hesabın var mı? giriş yap

  • 1948 yapimi bir vittorio de sica filmi.
    yonetmenin ve italyan yeni gercekciligi'nin basyapiti sayilir. yonetmenler ve sinema elestirmenleri arasinda yapilan anketlerde hemen hemen hepsinde en iyi on film arasina girebilmis ender filmlerdendir. hatta kimi sinema elestirmenlerine gore dunya sinemasinin en iyi dramasidir ki bu yargiya ben de sonuna kadar katiliyorum. hic bir film bu denli dramatik olamaz.
    melodramdan uzak, sanati gozardi etmeyen, realist cizgide ve oldukca yalin... iste ben buna film derim.

  • bunun yüzünden favorilenen entrylerime bakmaya korkuyorum. insanın sevinci te şurasına yabışıyor.
    tanım: bir çaylak.

  • madem bu tarz kriterler tacın alınmasına sebep oluyor, neden finalistler belirlenirken gerekli sosyal medya araştırması yapılıp bu tip fiyaskoların önüne geçilmiyor? çok zor bir şey de değil ki, gir sosyal medya hesaplarına incele, uygun bulmadıkları alma.

  • insanların parasını verip izlediği bir platforma karışmaya cüret edebilecek leşlikte olan ve beş para etmez tipler tarafından yönetilen bir devlet kurumunun akıllara durgunluk verecek açıklaması. bir de hepsi rte ağzıyla konuşmuyorlar mı... 3 sene sonra hepinizin kökü kazınacak, rahat olun.

  • vanlıların aşina olduğu bir kaç kahvaltılık olabilir
    murtuğa: unu yağda hafif kavurup üzerine bir kapta iyice çırptığınız yumurtaları döküp karıştırmak suretiyle ortaya çıkan süper lezettir.

    kavut: kavrulmuş buğdayın un haline getirilmiş halidir. bu unu da yağda kavurmak suretiyle gıda edebilirsiniz.

    cacık: bildiğiniz ayrana salatalık doğranmış cacık değildir bu. çökeleğin içine salatalık, maydanoz, dere otu, yeşil soğan, sivri biber doğrayıp karştır bir de bir kaç küp tereyağı ilave et oh mistir