hesabın var mı? giriş yap

  • dünyanın tartışmasız en iyi keskin nişancısı idi . finlandiyalıdır. aslında bir çiftçi olan simo hayha , 1939-1940 arası finlandiyayı işgal eden ruslara karşı savaşmıştır. elinde bir adet 28 model mosin nagant tüfeği olmasına rağmen dokuz ayda 505 rus askerini öldürmüştür. 1 nisan 2002 de 96 yaşında vefat etmiştir.

  • emniyet kemeri takmayan butun barzolarin yasamasini diledigim, belki bazi seyler duzelir diye umit ettirmis eylem.
    birisinin canini korumak için onu parasiyla tehdit etmek zorunda kalmak ne aci.
    "sıkıyor be abi"

  • yakında valizini toplar, topkapı sarayı'na gidip "artık burada kalacam derhal burayı terk edin" der.

    deli ibrahim'in genleri buna taşınmış.

  • hedeflenen fırlatma zamanı için "1:30 pm et" demiş, spacex twitter'da.

    türkiye kış saati ile akşam 9:30.

    yeri gelmişken: bizim saatlerimizi neden iran sınırından geçen meridyene göre ayarladığımızı çözebilen var mı? elalem roket fırlatıyor; bizdeyse adamın biri saat ayarını bozdu, iki yıldır düzeltemiyoruz.

  • didem arslan yılmaz: gerekçeli karar'da sizin iddia ettiğiniz gibi bir "çalınma" ibaresi yok.
    binali yıldırım: biz halk dilinde söylüyoruz

    edit: didem abla, sayende feminist oldum.

    "dünyayı kurtarsa kurtarsa kadınlar kurtarır" :)

    edit2: bombanın kralı;

    binali yıldırım, imamoglu ile aynı anda program yapma teklifine olumlu baktıktan sonra "benim tek başıma vereceğim karar değil o" dedi :))

  • bir başka alakalı başlıkta da yazmıştım ama buraya da yazayım kendimde işe yarayanı. uyarayım bu tamamıyla kendi kendime deneyerek bulduğum bir şey, literatürde bir açıklaması var mıdır bilmiyorum, bilen varsa öğrenmeyi isterim.

    karbonhidratlı ne varsa kesin. finaller, projeler, master falan derken piç oldu mide kapakçığım. acıdan uyuyamadığım geceleri bilirim. ama paketli ürünleri (kek, püskevit, çikolata, bebe püskeviti [neredeyse %75 karb], vb..), hazır hamur işlerini (poğaça, börek, pizza,açma, donut artık aklınıza ne gelirse), gazlı içecekleri (maden suyu hariç), tatlıları (evet maalesef künefe, kadayıf, sütlüler) kesince huzura erdim..

    diyeceksiniz ki diyet gibi oldu ben ne yicem. yağ yiyin. kaliteli zeytinyağı yiyin (biliyorum pahalıdır ama tanıdıktan alırsanız çok kaliteli yağları piyasadan çok ucuza alabilirsiniz. isteyene yardımcı olabilirim), tereyağı yiyin, margarinden, düşük kaliteli bitki yağlarından uzak durun.

    bunu uyguladıktan sonra güzel geceler sizleri beklemekte. ha ara ara oluyor tabii ufak yanmalar. ama eskiye nazaran çok daha rahatım. ara ara bu saydıklarımdan yesem de vücudum tolere edebiliyor artık.

    düzeltme: imla.

  • asteğmen inshroud, mesai bitiminde yorgun argın nizamiye kapısına doğru ilerlemekte, sampi'den pide mi yoksa domnos'tan pizza mı söylesem diye düşünmektedir. nizamiye kapısına yaklaşırken acı acı çalan üç düdük sesi* duyar. garnizon komutanı kışlayı terk etmektedir, esas duruşa geçer, selam layıkıyla çakılır lakin önünden geçip gitmesi gereken flamalı araç, tam önünde durur, asker iner, komutanın kapısını açar, komutan araçtan inmeden inshroud'u eliyle çağırır.

    + [caps] asteğmen inşorut eğmreğt gomtanığm! [/caps]
    - üçyüzyetimişsekiz artı ikiyüzotuzaltı? çabuk?
    + ...(2 saniye)... [caps] ağltıyüzondört gomtanığm! [/caps]
    - afferin
    + [scream vocal] soğal! [/scream vocal]

    diyaloğu gerçekleşir ve komutan basar gider, inshroud anlam veremez, anlam vermeye de çalışmaz, zaten pizza yemeye de karar vermiştir ve evine gider. ertesi gün olayın sebebi öğrenilmiştir. 40'dan fazla subay öğrencinin arasına giren komutan onlara bu toplama işlemini sormuştur ve adamlar (bir tane de bayan asker vardı) heyecandan cevap verememişlerdir. kendi halinde yalnız asteğmenin cevap vermesi çok hoşuna gitmiş olacak ki bu değerli komutan inshroud'a takdir belgesi vermiştir. 20 sene okullarda dirsek çürüten, difransiyel denklemlerle yıllarca uğraşan, 2 tane calculus kitabı yemiş olan inshroud kişisi bir toplama işlemiyle yüceltilmiştir.

    kıssadan hisse: pizza güzeldir