hesabın var mı? giriş yap

  • + askim neden yazmiyorsun?

    - e oyun oynuyorum dedim ya amk

    + askim whatsapp bilgisayara da cikmis indir ordan yazsana :)))))))))))

    - onlarin hepsinin ben amina koyayim zaten. orama whatsapp burama da surama da ooooh ac aman kimseyle iletisimimiz kopmasin bsg ya!

  • aslında kendisinin ve fedonun emdiği güneş ışınları sayesinde küresel ısınmaya bir nebze de olsa dur diyebiliyoruz ama kıymetini bilemiyorsunuz işte. işiniz gücünüz bok atmak, yılansı gece faresi ibneler sizi.

  • çalışmada, ışığın vakumdaki hızı olan 300.000 km/sn'nin geçilmediği net biçimde anlatılıyor.

    ışığı, daha yavaş (örn: 100.000 km/sn) hareket etmesi gereken yoğun plazma ortamından geçirmişler. ancak bu plazma ortamında, olması gerekenden daha hızlı (örn: 160.000 km/sn) hareket ettirmeyi başarmışlar.

    yani, ışık hızının geçilmesi diye bir şey söz konusu değil (sebepleri bu yazıda anlatılıyor).

    şimdi dağılabilirsiniz...

  • ı. dünya savaşı'nın en büyük muharebelerinden biri: meuse-argonne taarruzu

    meuse-argonne taarruzu (bkz: meuse–argonne offensive) 26 eylül - 11 kasım 1918 tarihleri arasında gerçekleşen, batı cephesi'ndeki alman hatlarını yarmayı ve nihayetinde çatışmaya bir son vermeyi amaçlayan müttefik taarruzuydu.

    taarruzun en önemli amacı, manş denizi'nden isviçre sınırına kadar uzanan, alman savunma pozisyonu hindenburg hattını delmekti. bir milyondan fazla amerikan askerinin katıldığı bu harekat, general john pershing tarafından yürütüldü ve takviye olarak 1.2 milyon kadar fransız askeri de katıldı.

    taarruz ismini de aldığı meuse nehri boyunca, kuzeydoğu fransa'da bulunan argonne ormanı'nın engebeli ve yoğun ağaçlık arazisinde gerçekleşti ve birleşik devletler askeri tarihinin en büyük muharebesiydi. zorlu arazi koşulları ve güçlü alman savunması, bu taarruzu ı. dünya savaşı'nın en kanlı muharebelerinden biri haline de getirdi. tahminler değişmekle birlikte 28.000 alman, 26.277 amerikalı ve sayısı belirlenemeyen çok sayıda fransız askeri olmak üzere 350.000'den fazla kayıp olduğuna inanılmaktadır. taarruz aynı zamanda, savaşa katılan askerin yetersiz beslenmesinden, kimyasal silahlara maruz kalmasından ve cansız bedenlerin defnedilememesinden dolayı şubat 1918’deki ispanyol gribinin yayılmasına da ön ayak olmuştur.

    müttefik kuvvetler bu zorluklara rağmen taarruz sırasında istikrarlı bir ilerleme kaydedip alman ordusunu geri püskürterek kilit mevzileri ele geçirmesi, alman ordusunun çöküşüne ve müttefiklerin nihai zaferine sebep olmuştur.

    kaynak

  • blok f-16 varken keriz gibi f-35 almışlar.
    dış politikadan hiç anlamıyor bunlar.
    bizde mesele dünya lideri var içinde olduğumuz ve satılan her f-35’ten pay aldığımız projeden bizi çıkartıp f-16 için kuran yakan isveç’i nato’ya aldırdı.
    öyle büyük lider

  • daha kavuşamadan mevlanın ayrılık yazdığı çiftin hazin sonunu içeren video. ibretliktir, evlenecek çiftler için içerisinde şüphesiz bolca mesaj bulundurur.