hesabın var mı? giriş yap

  • klâsik troll dezenformasyonlarından biridir.

    normalde troll başlığına yazmayı sevmem, ama yazalım.

    kendi verdikleri linkte görülüyor ki; şu anda 719 milyar dolar olduğu söylenen gsyih, 2014'te 940 milyar dolarmış.

    yani gsyih son 6 senede %25 düşmüş.

    2014'te 76 milyonken, şu anda 84 milyonuz. (o da kayıt dışı göçmenler hariç)

    yani düşüş kişi başına %30'un da üstünde. (12.368 dolardan 8.550 dolara düşmüş)

    adamlar son 6 senede bizi %30 fakirleştirmiş. adamların trolleri bile o kadar kalitesiz ki, ekonominin iyi gittiğini göstermek için bu veriyi paylaşıyorlar.

  • "güzel kadınlar her şeyi çok kolay elde ediyo yeaa, güzel kadınsan tamam abi bu ülkede" diye sözlükte bilumum başlık altında ağlayan erkekler, videodaki kadın güzel bir kadın olduğu için "dershanelerde sürünme, gel evimin baş köşesine otur" minvalli iç geçiriyor, bir diğeri "ofiste iş yapmadan takılsa gene maaş ödenir" diye tespit yapıyor. e ama hakikaten, eğer bu durum gerçekten "kolaylık" sağlıyorsa bunu sağlayan sizlersiniz? sizin dışınızda, görünmez bir el falan düzenlemiyor canlarım bunu?

    zaten boşuna dememişler, kişi kendinden bilir işi. o yüzden gördüğünüz bütün güzel kadınlara "kesin güzelliğiyle geldi bi yerlere" gözüyle bakıyorsunuz, çünkü size bıraksalar "getirirsiniz".

  • birilerinin çıkıp "yüksek hızlı trenler" diye böbürlendiği günlerde, pamukova'da 40 kişinin ölümüne neden olan trendeydim.

    kesik kollar gördüm, vücutlardan ayrılmış bacaklar, çaresiz bakışlar gördüm.
    devrilmiş vagonlar, korkudan çıldırmış kadınlar, çocuklarına sahip çıkmaya çalışan babalar gördüm.
    hiç tanımadığı birinin yarasına, elleriyle tampon yapmaya çalışan, kanlar içinde kalan yürekler gördüm.
    minik bakışlar gördüm, korkudan ne olduğunu anlamaya çalışan.

    ölümün ve sorumsuzluğun "yüksek hızla ulaştığı" yerdeydim. o ölümlerin nasıl ört bas edildiğini gördüm.

  • üyelik için 50 lira giriş ödentisi ile 6 aylık aidat olan 120 lirayı nakit isteyen oluşum. fadıl bizi dolandırdı demeyin çakallar kapmışsınız bişeyler;)

  • gözünüze kestirdiğiniz aracın piyasasından pahalı mı yoksa normal mi olduğunu anlamak için arabam.com'daki arabam kaç para uygulmasını kullanın, sonra sigortam.net'e girip aracın kasko değerine bakın. ortaya çıkan fiyatların yaklaşık 5 bin lira üzerine kadar verebilirsiniz. ama dikkat edin! kasko fiyatı uygulaması, araç hasarsızmış gibi fiyat çıkarır. yani mesela, aracın kasko değeri 100.000 lira çıkıyorsa bu fiyat boyasız, değişensiz, tramersiz aracın değeridir.

    şimdi, mesela:

    gözüne kestirdiğiniz aracın kriterlerini

    arabam.com'a girdiniz 125.000 lira çıktı (boya, değişen,hasar kaydı seçeneklerini doğru giriniz)

    sigortam.net'e girdiniz kasko değeri 126.750 lira çıktı (boyasız, değişensiz, hasar kayıtsız fiyatıdır)

    bu baktığınız aracı rahatlıkla 130 bin liraya kadar alabilirsiniz (tramer yoksa veya çok azsa). böylece kazık yememiş olursunuz.

    son bir not: ön arka tampon boyası, dikiz aynası değişimi gibi aksamlardan dolayı ortaya çıkan 300-500 liralık tramerin önemi yoktur, dikkate almaya değmez.

    bu yukarıdaki fiyatlandırmayı galericinin, alsatçının da gözüne sokun ki enayi olmadığınızı anlasınlar.

  • elin bileğe yakın içiyle, vites topu öne doğru ittirilerek gerçekleştirilir. öne doğru ittirilen el, vitesi değiştirdikten sonra bir süre daha hafif sola falsolu şekilde öne doğru ilerler ve başlangıç noktasına döner.

    şoför bu hareketi sinirlilik halini belli etmek amacıyla kullanır. bazen yaşanan sözlü gerginliğin ardından sinirin geçmediğini belirtmek için, bazen de sözlü dalaşa girmediği halde sinirli olduğunu alttan alttan ifade etmek amacıyla kullanır.

    minibüs şoförlerini bu ve buna benzer tavırları sebebiyle sevmek gerçekten zor ancak biraz da böyle davranmak durumunda hissediyorlar. örneğin çok kibar, zararsız görünen bir şoförsünüz, size para vermeyip, 10 tl vermiştim diye diretip, onu koparmaları mümkün. dosta güven, düşmana korku salmak amacıyla sergilenen bu hareketler bir süre sonra karakterleri olup çıkıyor, büyük çoğunluğunun birbirine benzemesinin nedeni bu olabilir.

  • ortaokulda hocam bu soruyu yönelttiğinde ağzımdan bir çırpıda abimin mesleği çıkmıştı. babamın öldüğünü bilen arkadaşlarıma abimi babam gibi görüyorum açıklaması yapıyordum daha onlar sormadan.bursla okuyor, babasız fakir ama gururlu olmaktan korkuyordum.
    insan gurur yapma lüksünün olmayacağı hallere gelirsem diye gurur yapmaktan utanabiliyor. bunlardan dı babam öldü demeye utanmam. kendime itiraf edemediğimden kendim de buna inanıyordum. çok hakkı var abimin hakkını yiyemem, ama baba başka bir şeydi. bildiğimden değil gördüğümden anladığım.
    (bkz: iç burkan çocukluk anıları)