hesabın var mı? giriş yap

  • -anne koştu.. anne koştuu.. bakıyorum.. ercan çok hızlı !! ercan çok hızlı !!
    -ercan allah cezanı vermesin..
    -terliği anne kullanacak.. bakıyorumm... terlik geliyorrr.. terlik geliyor.. ercan kaçtıııı.. ercan kaçtıııı.. mükemmel bir atış aynı güzellikte bir kaçış.. ercan odasında adeta devleşiyor..
    -ercan boyun devrilsin emi.. akşama baban gelsin.. o zaman da böyle kaçabilecek misin bakalım
    -anne saha kenarına kadar geldi.. 1 numaralı anonsu işaret ediyor..

  • bu memlekette bir ağacın belediyelerin elinden kurtulup 4112 yıl yaşayabilmesi için yürüyor olması lazım.
    yaşını hesaplayanlar sağına soluna iyice baksın.

  • her ne kadar kille biçimlendirdiği heykeller olağanüstü bir nitelik arz etse de, bunların büyük boyutlarda ele alınmasını tamamen teknisyenlere ve asistanlara bırakması ve heykellere son rötuşlarını dahi atmaması düşündürücüdür. elbette deha, fikrin ve esinin içinde gizlidir yoksa işçilikte değil. gelgelelim bir dönem hayatına girip onun en önemli iki yapıtı calais burjuvaları ve cehennem kapısı işlerinde bariz emeği ve katkısı olan camille claudel'in maharetine yaslandığı kuşkusu rodin'in üzerinde dev bir gölge gibi gezinir.

    siyasilerle olan yakın ilişkisi, belli sanat cemiyetlerinin başkanlığını üstlenmesinden ötürü rodin, camille claudel ile olan çalkantılı birlikteliği sonrasında ona yaşam hakkı tanımamış, eserinin 1900'deki büyük sergiye girmesine engel olmuş ve 1913 yılında camille'i bir tımarhaneye tıktırarak ondan sonsuzcasına kurtulmaya çalışmıştır. zavallı camille tam otuz yıl heykel yapmasına bile izin verilmeden bu cehennemde yaşamaya mahkum edilmiş ve 1943'te de ölmüştür.

    bugün rodin müzesi'ne gidenler onun olağanüstü yetkinlikteki işlerini seyrederken, onların üzerinde camille'in ruhunun ve ellerinin dolaştığını hissedebilir. rodin ise 19. yüzyılın son on beş yılında tutkulu bir aşk ve iş ilişkisi yaşadığı ve kariyerinde onu zirveye taşıyan işlerin ne kadarının kendine, ne kadarının camille'e ait olduğunu sorgulatacak denli kuşkulu bir pozisyonda durmaktadır.

  • dedemin arkadaşının gelen misafirlere yiyin utanmayın diyecekken yiyin utanmazlar demesi üzerine misafirlerin yediklerinin anlık biçimde boğazlarında düğümlenmesi ve ev sahibinin yüzünün yere geçmesi.

  • (bkz: gürültü)

    ("ama onlar daha çocuk" savunmasıyla estirilen çocuk gürültüsü terörü, trafikte gereksiz korna gürültüsü, hele hele apartman, hastane (yatan hasta bölümleri), yurt gibi ortamlardaki vurdumduymaz gürültüler)

  • google 17 yasindaymis..

    turkiye'de olsa kesin tecavuze ugrar sonra da " zaten motordu, araniyordu" denip ustu kapatilirdi.

  • az önce bunlardan tamamen zararsız bir tanesine durduk yere amelenin birinin (mesleği amele) taş attığını ve taşın hayvanın sırtına isabet ettiğini gördüm. hep böyle internette falan bu hayvanlara işkence edenleri görüp iç geçirirdim, "şunlardan biri bir gün elime düşecek" diye, o gün bu günmüş. kendisini nazikçe (!) uyardım, bir daha yapmayacağına dair söz verdi yalvarırcasına (?). kıyamam (!).

  • bulutların beyaz görünmesine neden olan saçılma türüdür.

    bulutları oluşturan her bir su damlacığının, güneş ışığının dalga boyuyla benzer dalga boyuna sahip olduğu durumlarda gerçekleşir bu saçılma.
    kendisiyle benzer dalga boyuna sahip bir maddeye çarpan güneş ışığı, bu maddenin bireysel dalga boyu renklerini ayırt edemez ve böylece tüm dalga boyu renklerini eşit bir şekilde saçar. tüm dalga boylarının eşit olarak saçılması sonucu beyaz renk meydana gelir. böylece bulutlar beyaz görünür. sisli havalarda, yere yakın havada duran su molekullerin şeffaf su olarak değil de beyaz olarak görünmesi de aynı saçılımdan kaynaklanan duruma bir örnektir.

    peki suyun dalga boyu hep aynı, güneş ışığınınki de öyle ise, o halde neden bazen bulutlar mavi, gri, pembe gibi farklı renklerde görünür? bu sorunun cevabı da atmosferdeki diğer moleküllerin de buluttaki su molekülleri ile etkileşmesi sonucu dalga boyu rengini değiştirmesi. bir diğer sebep de bazen bulutlatın fazla kalın olması ve güneş ışığını bizim gördüğümüz tarafa geçirememesi. gri gibi koyu renklerde görünmesinin nedeni de budur.

    gün doğumu ve gün batımındaki bulut renkleri bu konunun dışındadır. gün doğumu ve batımı, güneş ışınlarını atmosferde kat ettikleri mesafe ile ilgili olan rayleigh saçılımının konusudur.

  • her zamanki gibi bilgi kirliliği, yanlış bilgiler ve bin defa tekrarlanan saçma sapan bayat espriler havada uçuşuyor. çomarland'da bir başka gün.

    olayın aslını açıklayayım. apple netflix gibi sıfırdan video sitesi açmayacak. zaten halihazırda mevcut olan hbo ve diğer video izleme sitelerini ve uygulamalarını (netflix hariç) tek çatı altında toplayıp paket halinde indirimli olarak satacak. yani 5-6 tane video servisinin her birine 10 dolar ödeyip 50-60 dolar ödeyeceğimize hepsine tek seferinde 20-25 dolar ödeyeceğiz. üstüne canlı spor paketi...vs gibi bazı ek paketler de olacak ve almak isteyenler bunları satın alabilecek.

    bu arada disney şirketinin ceo'su bob iger apple şirketinin yönetim kurulunda yer alıyor. disney geçen sene fox'u satın aldı ve şu anda dünyanın en büyük film kütüphanesine sahip oldu. abd'nin en büyük spor network'u olan espn de zaten disney'in alt şirketi. disney ile apple arasında çok ciddi bir işbirliği dönecek.

    bunun üzerine apple'ın kendi üreteceği içerikler de olacak ama bunlar işin bonusu olacak.

    olayın spotify ile de alakası yok.