hesabın var mı? giriş yap

  • ilk hedefin büyük ikramiye kazanmak olmayabileceği satın almadır. ama yukarıdaki bütün fakirler büyük ikramiyeyi kazanmak için bilet aldıklarından böyle sanıyorlar.

    arkadaşlar, milli piyango bileti sadece ikramiye kazanma şansı demek değildir. adam 30 bin tane bilet alıp 525 bin lira harcamış. evet bu biletlerden birine büyük ikramiye çıkabilir. ama çıkmasa bile ufak tefek ikramiyelerin isabet ettiği biletler olacaktır. peki onlar ne işe yarar? birilerine jest yapmaya yarar. bir yerde birisi işinizi halletti diyelim. adama para verseniz ileride sorabilirler nereden buldun diye. ama direk bileti verseniz hiç bir açıklama yapmak durumunda kalmaz. ikramiye çıktı der geçer. bu yüzden ikramiye çıkmış biletleri satın almak isteyenler olabilir. sadece para aklamak için değil. birilerine jest yapmak için.

  • günümüzde tek eliyle araba kullanırken diğer eliyle cep telefonundan mesaj atabilen türklerin atalarıdır...

  • cips konusuna bir çok kişi dikkat çekmiş ama ben olayı biraz daha geçmişe taşıyayım.

    sene 1991-92 falan*, her gün bir paket cips alarak hayatımı sürdürüyorum. çocuğuz işte yerken de sürekli üstündeki yazıları okuyorum, son kullanma tarihi falan her şeyi okuyorum. o zamanlar bedavasız kampanyasız aile boyu ruffles 210gr.(nerden nereye gelmişiz bak.)

    bir gün yine almışım cipsimi yerken bir baktım 205gr. olamaz böyle bir şey. döndüm bakkala diğer cipslere bakıyorum kimisi 210 kimisi 205gr. 1 hafta daha dikkat ederek 210gr. olan paketleri aldım ama onlar da bitti.

    1 yıl içinde 180gr. olmuştu bizim cips. sonra işte yüzde 20 bedavalar başladı. 203gr. 205gr. 198gr.

    118gr. ne amk?

    manyağın biri var orada ayar yapıyor gram gram.

    - efendim 1 gram daha indirdim kârımızı maksimize ettim.
    - aferim evladım yarına da bir meeting set edelim.

    hıammına koduklarım

  • dizinin her sezon arasında kendimi başka çizgi dizilerin kollarında bula bula rick and morty’yi bu kadar eşsiz kılan şeyleri farketmeye başladım.

    hani büyük aşkınız biter de yeni insanlarla görüşmeye başlayınca eski sevgiliyi bir tanesinin 3 biradan sonra çakır keyif halinde, bir tanesinin sabah mahmurluğunda, bir tanesinin hastalığında görürsünüz ya. heh ben bu aşağıdaki dizilerde rick and morty’nin bazı parçalarını görebildim.

    beklemekten sıkıldıysanız bir şans verin bence.

    archer
    imdb rating - 8,7
    dünyanın en süper ve salak özel ajanının garip garip maceraları.

    rick and morty ile ortak özellik:
    alkol
    uyuşturucu
    anlamsızlık
    kaos
    garip karakterler
    bol bol aksiyon

    futurama
    imdb rating - 8,5
    gelecekte kendini bulan bir pizza dağıtıcısının ve arkadaşlarının garip garip maceraları

    rick and morty ile ortak özellik:
    ilginç bilim kurgu öğeler
    garip karakterler
    ince gören espriler
    zaman zaman acımasız ölümler

    gravity falls
    imdb rating - 8,9
    yazın amcalarının yanına garip bir kasabaya giden ikiz kardeşlerin ve dükkan çalışanlarının garip garip maceraları

    rick and morty ile ortak özellik:
    rick’den ziyade pek çok morty’nin maceraları gibi.
    rick benzeri kötü karakterli (ama dahi olmayan) amca
    paranormal olaylar var
    yan karakterler sempatik ve akılda kalıcı.

    bojack horseman
    ımdb rating - 8,5
    eski bir sit-com ünlüsü at’ın (evet at) artık ünü geçmiş iken hayatıyla ve kendisiyle ne yapacağını çözemezken, hollywoo (evet hollywood değil çünkü ilk bölüm) ünlüleri ile garip garip maceraları

    rick and morty ile ortak özellik:
    varoluş sancısı
    hiçlik
    anlamsızlık
    alkol
    uyuşturucu
    hiçbir şeyin göründüğü gibi olmaması

  • yıl 2011, o zaman lise üçüncü sınıftayım. izlediğim bir filmin sonunda çalan şarkı baya hoşuma gitmişti. o zamanlar shazam falan da yok, google’a kelimeleri yazıp öyle buluyorsun şarkıyı. bunun kelimeleri yazıyorum hiçbir şey çıkmıyor. filmin müziklerinin yapımcısı kim onu aratmak sonradan aklıma geldi. film düşük bütçeli izlanda yapımı bir filmdi, çok bilgi yok hakkında internette. neyse, bir şekilde buldum şarkıyı ve söyleyen adamı. adamın diğer şarkılarına da baktım baya hoşuma gitti. araştırdım adamı, kendi ülkesinde ünlü bir şarkıcıymış. baktım facebook’ta* 4 bin tane falan takipçisi var sadece, oradan mesaj attım. ilginç bir şekilde adam cevap verdi. bir şarkısı için gitar tabları var mı, çalmayı öğrenmek istiyorum dedim. adam tab yok ama müsait olduğumda senin için nasıl çalındığının videosunu çekip atabilirim dedi. tabii şok oldum o an, vay aq dedim. nitekim adam hakikaten attı da iki ay sonra, 15 dakikalık bir video çekmiş nasıl çalındığını gösteriyor falan. ben de adama inanılmaz minnet duydum, bir hediye göndermek istedim. ev adresi yazıyordu profilinde. o adrese kendimce ufak bir hediye gönderdim. sonradan yazıp teşekkür etti, gerek yoktu vs dedi falan.

    ben aradan geçen 12 yılda adamı fazla takip etmedim. geçen baktım bir tane albüm çıkarmış, birkaç tane de farklı projesi olmuş vs. daha da meşhur olmuş. geçenlerde instagram’da görüp bir story atmış, üzerine yazdım, cevap verdi. gönderdiğin hediyeyi hala kullanıyorum dedi fotoğraf falan attı. o kadar sevindim ki. reis yaşlanmış sadece baya, ona üzüldüm biraz.

  • edit: başka çalışanların selameti için entry şimdilik kaldırıldı. elimde bir koz olarak duracak merak etmeyin.
    edit: sözlükten bir avukat yardımcı oluyor, gelişme olunca editleyeceğim. herekese teşekkürler
    edit: dava dosyası belli oldu. yarın delilleri sunmaya savcıya çıkıyorum.

  • kanser hastasıyım, yoğun kemoterapiye bağlı şeker çıktı, bel fıtığım uzun süredir oturtmuyor, yürütmüyor , uyutmuyor, sokağa çıkamıyorum. keşke sizin yerinize ben ölseydim. siz toprağa tek tek düştükçe ben de azala azala ölüyorum. ah be çocuklar nasıl kıydılar size .