hesabın var mı? giriş yap

  • akşama ferhunde hanımlar var. çelik saçlarını sallıyor. bir de kızlar niye tişörtlerini kot pantolonlarının içine koyuyorlar?
    az önce geçen arabada çalan şarkı yayaye coco jumbo muydu? her çocuğun evinde de mario var canım. ayrıca o ekose gömleklerden ben de istiyorum.
    lc waikiki diye bir mağaza var. bayağı kaliteli şeyler satıyor, cıvıl cıvıl, egzotik. oradan alabiliriz.

  • amerika'da geçen ay yeni teşhis edilen covid-19 hastalarının %1'inde görülürken, bu ay bu oran %6'ya çıkmış olan, devletin önüne geçmek için özellikle 12-18 yaş aralığındaki gençleri hızla aşılamaya çalıştığı covid-19 varyantı.

    şu anda ingiltere'de yeni teşhis edilen covid-19 hastalarının %91'inde bu varyant görülüyormuş. cnn'in haberine göre, ingiltere'de son günlerde yeni vaka sayılarındaki artış çok yüksek olduğundan hükümet, vakaların en yoğun olduğu bölgelerde test ve hasta takip programlarını yürütme görevini orduya vermiş.

    uzmanlar, delta varyantının daha önce ingiltere'de ortaya çıkan alfa varyantı ile kıyaslandığında %40 daha hızlı bulaştığını tespit etmiş. ingiltere'de 38,805 hasta üzerinde yapılan çalışmalar neticesinde, delta varyantının alfa varyantına göre virüs bulaştıktan sonraki 14 gün içinde hastanın hastaneye yatma riskini 2.61 kat artırdığı tespit edilmiş.

    university of texas'ın yaptığı araştırmaya göre pfizer biontech aşısı delta varyantına ve diğer varyantlara karşı koruma sağlıyor, aşı olmuş kişilerin bağışıklık sistemleri bu varyantları etkisiz hale getiriyor.

    ancak, ingiltere'den gelen haberlere göre, pfizer biontech aşısı olan kişiler delta varyantına karşı korunuyor olsa da antikor sayılarının giderek azaldığı gözlemlenmiş. bu, delta varyantının giderek güçlendiği anlamına mı geliyor bilmiyorum.

    haber

  • valla kimse kusura bakmasın; muhatabının hak ettiği hitap şeklidir.
    sırf biraz eli para gördü, biraz da popüler diye bir yerlere gelebilmek adına ne idüğü belirsiz bir tipin her dediğine ehere öhere diye süs köpeği gibi gülersen mevzu bahis elemana seni urfalı ameleye peşkeş çekme ehliyeti verirsin.
    alan razı- veren razı, bokunuzda boğulun ajans değişikleri.
    (bkz: leş)

  • oğlum üç buçuk yaşında, otizm spektrumu içinde bir çocuk. henüz konuşmuyor. bana babacığım diyerek sarılacağı günü görebilmek en büyük hayalim. birçok babanın farkında bile olmadığı, basit, küçücük bir şey benim hayalim evet.

    geçen gece eve dönerken, evlerden birinin balkonunda küçük bir kız babasına heyecanla bir şeyler anlatıyordu. babası hiddetli bir ses tonuyla "ceren sus artık allah belanı versin" diye bağırdı. o an içimden bir şeyler kopup gitti. buz gibi oldum.

    debe editi: otizmin farkında olalım. erken fark edilen ve eğitime yönlendirilen çocuklar birçok alanda başarılı olabilirler. otizm bir hastalık değil, farklılıktır.

    (bkz: #52401653)

    https://www.youtube.com/watch?v=m31gxcg8qiw

  • öncelikle:

    (bkz: bekledik bunu çok bekledik) !!

    beni müthiş heyecanlandıran oyun. inşallah beklentileri boşa çıkarmaz. cepten 3 defa bitirdiğim gameboy versiyonu sarmıyor artık.

    şimdi koca adam olup iş güç sahibi olduysak da o kendini pikachu sanıp damdan atlayan velet yüzünden tam da charizard'ın laf dinlediği bölümde yayından kaldırıldığı için hevesimiz kursağımızda kalmıştı. unutursak kalbimiz kurusun!

  • camilerden bile para kazanmak için altına dükkan yapan din bezirganlarının yersiz şikayeti. evet bazı şeylerden para kazanılmıyor. ne acaip değil mi?

    e:ben açmadım başlığı.

  • kızın bunu rahatsız olduğundan değil de 'uff hrks bni svio' tarzı ile paylaşması, doktor olduğunu gözümüze sokmak için steteskoplu profil fotoğrafı tek bir şeyi ifade ediyor.
    (bkz: kezban detected)