hesabın var mı? giriş yap

  • indianalı oyuncular maçtan sonra hayatımızı korumak için dövüştük şeklinde akıllara ziyan bir savunma yapmışlardır. bilenler bilir ki self-defense amerika'da adaletin bittiği noktadır.

  • buna binbir türlü sebep uydurulabilir ama şu andaki ana sebep abd'nin futbolda en iyi olmamasıdır. amerikan futbolu, basketbol ve beyzbolda dünyanın en iyi sporcularına ve liglerine sahipken futbolda mls denen vasat altı bir lige ve kendi federasyonunda* bile 1 numara olamayan, habire meksika'dan tokat yiyen bir milli takıma sahiptirler. amerikan halkı vasatı sevmez, her şeyin en iyisine layık oldukları inancı ve şımarıklıktan dolayı futbola burun kıvırırlar. tam bir kedi uzanamadığı ciğere murdar der durumu vardır.

    peki neden futbol eskiden beri popüler olmamış? yani yüz yıl önce futbola ilgi gösterseler herhalde şimdi kaynak ve altyapı zenginliği sayesinde futbolda sözü geçen birkaç ülkeden biri olurlardı. orada da avrupa karşıtlığı devreye giriyor. malum abd, ingilizlere karşı bağımsızlık mücadelesi vermiş olan bir ülke. dolayısıyla ingiliz icadı olan bir sporu kabullenmeyip daha iyi olduğunu düşündükleri kendi versiyonlarını uydurmaları normal. abd'de ingiliz ve avrupa karşıtı hava yüzyıllardır süregelmiştir, abd kendisini hep avrupa'dan farklı ve daha iyi bir konumda görmek istemiştir.

    amerikalıların genel kanısına göre avrupa yumuşaktır, avrupa tembeldir, avrupa ahlaksızdır. abd ise dünya savaşlarında "tembel fransızlarla çelimsiz ingilizleri zalim almanların elinden kurtaran kahraman ülke"dir, hal böyleyken avrupalıların oynadığı oyunu hor görürler. amerikalılar avrupa'yla ilgili bütün olumsuz fikirlerini futbola bakarken çerçeve yapmışlardır. futbol onlara göre yumuşak ve temposuz bir oyundur, futbolcuların birçoğu uyuz ve düzenbaz kişilerdir. abd'de futbolun en tepki çeken yanı ne skorun azlığı ne de oyunun durmamasıdır, en nefret edilen şey diving yani futbolcuların kendilerini yere atmaları, en ufak darbede sakatlık numarasıyla kıvranmalarıdır. dev gibi adamların kelle koltukta havalarda uçuştukları amerikan futboluyla karşılaştırınca haliyle futbolu lüzumsuz bir oyun olarak görürler.

    bütün bunlara karşın son yıllarda özellikle şampiyonlar ligi yayınları sayesinde abd'de futbola duyulan saygı arttı. zaten çocuklar ve gençlere yönelik on yıllardır devam eden bir teşvik var ama meyvelerini toplamaya daha başlamadılar. abd'nin futbolun dev bir ekonomi olduğunun farkında olmaması düşünülemez ve mutlaka bu pastadan önemli bir pay almak istiyorlar. fakat yukarıdaki engelleri ve önyargıyı henüz tamamen aşamadılar.

  • ergen yutubırlığının gittiği iğrenç noktayı gösteriyor. bu adam toplumun bir rengi, bir deseniydi. gidenler, kuyruk olanlar neyle karşılaşacaklarını bilerek gidiyorlardı. ezkaza geçerken görüp duran 3-5 kişi haricinde kimse zorla getirilmedi oraya.

    böyle böyle toplumun farklı renklerini solduralım, seslerini susturalım, küstürelim. herkes aynı bokun laciverdi olsun.

    ben 2004 yılında gittiğimi hatırlıyorum.
    hatta fotoğraflarımız var arkadaşlarla. o zamanlar da böyleydi. üniversite öğrencisiyiz deyince "medreseliler gelin, bu size yetmez" deyip biraz daha çiğköfte koyduğunu hatırlıyorum. daha öncesi de var. youtube 2005 de kurulmuş. şimdi bu adamı youtube ünlüsü olmak için böyle davranmakla suçlayan gerizekalılar var. ne desen boş bu derece salaklığa.

  • sezgin baran korkmaz olayıyla alakalı şunu söyleyeyim;

    bu amk ülkesinde parası olan insanların herkes ile fotoğrafı var. sizin her fotoğrafınız olan insan sizin bir numaralı kankiniz olmuyor, sonuçta ünlüsünüz ve herkes sizinle fotoğraf çekiyor. ve haluk başkan bilmeyebilir onun aslında kötü bir insan olduğunu.

    ulan sedat peker açıklamadan kaçınız biliyordunuz? haluk reis nereden bilsin, manken eskisi boş yapıyor. çünkü boş.

  • sabah sabah tüm sinir sistemini çökerten çocuk. orada gevrek gevrek gülen gerizekalı kıza muhtemelen şirin gözükmek için girilen aptal saptal bir iddianın sonucunu 7 senedir çektiği eziyet olarak kazanmıştır.

    delikanlının gözyaşlarına ayrı içim yandı, o anneciğin gözyaşlarına ayrı.

    umarım bir hayırsever duyar sesini de en kısa sürede sağlığına kavuşur. en azından "anne" diyebilir.

  • eğer kapı zili durmadan çalıyorsa bilin ki o kardeşinizdir, yerinizden kalkmayın başkası bakar
    eğer kapı zili bir kere çalıyor sonra kapının açılmasını bekliyorsa o bababınızdır, bekletmeyin gidin kapıyı açın
    eğer kapı kapanma sesi duyduysanız ve ardından sessizlik olduysa o annenizdir, merak etmeyin o sizi bulur.

  • türkiye'de olmasa da ekşi sözlükte azınlık olmaktır. herkes akça pakça amk!

  • arsen ziyagil, ziyagil yalısı'na yatılı misafir olarak gittiğinde nerede uyuyordu, hangi yatakta yatıyordu, çok merak ediyorum.

    giriş katında sadece iki oda var. küçük olanda deniz de courton, büyük olanda firdevs yöreoğlu yatıyor. salonun bulunduğu ikinci katta ise sadece bir yatak odası var. orada da adnan ziyagil ile bihter yöreoğlu uyuyor. bir üst katta ise üç oda var. orada da behlül haznedar, bülent ziyagil ve nihal ziyagil kalıyor. aslında eskiden nihal ziyagil ile bülent ziyagil aynı odalarda kalıyordu ve en üst kattaki bir odada deniz de courton kalıyordu. bu sebeple giriş katındaki büyük oda ile küçük oda boştu. adnan ziyagil ile bihter yöreoğlu'nun evlilikleri öncesinde arsen ziyagil muhtemelen firdevs yöreoğlu'nun kaldığı büyük odada kalıyordu. ama mevzubahis evlilikten sonra bülent ziyagil ile nihal ziyagil kardeşlerin odaları da ayrılınca ve de firdevs yöreoğlu da ziyagil yalısı'na taşınınca yalıda oda kalmadı. bu şartlar altında arsen ziyagil yalıya geldiğinde hangi odada kalıyor çok merak ediyorum. evin hizmetlilerinin kaldığı bodrum katta kalmıyordur herhalde. zaten o katta da boş oda var mı bilmiyorum. yıllardır içimde koca bir boşluk doğuruyor arsen ziyagil gizemi.

  • türk internet tarihinin en büyük trollerinden biri: the terrible turk - fırat koyuncu!

    2000'lerin sonlarına doğru, amerikan güreşi türkiye'de yavaş yavaş popülerlik kazanmıştı ve bu süreç 2010'lu yıllarda gösterilerin televizyona gelmesiyle zirveye ulaştı. wwe gibi büyük organizasyonların geniş kitlelere ulaşan bu spor etkinlikleri, o zamanın çocukları için mükemmel bir eğlence haline gelmişti ve abartısız o dönemin birçok çocuğu, günümüzün gençleri ekran başına kurulup gösterinin başlamasını beklerdi.

    amerikan güreşi sahnesi birçok yıldız isimle dolup taşmaktaydı, fakat takdir edersiniz ki bu dönemde, ingilizce ile alakası pek olmayan o nesil için internet siteleri mükemmel bir bilgi kaynağıydı. bu platformlar güreş severlere haberler, söylentiler ve hatta özel röportajlar gibi kapsamlı açıklamalar sunuyordu. siz ekran karşısında o kaslı erkekleri veya güzel kadınları izlerken bir yanınızda ''nasıl böyle bir vücut yapılmış? ne yiyip ne içiyorlar ki? bu adamlar acaba nereli?'' diye düşünmekten kendisini alıkoyamıyordu.

    işte bu the terrible turk hikayesi, o dönem güreş tarihinin temelleri, bu arenada yer almış eski/yeni her sporcunun biyografisi, hatta geçmiş ve gelecek gösteriler hakkında bilgiler arayan bir neslin temiz kalpliliğinden ortaya çıktı.

    hikâyeye göre, 20 şubat 1955’te mersin'de dünyaya gelen fırat koyuncu; ilk güreş deneyimini 1994 yılında yaşamıştı, fakat maçlara mehter marşı ile çıkması, ringde kurban kesmesi, spiker masasında tavla oynaması ve hatta kazanmak için ringe tavuk atması onu amerika halkı için kısa sürede heel/kötü bir karaktere dönüştürmüştü. osmanlı tokadı isimli bitirici hareketiyle bilinen fırat koyuncu, kariyeri boyunca mazlumun yanında olmuş ve çeşitli kemerler için mücadele etmişti, fakat sakatlıklardan dolayı istenilen seviyeye gelemeyeceği anlaşılınca kovulmuştu.

    hikâye o kadar inandırıcı yazılmıştı ki dönemin spikeri bilgehan demir, 11 ağustos 2010 tarihindeki bir televizyon kanalında the terrible turk'dan bahsederek ekranın bir kısmında fotoğrafını paylaştı ve bu başarılı troll denemesine inandığını tasdikledi. aslında the terrible turk diye bir amerikan güreşçisi yoktu, hiç olmamıştı. bu mahlas eski bir türk yağlı güreşçi olan koca yusuf'tan alınmıştı. fotoğraflar ise türk'e benzediği düşünüldüğü için dönemin eski bir amerikan güreşçisi olan rick steiner’e aitti. internette yazılan her bilginin araştırılmadan tüketildiği bir dönemin kahramanı olan fırat koyuncu, çokça hayal gücü ve biraz internetin bir dönemi nasıl etkileyebileceğinin komik hikayesi olarak arşivlerde yerini aldı.

    yazılan hikayenin tamamını okumak için kaynak
    rick steiner'a ait fotoğraf