hesabın var mı? giriş yap

  • uzunca bir süre bu güzelliği yaşayabildik.

    gece haydarpaşadan trene bininir, tren gebze taraflarına geldiğinde yemekli vagon açılmıştır sesi gelir.

    yemekli vagona geçersin, örtülü masalar, her masaya 4 kişi düşer, kimse tek ya da 2 kişi oturmaz yoksa trene yetmez o vagon. selam verip oturursun bir masaya ya da senin masana gelirler.

    gece bir de dolunay varsa dışarıda, o patates kızartması, o sigara böreği ne lezzetli gelir o yolda rakının yanında. sohbet muhabbet, tren raylarının sesi, arada diğer trene yol vermek için durmalar.

    sonra ankaraya yaklaşırken, vagonun sıcağından iyice mayışmışsın, vagona dönüyorsun, tabi o sıralar sigara içiliyor kapalı mekanda, son bir sigara tellendiriyorsun, sıcacık vagonda koltuga oturup 2-3 saat kestırıyorsun. sonra sincandan, polatlıdan christiano ronaldolar binmeye başlarken uyanıyorsun, ağzın kurumuş açık yatmaktan, kana kana su içiyorsun, son yarım saat, geçiyorsun yemekli vagona yine, bi tost bi çay. hoşgeldim ankara.

  • son 6 ayda,

    su kuyruğuna girildi.
    tüp kuyruğuna girildi.
    yağ kuyruğuna girildi.
    ekmek kuyruğuna girildi.
    kıyma kuyruğuna girildi.

    hoşgeldin hasta kuyruğu.
    hoşgeldin 80'ler.

  • bugun hurriyet te yayinlanmis prototip resimleri cadillac bls e aittir. benziyor felan degil bildigimiz bls lerin uzerindeki cadillac armalari siyah bantla kapatilmis, sagina soluna siyah batlar cekilmis. hatta yeni bls olmadigindan araclarin icindeki yipranmayi dikkatli bakarsaniz farkedersiniz. sahteciligin de kalitesi iyice dustu ya...

  • 1830 ve 1848'deki devrimlerde halk direnisinin kirilamamasinin en buyuk nedenlerinden biri olarak gorulen dar sokaklari, sirf bu yuzden bircok tarihi binayi yikmak pahasina genisletmistir. ilginctir ki paris, gunumuzde hala sehrin orta yerine yapilmasi gereken yeni birimler icin yer bulabilmesini buna borculur. aslinda pek tasarimdan anlamayan haussman, sehir planini akis semalarini kurgulayarak degil, yukaridan bakildiginda(!) goze guzel ve duzgun gorunecek sekilde yapmistir. bunda basarili olmus, ancak tum araclarin ayni ana arterleri kullanmak zorunda kalmasi nedeniyle paris'e sorunlu bir trafik mirasi birakmistir. ayrica paris'in dunyanin en pahali sehirlerinden biri olmasinin en onemli nedenlerinden biri de, zamaninda haussman tarafindan sehir merkezinden tum isci sinifinin banliyolere kaydirilmasi sonucu centrumun bir burjuva cenneti haline getirilmis olmasidir. yine de, gecmisi bir kenara birakirsak, sonuc olarak paris ve parisseverler ona cok sey borcludur. paris konseptine onemli detaylar kazandirmistir.

  • milletin kolu bacağı koparken bazılarının buna tanıklık etmeyi rahatsızlık olarak görenleri göstermiştir.

    millet ölüyor sayın gerizekalı. sen de fotosunu görmekten mi rahatsızlık duyuyorsun?
    ilgili sayfalara girme ve o yalan hayatına devam et madem.

    burada gelip baktığın şeyler hakkında ne ağlıyorsun?

  • ped, çocuk bezi, diş macunu gibi ürünler temel, kullanılması zorunlu ürünlerdir ya kullanmayalım ne olacak denilmeyecek türden. bu gibi malzemelere halkın ulaşımının kolay olmasının sağlanması sadece bireylerin faydası için değil sağlıklı ve medeni toplum yaratmak için mecburidir. bu bir lüks değildir bu yüzden evet 20 tl çok fazla.
    ped dediğiniz şey normalde beş lira etmeyecek ürün ama son bir senede fiyat ürünün ötesine geçmiş durumda.

  • 5 kardeşiz doğum sıralarına göre meslekleri:

    1. inşaat mühendisi + öğretmen
    2. profesör
    3. beyin cerrahı
    4. müzisyen
    5. sedet

    bu çizelgeye bakınca doğru 2. çocukta kalite tepe yapıp sonra düşüyor.

  • bu ülkede 5'te kalkıp 800 metre yer altına inip güneş görmeden en ağır şekilde çalışan ve belki de "kaza!" sonucu hayatına veda etme ihtimali olan, maaşını alamadan patrondan tekme yiyen birisini aklıma geliyor reklamda.

    futbolculuğu çok emek sarfedilen çok kutsal bir meslek gibi gösteren sermaye babaları ancak kendileri çalar kendileri oynar.

    halk sizin ne bok olduğunuzu çok iyi biliyor. dünyayı kurtarana verilmeyecek miktarda büyük paralar ile bir futbolcuya veriliyor. çünkü sermayenin asıl amacı toplumların gerçeği görmek yerine maç izleyerek tahtlarına saldırmamaları.

    bir maçta 40 tekme yiyormuş. halkın suratına nasıl bakıyorsunuz lan!