hesabın var mı? giriş yap

  • diğer yorumcular 3 kulübün şampiyonluk şansı için yakın yüzdeler verirken rok'un tahmini geldi ekrana ;

    gs %100
    fb %0
    bjk %0

    ertem: rasim neye göre verdin bu yüzdeleri?
    rok : tamamen net ve objektif.

  • osman hamdi bey tarafından yapılmış cesur tablo.
    görsel
    metaforlarla dolu olduğu aşikar. verdiği mesaj kimi yorumlarla yumuşatılmaya ve çarpıtılmaya çalışılsa da bana göre çok açık.

    tabloda bir kadın var, üstelik hamile. duruşu kendinden emin, adeta bir kraliçe veya tanrıça. yerde kutsal sayılan çeşitli kitapların parçaları, üstüne oturduğu şey de kutsal ve bel hizasından aşağı tutulmasına tahammül edilemeyen kitabın konduğu rahle. kadın bir camide ve tam arkasında mihrap var. mihraba arkasını dönmüş bir kadın. yaratıcıya tapmayı reddediyor. çünkü biliyor, asıl yaratma gücü kendisinde. bu bilince vardığı için duruşu da tanrıça gibi. verdiği duygu kimilerinin hoşuna kimilerinin zoruna gitse de bence çok açık.
    bir diğer yandan kadının ressamın gözünde ne denli önemli bir yere konmak istendiğini görüyoruz. bahsedilen kutsal kendisinin sözünü erkeğin sözünün yarısı kadar değerli görürken kadın asıl kutsal benim diyor osman hamdi'nin renklerinde. ona göre kadın tüm kutsallardan üstün. kendisinin veya başkalarının kutsalları kadının hep altında kalmalı.

    tablonun asıl adı tekvin yani yaratılış. tablodaki kadının kim olduğuysa bilinmiyor. kızı olabileceğine dair şüpheler olsa da kızının hamilelik tarihleri ve tablonun yapıldığı tarih aralığı birbiriyle eşleşmiyor. kimilerine göre eşinin gençlik hali, kimilerine göre evdeki hizmetçi kız resmedilen. ayrıca tabloyu osman hamdi bey'in daha önce kendisinden resim dersi almış olduğu fransız ressam jean-léon gérôme'un tanagra isimli heykelinden esinlenerek yaptığı düşünülüyor.
    tanagra
    edit: imla

  • detayları anlatalım bilmek isteyenler için...

    öncelikle burası alt kültürün yaşadığı bir semt, bahsi geçen apartman ucuz ve eski bir apartman.

    aile 6 kişilik bir aile, babaanne, baba, anne, 3 çocuk, çocukluklardan en küçüğü engelli konuşamıyor yürüyemiyor.

    bu ailenin tek geçim kaynağı baba, çöpçülük yapıyor sokakları filan süpürüyor parkları bahçeleri, kızı dünya akıllısı güzel, oğlan içine kapanık sessiz etliye sütlüye bulaşmaz, küçük çocuk yukarda yazdım.

    bu tarz apartmanlarda sürekli kavga olur zaten bu olayın işleniş şekli çocuklar gürültü yapıyor diye ama bahsi geçen adam önceden sabıkası olan daha önce de 3 kişiyi öldürdüğü söyleniyor. nasıl dışarı çıktığı belli değil.

    o kadar çok görgü tanığı var ki adam içeride ailesini katlettikten sonra çocuklar balkona kaçıyor, balkonda komşulara bağırıyorlar "ne olur bizi kurtarın bizi öldürecekler" diye komşular tamam polisi arıyoruz diyorlar bu olay olana kadar herkesin gözü önünde balkonda birbirine sarılmış iki kardeşi de öldürüyor, ardından adam hiçbir şey olmamış gibi kurşunu bittiği için evine gidiyor, engelli çocuk balkonda "anne, baba" diye figan ediyor ve bugün çocuk esirgeme kurumu bu çocuğu alıyor. adam ilk ifadesinde kurşunum yetmedi yoksa küçüğü de öldürecektim diyor.

    şimdi burda bazı terbiyesizler ahlaksızlar bu katili savunuyor haklı çıkarma çabasına giriyor ya önceki enrtyme de yazdım inşallah kendi ahlak seviyenizde insanlarla bir ömür boyu muhattap olup karşılaşırsınız. bu olay yüzünden bu aileyi sevsin sevmesin koca bir mahalle yasta. hiçbir kimse yok ki iyi olmuş diyebilen katili haklı bulan. böyle bir şeyde kendi bencil çıkarlarınız için katili haklı bulabiliyorsanız sizin gibi pisliklerden de her kötülük beklenir, kendi pisliğinizde boğulun.

  • başlık: adolfe hitler neden türkiyeye savaş açmadı

    entryler:
    amerikaya bile savaş açan hitler türkiyeye neden savaş açmadı beyler bunun sebebi nedir ?
    (sakaci pic ?, 22.01.2012 22:40)

    çünkü hitlerle necmettin erbakan imam hatipten sınıf arkadaşıydı
    (incik boncuk ?, 22.01.2012 22:40)

    ahaha bu ne lan?

    edit: bana niye oy veriyorsunuz (:

  • üniversite sırasında pek çok kişinin aklına gelmeyen depresyon halidir. öğrencilerde bir özgüven olur genelde. hele ki iyi bir üniveristede okuyorlarsa. sanırlar ki okul biter bitmez herkes kendilerine kucak açacak bir anda bol maaş rahat bir iş sahibi olacaklar. hatta öyle bir özgüven ki devlete burun kıvırıp, bana ne abi kpss den ne uğraşıcam girerim özel sektöre çalışırım derler. ancak mezun olunduktan çok kısa bir süre sonra bu durumun böyle olmadığı anlaşılır. kimsenin kimseye kucak açmadığı ortaya çıkar ilk önce, sonra merak etme seni bir yere yerleştiririz diye atıp tutan eş dosta ulaşamamaya başlarsın hatta merak etmeyin çocuklar çok rahat iş bulurunuz diyen üniversitedeki hocalarınız yanlarına gittiğinizde sizi tanımamazlıktan gelirler daha iki ay önce mezun olmuş olmanıza rağmen. en sonunda kendinizi boktan bir firmada fotokopi çekerken bulursunuz. işte bu son nokta tam olarak depresyona girmenizi ve uzun süre çıkamamanızı sağlar.

  • daha adil bir dünya mümkün kitabını finalistlere sokmadığı için oy kullanmaya gerek bile görmediğim anket. kimlere hizmet ettiği belli.

  • ust edit: başlıktaki uzun tartışmalar sonucunda bazı yazar arkadaşlar çok güzel bilgiler verdiler özelden. konu hakkında muhendisler benden önce düşünmüş. bu sistemin ismine de skip-stop demişler. bu da "hayatımda duyduğum en saçma fikir, bi sen akıllısın zaten" tayfaya kapak olsun. new york metrosunda ve bir kaç ülkede sistemde zaten bu sekildeymis. al link aşağıda.

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/skip-stop

    ----------------------------------------
    bu sabah metroda boş boş düşünüp planladığım bir öneri, biliyorsunuz ki dur kalkıyla beklemesi ile her durakta 2 dk'lık bir kayıp oluşuyor. bu da metro yolculuğunun bir türlü bitmemesine sebep oluyor.

    4 ayrı hatla çözülebilecek sistemdir.

    20 duraklı bir hat için her durağın ismini 1 - 2- 3...20 diye sıralarsak;

    a metrosu
    1-3-5-7...19. duraklarda duracak toplam 10 durak

    b metrosu

    2-4-6-8...20. duraklarda duracak toplam 10 durak

    c metrosu

    1-2, 4-5, 7-8, ......18-19 14 durak

    d metrosu

    2-3, 5-6, 8-9........19-20 14 durak

    bu sistemde tren kalkış sirası

    1 a
    2 d
    3 b
    4 c

    olmalıdır. nedeni tekten çifte geçecek yolcuların diğer treni fazla beklememesi.

    şimdi çekmeköy üsküdar metrosuna biniyoruz. ilk durak olduğu için a metrosundayız. 19. durağa yarı yarıya sürede varıyarouz. 40 dklık yol 20 dk oluyor.

    19 dan 20. durağa aktarma yapmamız lazım. 5 dk bekelyip d metrosuna aktarma yapıyoruz.

    bu sistemle çekmeköy üsküdar 15 dk kısalmış oluyor. ancak çiftten çifte veya tekt sayıdan tek sayıya gittiğimizde bu süre yarı yarıya düşmüş oluyor.

    örneğin 1 den 19 a gittiğimizde 38 dklık yol 19 dk'ya düşmüş olacak

    edit:bu fikrin metrobüs versiyonunu (bkz: @arslantik) arkadaşımız yapmış ve simülasyona dökmüş kendisinin mesajı şu sekilde:

    -------------------------------------
    selam,
    daha once metrobus icin dusunmus ve 3 boyutlu simulasyonunu yapip test etmistim.

    https://github.com/…arslan/metrobus_simulasyon/wiki
    sayi yerine renk kullanmistim. renkler daha anlasilir bence.

    simülasyon videosu

    duraklar arasi mesafeleri de google maps den bakip simulasyona o sekilde girdim.

    iett ye ulastim, durak yolcu yogunluklarini verdiler. yogun duraklari aktarma yapilabilecek ortak durak olarak belirledim. otobuslere durma hizlanma ivmesini gercekci vermeye calistim. max hiz 70km/s verdim.

    simulasyonu calistirdim, %12-%15 kadar bi zaman tasarrufu sagliyor cikti.
    not: verdigim linkte bir de youtube video linki var. o temel fikri anlatan basit 2boyutlu simulasyon.
    benim dedigim asil simulasyonun video su yok. kurulum dosyalari ve talimatlar var linkte. kendin indirip parametrelerle oynayip calistirabilirsin"

    ----------------------------------------
    avantajları,

    tüm metro hattının yolcu yükünü bir metro çekmeyecek. yolcular metroları paylaşmış olacak.

    enerji ve zaman tasaraffu.

    dezavantajları,

    halka anlatma zorluğu

    özet:
    elbette eksikleri var ama düşünülüp de çözülecek şeylerdir. 10 dk'da bu fikri sıçtım zaten. metro yolculukları daha kısa sürerse böyle boş boş fikirler bulmam belki:)

    ---------------------------------------------------------------
    edit: kentucky et yağmuru sendromu olmuş başlıkta. herkes etin tadının ne eti olduğunu tartışırken nasıl gökten yağdığını kimse sorgulamıyor:) herkes aktarmaya takmış ama kimse çift durakta binip çift durakta inmiyor sanırım size göre

    1-evet aktarmalarda zaman kaybediyoruz tren beklerken ama yolcuların yüzde ellisi de aktarma yapmayacak ve yarı yarıya zaman tasarrufu yapmış olacak bunu unutuyoruz.

    2-ayrıca örnektede verdiğim gibi uzun mesafeli yolculuklarda aktarma yapmak bile zamandan tasarruf sağlatacak.

    3- bu arada herkes akttarma yapmak diyor ma c ve d trenine de direk binebilirsiniz onlar da 10 durak yerine 14 durak. yine zamandan tasarruf.

    4- 1. duraktan 6. durağa gidilmiyor onu çözemedim çözebilen yazsın:d

    5- bir arkadaş her tren altunizadede ve üsküdar da durursa kimse aktarma yapmaz zaten dedi. bilemedim. planlamalarda sıkıntı yaratabilr:)

    6- metroların üstünden atlama olayını yaşamamak adına metro çıkma sırası a, d,b,c olarak düşündüm. önce 1. duraktan a ve d metrosu sefere başlayacak sonra 2 durağa metro gelip sırasıyla b ve c metrosu sefere başlayacak. bilmiyoru denk de gelebilir tabi o kadar düşünemedim planlayan olursa yazsın

    7- herhangi bir olumlu olumsuz yorum yapmadan sadece "bi sen akıllısın kardeş" minvali yazanların dünyaya bir faydası yok.

  • bir etkinliğe katılmak için geldikleri yunanistan'ın selanik kentinde ilk olarak atatürk evi'ni ziyaret eden türeci ve şahin çifti atatürk evi'ndeki anı defterine ise, "atatürk'ün doğduğu yeri ziyaret etmek türk kökenli bilim insanları olarak bizler için bir onurdur. atatürk modern avrupa'nın öncü liderlerinden biri olarak özgür düşünce ve bilimin insanlık için taşıdıkları temel değeri anladı. 'hayatta en hakiki mürşit ilimdir' şeklindeki bilge sözüne tamamen katılıyoruz" notunu yazdı.