hesabın var mı? giriş yap

  • nereden bakarsan bak, çok kral harekettir.

    çünkü bu iblisler için adalet sağlayacak bir sistemimiz yok. en güzeli temizleyin gitsin.
    polisimizin ellerine sağlık.

  • atasayda bir yüzük alana bir yüzük bedavaymış. o kadar parası olanın metreside vardır düşüncesiyle kampanya yapmış adamlar.

  • 1 dakikamı ayırıp bunu okuduğum için kendimden nefret ettim şu an.

    olmamış 1/10.

  • beton, öğütüldükten sonra, ince ve kaba malzemeleri ayırmak için elekler, metali ayırmak için mıknatıslar ve diğer istenmeyen malzemeleri çıkarmak için suda yüzdürme tekniği kullanılarak geri dönüştürülebilir.

    geri dönüştürülen bu malzeme, yapıların alt temellerini, yolları, yol yapımında kullanılan çakılı yapmak hatta agrega (hafif zemin dolgusu) için kullanılabilir.

    geri dönüştürülecek beton çok fazla kirletici içeriyorsa, geri dönüştürmek daha zordur ancak bunu denemeye değer: betonun geri dönüşümü, daha az çakıl madenciliği ve daha az çöp sahası anlamına gelir. bir ton betonun geri dönüştürülmesi ile 6.182 litre su tasarrufu sağlanır ve 900 kg karbondioksit salınımından kaçınılabilir.

    bazı beton karışımlarda sadece %30'luk geri dönüştürülmüş malzeme kullanılabilir. aksi durumda performansları düşebilir. ancak kimyasal katkı maddelerinin kullanıldığı teknikler, dönüştürülecek malzemeleri kum, çakıl ve kireçtaşı olarak ayırmayı sağlayabilir ve ton başına 60 kg karbondioksit salınımını önlediği gibi geri dönüştürülmüş malzemelerle daha sağlam ve kaliteli beton yapımını sağlayabilir.

    geri dönüşüm insanlık görevidir...

    kaynak: bbc science focus

  • uğur bey ve özlem hanım misafirimiz olacaklar,
    sayın şahin ve sayın türeci misafirimiz olacaklar.

  • yapılamayan pfdk sevklerini araştırmaya gelmişlerdir. eee senin ülkende bir maçta taraftar sahaya dalıyor taraftarla futbolcular arasında bildiğin tekne tokat kavga yaşanıyor üzerinden bir hafta geçiyor ama bir tane bile işlem yok. disiplin cezası yok. soruşturma yok. hiçbir şey yok. niye yapmadın pfdk sevkini diye sorarlarsa “seçim var diye ehiehi” diyebilecekler mi bakalım.

  • yüklemiyorum çünkü facebook kullanım desenimle örtüşmüyor. ben feyse giriyorum news feed'e göz gezdirip gelen mesaj varsa onları mail gibi okuyup yanıtlıyorum. gruplarda olay varsa bakıyor ve çıkıyorum. chat her daim kapalı.

    facebook messenger benim kontrolümde olan bu mesajlara müsait olduğumda bakabildiğim döngüyü feys arkadaşlarımın tetikleyebileceği türden rahatsız edici bir dinamiğe dönüştürüyor. bu değişimi istemiyorum. bundan rahatsızım. zorla ikinci uygulamayla üstüme atılmasından ayrıca rahatsızım. ayrı uygulamaya geçirip sırf rahatsız etmek için bildirimleri hala ana uygulamada gösterme çakallığından ayrıca rahatsızım.

    bunun sonucu olarak yaşadığım rahatsızlıkların ötesinde facebook mesajları benim en geç yanıtladığım mesajlar olmak durumunda kalıyor. haliyle bir de bana hemen ulaşabileceğini düşünen arkadaşlarıma geç yanıt atarak onları da bilmedikleri bu sebeplerden dolayı rahatsız ediyor, rahatsız ettiğim için ekstra rahatsız oluyorum.

    feysin mesaj ayarlarıyla alakalı çok sıkıntım vardı zaten. istemediğim halde tanımadığım insanlardan mesajlar alıyorum. bunlar other yerine bilmediğim sebeplerden inbox'a düşüyor. bunlara tıklayınca facebook karşı tarafa mesajı okumasam bile "görüldü" diye ispiyon yetiştiriyor. bu insanlarla paylaşmak istemediğim bir bilgiyi paylaşıp beni zora sokuyor. facebook tarafından taciz ediliyorum, özel yaşamım ihlal ediliyor. bu uygulama ayrışması, mobil taciziyle birlikte iyice artık hayat döngümü bozmaya başladı. tüm aile bağlantıları ve gruplardan dolayı hesabımı tümden kapatmak da istemiyorum.

    neticede bu uygulama dahil olmak üzere mesajla ilgili politikalarından dolayı feyse daha az giriyorum. daha çok twitter kullanıyorum, daha çok sözlük okuyorum. mesajlarına neden zamanı dönmediğime dair meraklanan, kırılan arkadaşlarla paylaşmak için de bunu buraya kaydediyorum.

  • doğru demiş. sen kopya cekemeyesin, sınava sen mi yoksa başkasi mi giriyor diye kontrol amaçlı açılıyor.

  • insan beyninin orta alt kısmında bulunan son derece küçük, motor hareketleri ve uyuma uyanma rutinini düzenleyen, görsel ve işitsel organlardan aldığı sinyalleri beyne yönlendiren, beynin en ilkel bölümlerindendir..thalamus tehlike anlarında ve acil durumlarda vücuda adrenalin gibi gerekli hormonların salgılanmasını sağlar. vücudun bir tehlikeyle karşılaştığında zarar görmemesi için thalamus kişinin motor hareketlerini kısıtlayarak yanlış bir hamle yapmasını engeller, günümüz yakın dövüş eğitimleri thalamusun vücudu hareketsiz kılma görevine aykırı bir yöntem izleyerek kişiye tehlike anında donup kalmak yerine saldırma yetisi kazandırır. thalamusu ciddi bir şekilde zarar görmüş bir insan komaya girer. beynin bu küçük gri bölgesi aynı zamanda insanın en eski, vahşi ve ilkel davranışlarından sorumludur. thalamusun dengeleyici mekanizması, bugünkü insan beyninin evrimsel olarak en önemli özelliği olan frontal lob yani ön lobdur..