kafadengi bir ogretmene denk gelinmesi durumunda ogrenmek icin gittiginiz dilde sohbet ederken buluveriyorsunuz kendinizi derslerde, ki farkina vardiginizda self motivation acisindan oldukca onemli bir nokta oluyor bu.

    fiyatlar konusunda sunduklari alternatif ile aldiklari parayi vermekten tedirginlik veya rahatsizlik duymadigimi belirtebilirim, yine de materyaller konusunda "hepsi yurt disindan geliyor, dandik renkli kitap 40€" gibi dayatmalari oldugunda "oha" der iseniz tepkinizi dikkate alan bir muhattap ile her daim rastlasabiliyorsunuz.

    prafa!
  • berliç metodu olarak eski metinlerde geçen dil öğrenme metodu. türkiye'deki bilinirliği öyle yeni bir şey değil anlaşılan. hicri 1329 tarihli yani muhtemelen miladi 1911 yılına ait bir kitapta "metod-u berliç, tedris-i lisan-ı türki" adıyla mevcuttur.

    buyrun

    şunlara da bakabilirsiniz:

    beliç usulü fransızca
    almanca
  • uzun gözlemlerim sonucu hiç kimseye tavsiye edemediğim kurumdur. berlitz level 2 den 3' geçiyorsun ve bu kaydı yenilerken berlitz şöyle iyi böyle iyi diyen kurumun tüm çalışanları bir gün durduk yerde sana biz artık berlitz değiliz adımız ny studio of languages oldu deyip berlitz ' i boklamaya başlıyor . inanılmaz samimiler yani .. nasıl yani dedim sen bana bu kursu satarken dünyanın en iyi dil programı berlitz dir 133 yıllık deneyimdir ,tüm ünlüler antonia banderas bile burada ingilizce öğrenmiştir dememişmiydin canım kardeşim diye sinirlenmeme sebep olmuşlardır.
  • küçük cep rehberleri oldukça faydalıdır yalnız olabildiğince yeni basım olmasına dikkat edilmesinde fayda vardır. zira yıllar içerisinde ilgili şehirde veya ülkede değişimler yaşanabilmektedir ve bu durumda kitapçık yanıltıcı olabilir. bunun dışında çoğu yerde bulunamayan ince ayrıntılar da yer almaktadır. kitapçıkta yazanlara göre dolaşılırsa en az %90 oranında ilgili yerin önemli ve güzel kısımları görülmüş olabilir.
  • bir zamanlar kursuna gittiğim ve başarı ile mezun olduğum dil kurumu. haa şimdi ne oldu? tekrar etmeye etmeye başa döndük. hani derler ya "derdimi anlatacak kadar ingilizce biliyorum" diye, ben de o da yok gibi bir şey artık.
  • jeofrey p. willis hocamızın bir dönem ders verdiği kurs. ( p nin perfect anlamına geldiğini iddia etmektedir)

    kendisini, berlitz dışında da , sosyal ortamlarda, örneğin; taksimde türklerle tavla oynarken, veya bir cafenin mutfağında hindistan usulü yemek yaparken görrmek mümkün idi.

    tüm yabancı hocalarının ( ben türk hoca hiç görmedim, en türkü kıbrısta yaşayan türkçe bilmeyen biri idi) taksiciler tarafından dolandırılmışlığı ve bunları sınıfta anlatmışlığı vardır.

    hocaları genelde berlitz'in kiraladığı muhtemelen cihangir taraflarındaki dairelerde kalırlar. bu nedenle taksim dolaylarında içlerinden birine rastlamanız mümkündür.

    en uzun süre orada gördüğüm hoca, marwa idi.
  • şimdiki kalitesini merak ettiğim dil kursu.
hesabın var mı? giriş yap