hesabın var mı? giriş yap

  • kendisi ile ayni ahlak anlayisini paylasmamak, hayatimin en onemli ovunc kaynaklarindan biri.

  • hızlı kilo vermeyi sağlar:
    100 gramında yalnızca 44 kalori bulunan karadut, yaz meyveleri arasında düşük kalorisi ile harika bir tercih olabilir. meyve şekerinin düşük olması nedeniyle kan şekerinin stbil kalmasını da sağlar aynı zamanda. içeriğindeki yüksek seviyedeki lif ile kabızlığı önler, sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına faydası vardır.

    gençleştirir ve güzelleştirir:
    içeriğindeki c vitamini ve demir halsizliği giderir. cilde faydası ise yumuşatma ve parlatmasıdır. karaduta mor-siyah rengini veren flavonoidler yaşlanma karşıtıdır. karadutun içeriğindeki kalsiyum ile ağız ve diş sağlığını koruma konusunda da tercih edilebilir olması.

    hastalıklara karşı savaş açar:
    100 gramında yaklaşık 10 miligram c vitamini bulunur. c vitamini covid-19'dan korunmak için en önemli silahlardan. bu yüzden karadut yazın gelmesi ve yasakların azalması ile birlikte bağışıklığı korumaya yönelik harika bir c vitamini kaynağıdır. diyabeti önlediği gibi kansızlığı da giderir.

    antioksidan içeriğiyle kanserin en büyük düşmanı:
    vücudu birçok kanser türüne yakalanma riskinden korur, güçlü antioksidan özelliği göstermesi ve damar tıkayabilecek herhangi rahatsızlıklarla mücadelede en ön saflardadır.

    kolesterolü yok eder ve kalp sağlığını korur:
    sıfır kolesterol içeriği olan karadut, lif içeriğinin yüksek ve şeker oranının oldukça düşük olması nedeniyle kan yağları oluşumunu engeller. a, b, c, e ve k vitaminleri sayesinde kan kolesterol seviyesini dengeler ve pıhtılaşmayı engeller. böylelikle kalp krizi ve felç gibi ciddi kalp ve damar rahatsızlıklarının baş düşmanıdır.

  • bokunu çıkarmayın amk ne yapacaklar maşrapayı alıp su mu atacaklar ateşe. hey allahım akıl fikir.

  • dizide tanitilan 4 ailenin tek tek mal varligindan bahsedilirken 50-60 milyar dolarlardan bahsediliyor. bu aileler legal is yapan (medya, medikal, turizm, in$aat) adam gorunumlu kacakci (silah, uyustucu vs.) aileler.

    merakimi cezbeden konu ise; ilk kurtlar vadisinde silah kacakcisi laz ziya polat alemdar a butun mal varligi olan (yaklasik) 670-680 milyon dolar birakmisti. hadi olsun olsun baronlarinin 2 milyar dolari.

    e o zaman bunlar kim !adamin var 60 milyar dolari hem de silah kacakcisi. laz ziyayi kim takar baronu kim napsin !

    kandirildik arkada$lar

  • 'sizin önünüzde açılmamızın nedeni, gördüğünüz halde kendinizi tutmayı öğrenesiniz diyedir. çünkü ulaşamazsınız; böyle olması, gizli olup da elde edilebilir olmasından daha iyidir.'

    hahaha fadlan abi gözlem diye yazmışsın ama reis bilezik gibi geçirmiş haberin yok sanırım.

    güzel anekdotlar barındıran gözlemlerdir. daha detaylı gerçek başlığında görülebilir.

    edit: anektod değil, anekdot

  • türk dizi ya da filmlerinde bütün karakterlerin ismi farklı.

    normalde bir sokakta 3 mehmet 2 mustafa 2 hasan ne bileyim 4 mustafa 5 ayşe bulunurken dizilerde her karakter farklı isimde.

  • en büyük gizem bilinçtir. beyin denen biyokimyasal et yığınından o muazzam farkındalık nasıl çıkar, işte asıl soru ve gizem bu. bilinç belki bilinen evrenin en büyük gizemi ve çözümü bize hem en uzak hem en yakın zor problem.

  • patronu acun’un tertip ettiği engizisyon mahkemesi yargıçlarından biri! bütün kibir ve ahmaklığıyla gariban bir çocuğu binlerce insanın önünde küçük düşürme pahasına, bu pespaye tiyatroyu oynamakta beis görmemiştir.

    edit: tekrar edeyim: bir suçu varsa rahatsız olan şikayetçi olur. o da yasalar önünde kendini savunur, cezasını çeker! size mi düşüyor yargılamak! sizi ne ilgilendiriyor bir insanın yemek yapma becerisi dışındaki görüşleri, hayat tarzı, ideolojisi. siz kimsiniz arkadaş! yarın acun çıkın takla atın dese, takla mı atacaksınız reyting için! bu kadar mı aç ve çaresizsiniz! çoluk çocuğunuz var! ayıptır günahtır.