hesabın var mı? giriş yap

  • merhaba sözlük ahalisi. şu an mersin silifke yeşilovacik köyünden bildiriyorum lütfen dinleyin sesimizi duyun.
    dört gündür devam eden yangınlar dün bir şekilde en aza indirildi tabii bunu kontrol altına alabilmek için köylüler evlerinin önünü söndürdü,gençler dağlara çıkıp alevlerin yerleşim yerlerine gelmesini engelledi. ancak dün gece bogsak,akdere, yeşilovacik köyüne molotof atarak tekrar alevlere teslim ettiler. hiçbir yerde çıkmadi,kimse yardıma gelmedi. gelen ekipler artık yorgun ve yetersiz. evlerini söndürmeye hayvanlarını bahçelerini ve seralarini kurtarmaya çalışan köylüler artık canının derdinde. ve kimse bir şey yapmıyor sadece izliyoruz. para istemiyoruz yiyecek içecek ayran ilk önceliğimiz değil. lütfen insan gücüne ihtiyacımız var bütün köyler birer birer kayboluyor bütün geçim kaynaklarımız elimizden gidiyor. lütfen sesimizi duyun.
    *** az önce anons yapıldı içme sularımıza zehir atılmış çevre köylerde zehirlenme vakaları varmış. bulaşık yıkarken bile kullanmamamız istendi.
    bir arkadaşım düzeltti haberler yanlismis düzelten arkadaşa teşekkür ediyorum yanlış bilgi vermek istemem
    *** olabildiğince sesimizi duyurmak istiyorum. bu şekilde yangın söndürmeye çalışıyoruz https://www.instagram.com/…gq/?utm_medium=copy_link
    *** az önce yazar bı arkadaş https://instagram.com/…havadis?utm_medium=copy_link bu sayfanın daha da destek olabilecegini söyledi.
    *** söz konusu molotof ile ilgili bir haber buldum
    https://www.haberler.com/…avgat-ta-14302919-haberi/

  • ulan bir kişi de cep telefonu ne bilim yüzük falan yazsın..

    yok kadına özgürlük alacakmışız, yok sadık kalacakmışız..gidişini kabul etcekmişiz, yanında durcakmışız..

    manyak mısınız olum..kız ayı istiyor ayı..uygun ayı alınacak bi site söleyin..

  • şaka maka o vakitler istanbulda 3 tane zengin taşaklı adam var bunlardan birisi cemile'ye (hikmet karcı), öbürkü aylin'e(soner talaşoğlu), öbürkü de salak berrine(hakan) aşık. bunlar da hala camsız evde oturuyo heyhat

    camları varmış

  • iyi şöför olmak güçlü çevresel farkındalıkla mümkündür. makas atmak, kavşaktan sola dönüşte en sağdan girip sıranın önüne geçmek, kurallara uyanların hakkını gasp ederek öncelik almak iyi şöför olmak değildir, ülkenin genel ahlak ve kültür düzeyi de maalesef trafiğe yansımış durumda.

    çevresel farkındalıktan kasıt; aracın tüm yardımcı donanımlarını etkili kullanarak etrafı sürekli radar gibi taramakla mümkündür. araçtaki üç aynanın ve aynanın görmediği kör noktaların otonom bir biçimde kontrolünü oturtan şöför iyi şöfördür. 40 yıl araç kullanıp bunu oturtamayan insanlar var, sorsan çok iyi şöförüm diye geçinir, dar alana parkla, yokuşta kaydırmamakla övünür ama bok gibi şöfördür. çevresel farkındalık ile sadece bireysel hatalardan kaçınmakla kalmaz, başka şöförlerin hatalarına karşı da önlem almış olursunuz. örneğin sağa park etmiş modifiye bir apaçi arabasının arkayı kontrol etmeden çat diye kapısını açacağını öngörüp yavaşlar ya da uzağından geçersiniz, direksiyona yapışmış kafası önde giden acemi bir şöförün aynaya bakmadan şerit değiştireceğini tahmin edersiniz.

    günümüzde çevresel farkındalığa yardım eden pek çok elektronik yardımcı donanım bulunmakta. kör nokta uyarı sistemi, çarpışma uyarı-önleme sistemleri, şerit-uyarı takip gibi sistemler kesinlikle iyi şöför olmaya yardım eden sistemler. araç alanlara tavsiyem metalik boyadan, cam tavan gibi donanımlardan evvel bu donanımlara bütçe ayırsınlar.

    “bende suç yok, 8/8 karşı tarafta hata” diyen biri muhtemelen iyi şöför değildir. trafik kanununda suçsuz olmanın pek anlamı yok, karşıdakinin hatası öngörülebilir ise, örneğin karşı taraf kontrolsüz kavşakta yol hakkı önceliğine uymadığı için kaza olduysa, karşıdakinin salak olma ihtimalini düşünmeyip bakmadan geçen tarafta da kanunen olmasa da hata vardır.

  • gossip girl, s01e09

    -i don't smell like an ashtray
    -but you look like an ass-tray

    türkçesi:

    -küllük gibi kokmuyorum
    -ama büllük gibi gözüküyorsun

    jasahsgasgfjagsfjas

  • kimilerine doğuştan default olarak gelen özellik. karşı cins konusunda yanlızlık çekmeyeni boldur bu tiplerin. etraflarından "karşı cins" asla eksik olmaz. cep telefonları susmaz. iyi arkadaşlar, dostlar asla eksik olmaz. eksik olan tek şey bireyin aşık olunma ihtiyacıdır. o da zaten karşılanmaz.

    "iyi insan", "zarar gelmez insan", "partilere, düğüne, derneğe çağırılan insan"dır. ama kimse onun "sevilme" ihtiyacını anlamaz. "lan öyle sevmeyin, başka türlü sevin" mesajlarını ya kimse anlamaz, ya da yanlış anlar. karşı tarafa "ulan ilişki yaşamak istiyorum" diye açık açık bildirimde bulunduklarında, karşı taraftan "sana aşık olacak birini bulalım"la gelirler. ya da "doğru kişi henüz karşına çıkmadı"yla. 30larına geldiklerinde jeton düşer, boşverirler aşkı falan. aşka inançları kalmaz.

    acayiptir, gariptir, birey kendini toplumdan değilmiş gibi hisseder.

    yıllar sonra gelen edit: beni çok seven. biriyle evlendim. buradan şu dersi çıkarıyoruz, umudumuzu hiç bir zaman kaybetmiyoruz.