hesabın var mı? giriş yap

  • memleketin birinde 3 kere camiye gitmeyenleri idam ediyorlarmış. usulen idam edilmeden önce 3 dileğini yerine getiriyorlarmış. adamın teki 3 kere gitmemiş ve tabi yakalanmış. idam edilmeden önce sormuşlar:
    - ilk dileğin ne ?
    - vezirin karısıyla beraber olmak istiyorum!
    vezir "olmaz" dese de padişah "mecbur" demiş. ve adam vezirin karısıyla beraber olmuş.
    adam ikinci dileği olarak padişahın karısıyla birlikte olmayı seçmiş. bu sefer padişah "hayır" dese de herkes itiraz edince padişah mecbur kalmış.
    - son dileğin ne?
    adam bir vezire, bir padişaha bakmaya başlamış. aradan 5 dakika geçtikten sonra vezir bakmış namus elden gidecek:
    - ben bunu sanki camide gördüm gibi geldi, deyince padişah da:
    -ne gibisi lan! yanımda kılıyordu!

  • bende aşırı sinir şeklinde vuku bulan fobi. resmen sinirden ölüyorum delikli bir şey görünce. parçalamak istiyorum o şeyi. mideme vuruyor sonra da bu sinir. sadece delikli şeyler de değil. mesela çocukken ufak bir göletin içinde birikmiş kurbağa yumurtalarına rastlamıştım ve o zaman da aynı şeyi hissetmiştim. aynı şekilde havyar görmeye de dayanamıyorum. illet bir fobik durum. ve ilk kez bu kadar zorlandım bir entry girerken.

  • 10 şubat 2010 galatasaray antalyaspor maçında, durum 1-1'ken, ilk yarı sonunda (ki değişikliklerini genelde 60-70 arası yapan bir teknik direktördür kendisi) gio yerine emre çolak'ı almıştır, hemen ardından emre durumu 2-1'e getirmiştir.
    yine aynı maçta durum 2-2 iken, mehmet topal yerine hakan balta'yı oyuna alıp, caner erkin'i sol bekten, sol açığa kaydırmıştır. bir kaç dakika içinde galatasaray 3-2'ye yine caner'in golüyle ulaşmıştır.
    son değişikliği uğur uçar yerine servet çetin'i almak olmuştur, ama kimilerinin düşündüğü gibi defans yerine defans almak şeklinde olmamıştır. servet'i ileri koyup (bildiğiniz bayağı ileri, santrafor falan) defansı 3'lemiştir. servet kalan dakikalar içinde ceza sahasını karıştırmış ama galatasaray'a turu getirememiştir.

    futbolu "öne geçince yere yatın, geriye düşünce tekme atın" mantığıyla değil de, satranç oynar gibi hamlelerle oynamaya çalışan, bunu da bütün asaletiyle yapan bir adamdır. onun galatasaray'ın başında olmasından ve onu oraya getirebilenlerle gurur duyuyorum.

  • 20 yılını "askeri vesayet" eleştirisi ve sivil siyaset vurgusu ile geçiren siyasal islamcılar, bugün türkiye'ye askeri disiplin öğretiyor.

  • yöneticinin adaletsiz davranması, cahil, ikiyüzlü ve yalancı olması
    insan yerine koyduğun kişilerin hayvan çıkması
    bi boka yaramayan insanlarla mecburen muhatap olmak

  • rastgele harflerle gülmek diye bir şey var ya hani, ben bunu ara sıra yapıyorum. yok itiraf bu değil. itiraf şimdi gelecek olan: ama bunu pek de rastgele yapmıyorum. lkhlfkglkd yazıyorum mesela bakıyorum bi boka benzememiş. silip akjakjajgjf yazıyorum. yine beğenmiyorum, skjdsjdksjd yazıyorum. bakıyorum, hımmm, bu güzel olmuş diyorum ve skjdsjdksjd diye gülmeye karar veriyorum. rastgele harflerle niye gülüyor millet? zamandan tasarruf etmek için. oysa ben rastgele harflerle gülmeye çalışmak yerine ehe mehe falan yazsam daha pratik olacak. manyak mıyım neyim.. qoıwoqıw yok lan olmadı bu, skdjskdjsklsd

  • sismometrenin yaygınlaşmasıyla teknolojinin gelişmesiyle birlikte artık depremler anlık kayıt altına alınıyor. 1881 yılından bu yana kayıt altına alınan deprem felaketleri insanlığın hafızasından hiç bir zaman silinmedi.

    1) 22 mayıs 1960 tarihinde şili’de yaşanan deprem richter ölçeğiyle ölçülen en büyük depremdi. 9,5 şiddetindeydi. deprem sonucunda onlarca metre yüksekliğindeki tsunami japonya’ya kadar ulaşmış ve binlerce insanın ölümüne neden olmuştu.
    https://youtu.be/dflltvpzwga

    2) en büyük ikinci deprem ise 28 mart 1964 yılında 9,2 şiddetinde alaska’da meydana geldi. 128 kişi hayatını kaybetti.
    https://youtu.be/nzn3j8x-ljk

    3) endonezya’da 26 aralık 2004’te yaşanan deprem, yaklaşık 10 dakika sürerek dünyanın kayıt altına alınan en uzun depremi oldu. 9,1 şiddetğndeki deprem dünyanın 1 cm kadar titremesine, bir çok ülkenin etkilenip bir çok deprem deprem fay hattının tetiklenmesine ve yaklaşık 230 bin kişinin ölümüne neden oldu.
    https://youtu.be/rohjxv_u3wc

    4) rusya’nın doğu bölgesinde 4 kasım 1952 yılında 9,0 şiddetinde deprem yaşandı. 6 bin kişinin yaşadığı bölgede yaklaşık 2500 kişi hayatını kaybetti.
    https://rekorlardunyasi.com/…rusya-depremi-1952.jpg

    5) 11 mart 2011’de japonya’da yaşanan 9,0 şiddetindeki deprem sık sık deprem yaşayan japonya’nın tarihindeki en büyük depremdir. tohoku bölgesinde meydana gelen depremin etkisiyle 40 metreye kadar ulaşan dev tsunamiler kıyıdan içeri doğru 9-10 km’lik alanda büyük zarara yol açtı. fukuşima nükleer santralinde meydana gelen sızıntı çernobil’den sonra yaşanan en büyük nükleer felaket oldu.
    https://youtu.be/dj878dzqcqc