hesabın var mı? giriş yap

  • şu hissi bilir misiniz?

    hani bir şarkı vardır. o şarkı ilk dinlediğiniz anda bir bağla bağlanırsınız ona. sanatçının sesi, müziğin ritmi, melodisi vs. herhangi bir şekilde şarkı içine çekmiştir seni. belli bir sure sonrasında öyle bir his gelir ki şarkıya adeta bağlanmışsınızdır. sanki onunla büyümüş ve hep sizinle imiş hissi verir. hiç bir şey dinlemek istemediğinizde bile gider onu açarsınız. arkadaşlara bir şarkı dinletmek istediğinizde aklınıza o şarkı gelir.

    işte bu adamın bütün şarkılarında bunu hissedebilirsiniz!

    ne güzel bir ses değil mi ama..

  • daha önce x|s optimized oyunların bazılarının nasıl harici harddisk’ten oynanabileceğini anlatmıştım. (#139527250) bugün de xbox arka planınızı nasıl değiştirebileceğinizi anlatacağım.

    öncelikle;

    1) xbox themes reddit sayfasına gidiyoruz. (tercihen kullanım kolaylığı açısından pc veya mobilden.)

    2) sonra sayfada dolaşarak ya da üstteki arama yerine ilgi alanınız veya sahip olmak istediğiniz temanın konusunu yazıyorsunuz. (örn: darth vader, lord of the rings, elden ring vs.)

    3) beğendiğiniz görseli yine reddit linki şeklinde xbox’taki microsoft edge uygulaması üzerinden açıyorsunuz.

    4) görsele tıklayınca, görseli ayrı bir linkte açıyor. (açılan sayfada sadece görsel olmalı yoksa çözünürlük düşer ilk seferde açılmazsa bir kez daha basın.)

    5) açılan fotoğrafın üstüne joystick imleci ile gelip menü tuşuna (menu button) basıyoruz ve “arka plan olarak ayarla” seçeceğini tıklıyoruz.

    not: burada paylaşılan görsellerin hepsi xbox ana menüsüne uygun halde tasarlanıyor o yüzden herhangi bir kayma uyumsuzluk vs. yaşamadan kullanabilirsiniz, en azından ben yaşamadım.

    not2: istediğiniz bir görsel varsa reddit’te xboxthemes başlığında paylaşırsanız oradan elbet birisi onu xbox ana menüsüne uygun hale getiriyor. düğün fotoğrafınızı bile yaptırabilirsiniz, hanımlar dert etmez en azından oyun oynamanızı (bkz: swh*)

  • skandal bir hadisedir.

    bu güruh, seküler biçimde yaşayan insanlara yönelik böyle dini dayatmalarda bulunur. sonra ülkede teokratik bir rejim kurulunca ilk önce kendileri kaçarlar kafir dedikleri avrupa ülkelerine. hiç şaşmaz. şu riyakârlığa bakar mısınız?

    ayrıca bu ne cüret?

    yahu savaştan, anarşiden ve avukatı olduğunuz ilkel doktrinlerden kaçıp türkiye'ye sığınmışsınız. buradaki insanlara hürmet edeceğiniz ve insanların yaşam şekline saygı göstereceğiniz yerde böyle bir densizliğe imza atıyorsunuz. bir değil, iki değil. bu kaçıncı oldu? yani gerçekten pes doğrusu.

    bu mülteci güruh, tavşan gibi üreyerek ve yeni göç akınları ile ülkedeki mevcudiyetlerini tahkim ederek pek yakında bu vatanın öz evlatlarının istikbâli hakkında söz sahibi olacaklar. bugün sayıları 10 milyonu geçmiş durumda. ülkenin hem demografik yapısı, hem hoşgörü kültürü, hem de lâik ve demokratik nizam gittikçe tahrip oluyor.

    tehlikenin farkında mısınız?

  • pizzanızın hamuru nasıl olsun istersiniz?

    -ince
    -klasik
    -kalın
    -ince kömürlü
    -klasik kömürlü
    -kalın kömürlü

    gibi seçenekler sunabilen pizzacı.

  • birazdan ssg gelecek; o zamanlar 8 yaşındaydım yanlış kod yazmışım o kodu düzeltene kadar sıkıntıdan yarım kilo zeytin yedim ama sonunda düzelttim, o hatalardan ders almasaydim ekşi sözlüğü kodlayamazdım diyip, debeye giricek.