hesabın var mı? giriş yap

  • videodaki iki genç sahilde takılırken aniden dev bir parmak izi beliriyor üstünde de yeni çağın başlangıcı yazıyor, ne anlama geliyor olabilir altından ne çıkacak merak ederseniz takipte kalın
    bkz: esrarengiz parmak izi

  • dün itibariyle malum ortamlara düşmüş olmasından faydalanarak izlediğim, keyifli bir coming out of age filmidir. senaryonun çok fazla gerçek olması, diyaloglarda hepimizin kendi hayatından bir şeyler bulabilmesi dolayısıyla beni etkilemiştir. fazlasıyla beğendim ama overrated bulunabileceği konusunda şüphelerim var çünkü eşşek ne anlar hosaftan.

  • askerde yazıcı olan bilgisayar mühendisi bir asker arkadaşımdan naklen;

    aynı odada komutan 1 ve komutan 1'i ziyarete gelen komutan 2 arasında, yazıcı arkadaşım hakkında geçen diyalogtur.

    komutan 1: bu arada, seni bizim yazıcı arkadaşı görmedin di mi daha önce? bu bizim mustafa.. kariyerini duysan aklın şaşar..
    komutan 2: hadi ya neymiş, temiz çocuğa benziyor zaten, ehe he..

    (mustafa burada kulak kesilir)

    komutan 1: bu adam öss'de ilk 100'e girmiş, boğaziçi'nde bilgisayar mühendisliği okumuş, amerika'da master yapmış, dönmüş doktora yapmış.. programcılık üzerine kitapları var lan bi sürü hem de..

    (mustafa burada sırıtır)

    komutan 2: deme yav, sen de kaptın di mi hemen çocuğu çakaal..
    komutan 1: öyle valla, egzel tablosu filan yaptırıyom işte.. neyse mustafa, bırak sırıtmayı da sen bize ordan iki çay kap bakayım, hadi..

    (mustafa burada dumur ama çaresiz)

    (bkz: askerde yazıcı olmak)

  • süper bir olay lan. o kadar yol gitmişim, farkında bile değilim. düşünsene abi, mecidiyeköy'den mecidiyeköy 40 dakika diyorum. annem duysa terlikle kovalardı yemin ederim, bu kadar hız mı yapılır diye. şimdi çağlayan'dan çağlayan rekorumu kırmayı düşünüyorum, bi dünya yolum var önümde, neyse kazasız belasız ulaşırım umarım.

  • gözdenin londra muzikallerine koysan sırıtmayacak performansının "oy nurcanım"a elendiği yarışma.

    akp'nin 2015 genel seçimindeki zaferi kutlu olsun.

  • çoğu ikinci el araçta rastlayacağınız mevzulardan biri, emniyet kemerinin "dirençle kandırılması" sürecidir. daha önce emniyet kemeri ve/veya airbag açmış aracın ikaz lambasını söndürmek için ön koltukların altından kabloları birbirine bağlanır ve motor beynine yalan bir şekilde "her şey yolunda" sinyali gönderilir, böylece airbag ışığı söner.

    ancak bu şekilde kandırılmış airbag veya kemerler kaza esnasında tekrar patlamaz. ayrıca kemerin patlaması için airbag'in patlamasına da gerek yoktur, hafif kazalarda airbag devreye girmese de kemer patlayabilir ve bu durumda da arıza lambası yanar.

    velhasıl sadece alıcıyı kandırmak için yapılan bir işlemdir zira airbag ve kemer mekanizmaları inanılmaz pahalıdır (aracına göre şu anda 15 bin civarına geliyor airbag + iki kemerin değişimi).

    patlak emniyet kemeri tutup sertçe aşağı çekilerek anlaşılmaz, sertçe çekince kilitlenme süreci mekanik bir harekettir ve kolay kolay bozulmaz. patlak olan kemerler de aşağı çekince kilitlenir. ancak patlak emniyet kemeri kaza esnasında sizi tutup koltuğa yapıştırmaz, sadece kilitlenir, bu da kazada yaralanma ihtimalinizi artırır. değiştirilmemiş bir airbag zaten hiçbir şekilde patlamaz.

  • ezgicim, dizi setinde hakarete uğradın, şiddete uğradın, hayvanın teki boğazına çöktü ve seni boğmaya çalıştı, dizi ekibi arkanda durmadı, dava açman diziye zarar gelir diye engellenmek istendi, mağdurken bir de işinden kovuldun oysa ki karşı tarafa işten "ayrılma" hakkı tanındı ama sen gene de diziye dön çünkü senin yokluğunu ekşiciler on senedir üzerlerinden atamamışlar.
    hem ne olabilir ki en kötü? diyelim ki biri gene boğazına yapıştı, gene saçından tuttu sürükledi, gene kafanı kaldırımlara çarptı, alt tarafı dava açman engellenir exxen müşteri kaybetmesin diye. he bir de dayakçı ve azmettiricinin sırtı sıvazlanırken sen kovulursun. aşkolsun, bunlar mı dert? sana kazık atmış bu ekibe dön ezgi. o dönemlerde bir söz vardı, kafalar pırıl pırıl diye; heh işte aynen öyle buralar zira.

  • adaların birbirlerine olan konumu açısından şöyle bir haritaya da sahiptir.

    adalar en şaşalı günlerini 1936'da yaşamış ve toplam nüfus 250'yi bulmuştur. ancak gerek iç çatışmalar, gerekse beyin göçü sebebiyle nüfus bu mevcudiyetini koruyamamıştır*. diğer 3 adada yaşam belritisi yokken, başkent adamstown'ın nüfusu 67'dir son tahvilde.

    - para birimi yeni zelanda dolarıdır.
    - adaların genel koordinasyonu şu şekildedir; 23°55'26¨-25°04'00¨ güney, 124°47'11¨-130°44'03¨batı.
    - telefon için yeni zelanda'nın uluslarlarası kodu kullanılmaktadır (+64).
    - yerel radyo yayını yoktur fakat kısa dalgadaki radyolar dinlenebilir (1800-30000 khz).
    - uydudan televizyon izleme şansı vardır adalıların, cnn uk ve tcm uk mevcut iki kanaldır.
    - adada internet de mevcuttur hükümet destekli. her vatandaş, 100 yeni zelanda doları karşılığında 256 kbit/s hızında 2 gb kotalı internete sahiptir.

    adanın her köşesi ayrı güzelliğe sahiptir. işte o fotoğraflar;
    1, 2, 3, 4, 5, 6,

    ayrıca;
    (bkz: henderson adası/#28074495)
    (bkz: oeno adası/#28074462)