hesabın var mı? giriş yap

  • kıyametle ölmeyi hayal ediyorum ben. son nefesimi verir vermez kıyamet kopsun istiyorum. ben gittikten sonra herkes çok eğlenecek diye korkuyorum çünkü, partiyi kaçıracakmışım gibime geliyor.

  • geçen hafta: "beşiktaş 100 gol barajına yaklaşır." (evet daha ilk haftadan)

    bu hafta: "beşiktaş erken havaya giriyor. yüksek egolu oyuncuları var. quaresma, mario gomez"

    ulan geçen hafta 100 gol atar bu takım demişsin, şimdi çıkıp erken havaya giriyorlar diyorsun. geçen sene de mi vardı quaresma ile gomez? aynı şeyleri geçen yıl da dedin, aynı şeyler geçen yıl da oldu.

    sonra da çıkıp "gomez'le başlayacaksın arkadaş, geçen hafta 3 gol attı diye olmaz cenk" dedi. %100 eminim ki, mario gomez başlasaydı ve beşiktaş yine kaybetseydi bu kez de "geçen hafta 3 gol atan cenk var. sırf yabancı diye gomez ile başlamak nedir!" diyecekti.

    rastgele konuşan cahil adam.

  • o tarihte uçan arabalara binip ev işlerini robotlara yaptıracağız diye hayal ederken başımıza gelenlere bak ammuna koyyim.

  • seveninin çok sevdiği sevmeyenin ise küf bu deyip tükürdüğü bir peynirdir. kilogram üzerinden birim fiyatta diğer peynirlere nazaran pahalıdır. damakta bıraktığı tadı, lezzeti ve kokusuyla bu pahalılığa değer. ayrıca küflü ve yoğun yapısı nedeniyle tüketilebilen miktarı diğer peynirlere nazaran daha düşüktür. bir kahvaltıda 3x ezine peyniri tüketilebiliyor ise ezine yerine rokfor konur ise bu miktar x’e düşer. bu açıdan bakılır ise fiyatı aslında çok da pahalı değildir çünkü verimli yapısıyla daha az miktarıyla peynir ihtiyacınızı karşılar. ayrıca toptancısından tekerlek (bir tekerlek yaklaşık 4kg gelmekte) olarak alınır ise fiyatı daha alınabilir noktalara düşmekte. dayanıklı yapısı nedeniylede bozulmamakta ve uzun sürede yavaş yavaş tüketilebilmektedir. ben kahvaltıda tüketsem de daha çok şarabın yanında tüketilir. ve son olarak harika bir sos malzemesidir. tereyağında pembeleşinceye kadar kavrulan incecik çekilmiş soğana rokfor peyniri eklenir eridikten sonra krema eklenir birkaç dakikaya rokfor sosu hazır olur. bu sos bonfileden makarnaya bir çok üründe kullanılabilir.

  • günümüz dünyasında kimse telefona 1 kere bile bakmadan gün bitirmiyor. yani nöbet tutan aşırı yoğun doktor olursun ne bileyim astronot olursun uzay gemisinin abs bozulmasın diye telefonu kapatırsın anlarım ama ayda 1 olur 2 olur.

    sakın kendinizi böyle insanlar için yormayın. direkt silin. yoksa iki türlü de kaybedeceksiniz.

  • passaparola yarışma programından:
    -c harfiyle başlayan, akdeniz kıyılarında da görülebilen bir köpekbalığı cinsi (doğru yanıt: camgöz)
    -cavs !!!

  • insan vucüdunda, ay çiçeğinde, yapraklarda, salyangozda, insan kafasında, mısır piramitlerinde kısacası birçok şeyde bulunan orandır. altın oranın ne zaman keşfedildiğine ve kullanılmaya başlandığıyla ilgili kesin bir bilgi yoktur. rönesans sanatçıları altın oranı eserlerinde denge ve güzelliği elde etmek amacıyla kullanmışlardır.

    leonardo da vinci'de bu oranı kullanmıştır. örneğin; son yemek (the last supper) ve mona lisa tablosunda. son yemek'te hz. isa'nın ve havarilerin oturduğu masa altın orana göredir. mona lisa tablosunun boyunun enine oranı altın oranı verir. mona lisa'nın yüzünün etrafına bir dikdörtgen çizdiğinizde ortaya çıkan dörtgen bir altın dikdörtgendir.

    türk mimarisinde de altın oran kullanılmıştır. mimar sinan'ın da birçok eserinde altın oran görülmektedir. mesela süleymaniye ve selimiye camileri'nin minarelerinde bu oran vardır.

  • doktor yazar arkadaşlara sesleniyorum , oltaya gelmeyin lütfen . sistematik olarak konu açılıyor doktorlar yanlış şeyler yazsın , toplumdan kopuk gösterilsin diye ellerinden geleni yapıyor ak-itler.