hesabın var mı? giriş yap

  • ayni olay benim de basima gelmisti 100 bin cikmisti ancak megerse bir tane degil , 3tane cikmasi gerekiyormus. karmasik bir oyun , garip kurallari var.

  • bu saçın sahibi saçını yıkayıp bir hafta boyunca temiz görünümlü saçla gezen insanlara acayip imrenir. imreniyorum. evet. ulan ben dün gece saçımı yıkadım öteki 1 hafta önce yıkamış ama hangisi temiz görüküyo tabi ki soldaki. kuaföre gidince ve fön çektirince adam baktı olmuyo ne diyo sana 'saçına bişey mi sürüyosun' evet. bok sürüyorum geceden. ulan ne sürcem. oy anam. ailedeki herkesin saçı ibrahim erkal, mustafa sarıgül gibiyken benimki neden ince telli neden? bir de bir sinüzitin sahip olabileceği en kötü saç tipini bana vermişsin tanrım. bunu da belirteyim. her gün saç yıkamaktan sinüzit oldum arkadaş.

    özet geçeyim: hem saçım ince telli hem ben sümüklüyüm.

  • geleneksel adnan oktar'a karsi dava kazanma senlikleri cercevesinde 16 nisan 2007 eksi sozluk'e erisimin engellenmesine sebep olan adnan oktar davasini da sahane avukatimizla* bugun itibariyle kazanmis bulunuyoruz. bununla beraber adnan oktar'a karsi iki dava kazanip bir tedbir karari geri cevirmis olduk. sozluk yazarlarinin gosterdigi ozen ve usanmaksizin calisan gammaz, moderasyon ve praetor ekipleri olmadan bu mumkun olmazdi hepimizi tebrik ederim.

  • ıı. basileios'un yeğeni.

    978 doğumludur.

    47 yaşında prenses, 50 yaşında imparatoriçe olmuştur.

    babası tarafından everildiği memur asalet sınıfının bir temsilcisi olan istanbul valisi romanos argyros ile mutsuz oldu (1028-1034). fani hayatın nimetlerine olan susuzluğu onu yakıp kavuyordu. evliliğinde sevgisiz kaldığı yetmezmiş gibi aidatı da elinden alınmıştı. aşkı bulduğu vakit imparator eşini gözden çıkarmaya hazırdı. nitekim harem ağasının kardeşi olan köylü çocuğu genç mikhail'e aşık olunca ihtiyar eşini ortadan kaldırttı. bu olayın akşamı da genç aşkıyla evlendi. böylece mikhail imparator oldu (1034). lakin bu sırada 56 yaşında olan zoe umduğunu yine bulamadı. zira genç aşkının ona olan ilgisi tahta çıkar çıkmaz son buldu. üstelik önceki eşine karşı davranışından ötürü tehlike addedildi ve göz hapsine alındı (1034-1041).

    4. mikhail ölünce yerine yeğeni 5. mikhail geçti. zoe bu imparator tarafından manastıra kapatıldı. bu olayın ardından asalet ve kilise sınıfı birleşip 5. mikhail'i tahttan indirdiler ve zoe ile kardeşi theophano'yu tahta çıkardılar (nisan 1042).

    zoe ve kardeşi theophano'nun ortak iktidarı çok kısa sürdü. kabiliyetsizlikleri bir yana aralarında büyük bir nefret vardı. bu halde yürütme kontrolden çıktı. iktidarı bir erkeğe bırakma kanaati doğdu. böylece zoe üçüncü evliliğini yapacaktı. senatör konstantinos ile evlendi ve konstantinos imparator oldu. zoe 64 yaşında idi.

    konstantinos saltanatını zoe ve kardeşi ile paylaştı. hep beraber devlet hazinesini har vurup harman savurdular. zoe ile konstantinos arasındaki ilişki hayli genişti. zoe, imparator eşinin ikinci karısının yeğeniyle apaçık aşk ilişkisi içinde oldu. bu arada halkın tepkisini de umursamıyordu. imparator olan eşi konstantinos ise metresini saray törenlerinde zoe ile birlikte takdim edecek denli rahattı...

  • bu şehirde doğup büyüyen insanlar vardır. soruyorum size ey gomunistler floransada doğup büyüyen çocukla yozgatta doğup büyüyen çocuğu nasıl eşit yapacaksınız?

  • sağ gösterip sağ vurmak ya da kısaca sağ vurmak şeklinde özetlenebilecek vuruş şekli fazla tahmin edilebilir hale gelince sağ gösterip sol vurmak taktiğini geliştiren vurucuların, bu taktiğin de tahmin edilebilir hale gelmesiyle geliştirdikleri taktik. başa dönüş. kulağını tersinin tersinden gösterme.

    özellikle sinema, edebiyat alanlarında boy gösteriyor. diyelim bir filmde yönetmen gözümüze katilin uşak olduğu yönünde birçok ipucu sokuyorsa, ilk etapta şöyle düşünüyoruz: "sağ gösterip sol vuracak pezevenk, şüpheler çok fazla uşağa çekiliyor, aslında katil uşak değil oğlum". fakat daha sonra yönetmenin tam olarak biraz önceki şekilde düşünmemizi isteyip istememiş olabileceğine kafa yoruyoruz ve düşüncemiz şu hale evriliyor: "oğlum düşündüm de katil aslında gerçekten uşak. yönetmen özellikle şüpheleri uşağın üzerine çekerse katilin uşak olmadığını düşüneceğimizi biliyor, vay ipne".

    fakat anlaşılacağı üzere bokunun çıkarılmasına çok müsait bir denklem bu. sağ gösterip sol vuracakmış gibi yapıp sağ vuracakken birden sol vurmak gibi. bir kademe ilerisi ise resmen terbiyesizlik. örneğin bir futbolcu bu kadar feyk atarsa ya rakibi kafa göz girişir, ya da bir noktadan sonra kontrolünü kaybedip topu kaybeder. yapmayın. yolunuz yol değil.