hesabın var mı? giriş yap

  • gozlerim dolu izledim, sana helal olsun hocam. diger helallik isteyene haram olsun. "mutasyon mutasyon diyorsun, evrimi koymuyorsun kitaba, ogretmene anlattirmiyorsun" dedi. ben o ogretmenim iste.

  • evden cikip ise gelene kadarki olan bitenden hikaye cikarabilecek insanlar icin cok anlamlidir, zira hayatta bazi kucucuk ayrintilar sanildigi kadar onemsiz degildir. neticede hayat bir butundur ve bazen insan o torba gibi konmaya cabalarken ucar gider ve kondukca rahat batar tekrar ucar-hayata bir bakis acisidir: ayni suda iki kere yikanamazsiniz...

  • eğer olay doğru ise bu ekçiciler o kızı yıkar, ömrü billah sosyal medyaya tövbe ettirir.

    kendisine geçmiş olsun diliyor, ilerleyen yıllarda hayatını paylaşacağı 3310 ile mutluluklar diliyorum.

  • hala şuraya 14.000 - 14.500 - 15.000 - 15.500 yazan suserlar var.

    yahu mübarekler, enflasyondan bi' haber olduğunuzu bari belli etmeyin. temmuz ayından bu yana yani 5 aylık enflasyon %33,65 çıktığı için otomatik olarak: 11.400*1.3365= 15.236 tl şu an kesinleşen zam zaten.

    bu rakamın üzerine daha:

    aralık ayı enflasyonu + refah payı + seçim dönemi + bundan sonra asgari ücretin yılda bir defa uygulanacağını da düşünürsek;

    16.500 - 17.000 tl aralığında olacağı kaçınılmaz olacaktır. hatta üzerinde olabilme ihtimali bile var olan bir gerçek.

  • cemal süreya , çok iyi anlaştığı için kız kardeşiyle evlendirmek ister ahmed arif'i. ahmed arif kabul eder durumu. der ki cemal süreya " evlen kız, türkiye nin en iyi şairi". ertesi gün için randevulaşılır. ankara'da zafer çarşısının önünde buluşacaklar. cemal süreya ile kız kardeşi ayten beklerler ama ahmed arif gelmez bir türlü. sonradan öğrenirler ki temiz bir gömleği olmadığı için gelememiş.

  • tezgahtan 50 kuruşa alıyor olsam, "usta o ne ya az düzgününden ver!" diyeceğim poğaçadır. tam buğdaylı olması sebebiyle bu fiyata satıldığını düşünüyorum ama bizim orada tam buğday ekmeğinin fiyatı bile 2 lira. yani tezgahta 75 kuruşa satılan poğaçayı hadi diyelim sen 1.5 liraya bilemedin 2 liraya sat, lan tamam 3 lira olsun da 4 nedir arkadaşım?

    iki ısırıklık poğaçanın kapış kapış gitmesi de ayrı bir konu. ya bende bir gariplik var, ya millet delirmiş. çıkıyorum cafe'den hemen önündeki tezgahtan 50 kuruşa poğaça alıyorum tadına doyamazsın. ama millet 4 lira verip bu iki ısırıklık şeyi almak için kuyruk oluyor, yanında da zehir gibi siyah americano... türkiye küçük şikago olmuş haberim yok.

    bi de panino var, üç ısırıklık o 6 lira. sanırım tek ısırık 2 lira buralarda.