hesabın var mı? giriş yap

  • eski evden kasıt, depreme dayanıksız, tesisatı bilmem neyi çürümüş çökmüş derecede rezil bir ev değilse, benim açımdan merkeze yakın eski evin tercih edileceği karşılaşmadır. doğduğundan beri komşularla iç içe, mahalle bakkalı, fırını, kasabı neyse herkesle kaynaşarak büyümüş insanlara gidip dağın başında oturma fikri her zaman soğuk gelir. bana öyle geliyor en azından.

    beylikdüzü'nü büyükçekmece'yi de geçtim; halkalı'ya doğru gidip, başakşehir, oradan kayaşehir şeklinde seyrederken etrafta gördüğüm onlarca farklı site bana zion'daymışım gibi hissettiriyor. böyle post apokaliptik mi diyeyim ne diyeyim, sanki dünya üzerinde yaşayan son insanlar toplaşmış orada hayatta kalma mücadelesi veriyorlarmış gibi hissediyorum.

  • “liboş/şakirt köşe yazarlığı yasaklansın” kampanyasıyla işi büyütüyorum

    kendisini gazeteci olarak görmeyin, gerçek yüzü budur bu herifin. onun yaptığı gazeteciliği vasıfsız herhangi birisi de yapabileceği için sokak röportajı gibi gerçekten g.t isteyen bir işi kıskanmaktadır.

    bak ahmet, zaten sana ve yaptığın işe duyulan saygı sıfıra yakın, boş boş konuşup kendine laf söyletme.

  • gece gece bu oyun yüzünden gözlerim dolu dolu yazıyorum şu entryi. bu gece zaten gereksiz bi duygu yüklenmesi vardı üzerimde. gireyim acık görev filan yaparım da kafam dağılır diye oynamaya başladım.
    bir görevde elemanı zindanlardan kurtarıyordum. neyse adamı kurtardıktan sonra baktım diğer mahkumlarda var aynı zindanda. kurtardığım yerde ebesinin dağında bi kalenin içinde olduğu için onları da kurtarayım dedim. şimdi kalede herkesi öldürdüm bunlara yemek su veren olmaz diye düşündüm. neyse tek tek açtım kilitleri çıktılar hepsi dağıldılar. arkamı döndüm 1 tane üstü başı pasaklı ama efendi birine benzeyen nord gördüm. çantama aldığım gereksiz kıyafetleri yere atmıştım. arkamda adam birden önüme atladı 'kardeşim özür dilerim bunları attın lazım değilse alabilir miyim? üstüm başım perişan' tarzında birşeyler söyledi ekranda seçeneklerde 'dokunma lan onlar benim' ve 'tabi alabilirsin kardeşim. ne demek' tarzı 2 seçenek vardı. alabileceğini söyledikten sonra sanki böyle gözlerinin içi parladı. hemen eğildi bütün attığım ezik kıyafetleri topladı giydi üstüne mutlu oldu. ben direk saveleyip çıktım oyundan. bu fakirliğin gözü kör olsun lan.
    çok yalnızım ve duygusalım gece gece.

  • yaklaşık bir yıl önce hayalini kurduğum araba a5.sonra dayanamayıp gidip palio aldım.mtv'si düşük, az yakıyor, park yeri sorunuda yok.detaya girmem gerekirse, ön camlar otomatik.dikkat ettiyseniz detayda bile boğmuyor.çokzel.

  • sözle anlatılamaz bu müzik dehasının 40’lı yıllarda başlayan profesyonel müzik hayatı, karaciğer kanserinden öldüğü 17 temmuz 1967’nin, 17 mart’ına kadar sürmüştür.
    cazın tanınmış diğer dehaları kendisiyle mutlaka birlikte çalışmış, onun yeteneklerinden pek çok şeyi kendilerine katmışlardır.
    müzik yaptığı dönemde gerek stüdyo tekniklerinin ve gerekse canlı kayıt tekniklerinin bugüne göre çok geri olması nedeniyle, bilinen konser ve stüdyo kayıtlarının pek azı albüm olarak günümüze ulaşabilmiş; bazıları master kayıt bantlarına ulaşıldıkça, yeni keşifler ve dolayısıyla yeni parçaları, yeni yorumlarıyla birlikte yeni müzik tatları da ortaya çıkıyor. bunlardan en sonu ve bu yıl ortaya çıkarılanı thelonious monk birlikte 1957’de oluşturdukları üçlünün (trio’da üçüncü kişi bass’da wilbur ware) kayıtları henüz keşfedilmiş ve bu sene caz severlere albüm olarak armağan edilmiştir.
    bu müzik dehasının, bazıları ölümünden sonra keşfedilerek albüm haline getirilmiş diskografisinden, bir cazseverin arşivinde mutlaka olanlardan bir kısmı şöyledir:
    .blue train (1957) (ilk albümü)
    ·giant steps (1959)
    ·my favorite things (1960)
    ·coltrane plays the blues (1960)
    ·ole coltrane (1961)
    ·live! at the village vanguard (1961)
    ·impressions (1963)
    ·a love supreme (1964)
    ·ascension (1965)
    ·meditations (1965)
    ·live! at the village vanguard again (1966)
    ·expression (1967) (hayattayken kaydedilen son albümü
    ·interstellar space (1967, (ölümünden sonra)