hesabın var mı? giriş yap

  • can yücel'in şu şiirinden haberi bile olmayan insan beyanıdır

    "zenginlik; sabahları poğaça yiyebilmektir.
    zenginlik; merdivenleri yardımsız çıkabilmektir.
    pencereden bakıp, yoldan geçenleri görebilmektir.
    her akşam kendi kapını kapatabilmektir.
    saçının okşanmasıdır.
    kolundaki saatin geleceği göstermesidir.
    bir sonraki hafta için plan yapabilmektir.
    güzel günleri bekleyebilmektir.
    bazen bir tabak makarnadır.
    bazen iki tane domates ve bir taze ekmektir.
    kendine inanabilmektir.
    zenginlik varlığından mutluluk duyabildiğin herşeydir...
    fakirlikse...
    bir kez tanıyıp,
    sonra yokluğunu öğrenmektir."

  • türkiye cumhuriyeti devleti'nin içişleri bakanının kafayı kimseye zararı olmayan, sadece ekmeğinin peşinde koşan insanlara taktığını gösteren yersiz açıklama. suriyeliler diyoruz suriyeliler, problem onlar.

  • sorusunu 7 yıllık diye cevaplayıp şok ettiğim kız.

    edit: debe'den selamlar, takip ettiğim ve yönlendireceğim bir kampanya yok üzgünüm. varsa hayırlı bir şey paylaşayım.

    edit 2: tıp okumadım, öğretmen de değilim. 4 senelik fizik bölümüyle 7 yıl mücadele ettim.

  • gezegenin en gizemli oluşumlarından biri olarak kabul edilen bu oluşum afrika'da moritanya'nın vadane şehrinde bulunan jeolojik bir yapıdır.

    afrika'nın gözü veya sahra'nın gözü olarak da bilinir. uzaydan görüldüğü için nasa burayı astronot feneri olarak da adlandırıyor. çünkü uzay mekiklerinin dünya’ya dönüşü sırasında astronotlar burayı gemilerin deniz fenerlerinden yararlandıkları gibi kullanıyor. hatta buraya dünya'nın gözü diyen de var.

    çölün ortasında, uzaydan mavi bir göze benzeyen bu oluşumun çapı 50 km civarında ve yerden fark edilmiyor. 1965 yılında uzay yolculuğu yapan gemini 4 astronotları mcdiwitt ve white tarafından keşfedilmiştir. oluşumun kenarlarında bulunan mavi renk, kuvars kristallerinden kaynaklanıyor. bir zamanlar, bir göktaşı’nın yüzeye çarpması sonucunda oluştuğu düşünülen bu inanılmaz oluşum hakkında, günümüzde bilim adamları önceki görüşleri reddederek erozyon sonucu meydana geldiğini düşündüklerini belirtiyorlar. yapının yan kısımları tortul kayaçlardan, ortadaki dairesel yapılar ise bazalt ve volkanik taşlardan oluşuyor.

    yine de hala nasıl oluştuğu kesin bir şekilde açıklanmış değildir.

    kaynak
    kaynak
    kaynak

  • -hiç bozma kendini ve kimseyi dinleme. aynen devam et. 33'ünden sesleniyorum sana buralarda hayat süper.

  • normal değildir. muhtemelen barış özcan gibi bir ailesi var ve çocuğa aşırı yükleme yapmışlar. bu yaşta bir çocuğun spinoza’yı anlaması mümkün değil. platon’un devlet kitabındaki soyut bağlantıları kuramaz. çocuğu telefondan, tabletten uzak tutalım diye bokunu çıkarmışlar. verirsin yaşına göre kitap onu okur. 150 günde 250 kitap nedir allah aşkına?

    artık insanların kitaptaki kelimeleri içinden teleffuz ederek bitirmenin kitap okumak olmadığını anlamaları lazım. kısa zamanda çok kitap okumanın hiçbir faydası yoktur. aslında kitap okumanın da hiçbir faydası yoktur. kitap sizi düşünmeye sevk ediyorsa faydalıdır aksi halde izlenilen filmden farklı değildir, kısa zamanda uçar gider. birkaç kitabı sindirerek okuyun.

    kitap okuyan ama kendi fikri olmayan yığınlar çoğalıyor. kitap kutsanıyor.

    edit: schopenhauer