hesabın var mı? giriş yap

  • şu an halk tv canlı yayınında muhabirin açıkladığı durum. tüik önünde bekleyen muhabirlere görevliler tarafından randevusuz kimsenin içeri alınmayacağı ve kapıların kapatıldığı söylenmiş. hoşgeldin yeni kriz.

    edit: an itibariyla yaşanmıştır. vatandaşın hakkını soran ülkenin ana muhalefet liderini devletin kurumuna almadığınızı da görmüş olduk. çok şey söylemek geliyor içimden, ama sandığa kadar sabredeceğiz. bu millet öyle bir gönderecek ki sizi o sandıkta, tarih kitaplarına konu olacaksınız!

    ek: görüntü eklendi, @zargo'ya teşekkürler.

  • ülkenin geri kalanı bolluk, bereket ve varlık içinde rahat rahat yaşarken nasıl batmak üzere olduklarını anlamadığım iş kolu.

  • allah başka dert vermesin dedirten açıklamadır. adam oyuncu olmuş yani bu sektörün içinde ama filmler(diziler) başlamadan önce yer alan uyarı işaretlerini yorumlayamaz halde. +13, +18 gibi ibareler varsa o filmi salonda izlemezsin olur biter.
    edit: "atv mi bu öyle işaretler yok" diye mesaj yazan cahil şahsiyete itafen; filmin isminin altında hangi kategöride ise onun ibaresi vardır. şöyle görsel

  • asansör fobimi depreştiren videoya konu olmuş asansör. ben hep kontrolsüz bi şekilde aşağı düşmesinden korkarım asansörün. hiç tavana çakılma korkum yoktu. teşekkürler ekşi sözlük!

  • dijital dönüşümünü gerçekleştirememiş bir ülkenin yaşadığı bir durumdur.

    çok önemli bir evrak bekliyorsunuzdur. her gün posta kutunuzu kontrol ederseniz. telefon açıp soramazsınız, gerekli işlemler bitince evrağı postaya vereceğiz deyip azarlarlar. yolda bisikletle posta dağıtan postacıları görürsünüz. ama evrak hala gelmemiştir. azar yemeyi kabul ederek evrağın çıkacağı kuruma giderseniz. bi de öğrenirsiniz ki, tek özelliği alman olmak olan 50 yaşındaki memur evrağınızı postaya vermeyi unutmuş.

    bi şey yapamazsınız, yine evrağı beklersiniz. 1 ay sonra postanız gelmiştir.

  • islam'da domuzun değil, domuz etinin yenmesinin haram olduğunu bilmeyen cahillerin tepki gösterdiği şey. açıp kitabı okumamışsın ama utanmadan ekşi sözlük'te başlık açıyorsun, allah'ın sığırı.

    ulan gerizekalı, inen ilk ayette bile "oku" derken sen okumadan, anlamadan yorum yapma yetkisini kendinde nasıl görüyorsun? öyle bilmediğin dildeki şarkıya eşlik eder gibi dua okumakla müslüman olunmuyor, açacaksın bildiğin dilde okuyacaksın, anlayacaksın, öyle konuşacaksın. sonra saçma sapan laflar edip böyle rezil olursun.

  • "stilinde" kelimesini kullanın. mesela bana sünbül efendi kokteyli icat etti:görsel

    peki cumhurbaşkanımızın talimatı ile kahvaltı etmek ister misiniz?
    görsel

    ey millet! bizim menemenimiz en güzel menemendir.

    bir tavada tereyağı eritelim
    birkaç adet kırmızı biber ve soğan doğrayarak tavada kavuralım
    iki yumurta, birkaç domates dilimleyip tavaya ekleyelim
    biraz tuz ve karabiber ilave edip iyice karıştıralım
    biraz su ilave edip iyice pişirelim

    ey millet! böylece en güzel menemenimiz hazır olur
    lezzetli ve doyurucu bir kahvaltı yaparız
    ey millet! bu menemeni mutlaka deneyin
    ve hakkını teslim edin.