hesabın var mı? giriş yap

  • "sol yanına bakınca adamın çöl toprağı üzerinde, pelerinine sarınmış olarak, bir kolu başının altında, derin derin uyuduğunu gördü. uykudayken yüzü neredeyse kaşlarını çatıyormuşçasına sertti ama sol eli toprağın üzerine; üstünde hala gri tüyden eski kılıfı, diken ve başakçıklarıyla kendini zar zor savunan küçük bir devedikeninin yanına, gevşek bir şekilde uzanmıştı. adam ve minik çöl devedikeni; devedikeni ve uyuyan adam...

    adam, gücü toprağın kadim güçleri'ne denk ve en az o kadar kuvvetli olan biriydi; ejderhalarla konuşmuş ve tek bir sözüyle zelzeleleri durdurmuş biri. ve orada, toprağın üzerinde, elinin yanıbaşında büyümekte olan bir devedikeniyle birlikte uykuya dalmış yatıyordu. bu çok garipti. yaşamak ve dünyada olmak, onun düşlediğinden çok daha büyük, çok daha garip bir şeydi. gökyüzünün haşmeti adamın tozlu saçlarına değiyordu; bir an için devedikenini de altın rengine çevirmişti."

    ursula kroeber le guin "the tombs of atuan"

    aşk üzerine pek çok şey okumuş ve dinlemiş olmakla birlikte, onu bu iki paragraftaki kadar hakkını vererek tanımlayan bir başka sözcük yığınına denk gelmedim ben ömrü hayatımda. bir kadın bir adamı uyurken izliyor. ve öylesine bir ayırd ediş içinde ki adamın varlığını, olağan bir çöl bitkisinin varoluşu bile yüksek bir anlam kazanıyor. çünkü o minicik devedikeni aşık olunan adamın elinin kıyısında duruyor.

    daha güçlü bir kalem, daha derin bir anlatım olamazdı...

  • ulan bi doğum vergisi adı altında anamızın amı kaldı vergi almadıkları

    tanım: dünyanın başka yerinde var mıdır merak ettiğim akp icadı sıçmık vergi

  • bir yonetim düşünün vatandaşından para kopartma altin kopartma peşinde.
    yahu senin gorevin zaten!! o altınları fazlalastirmak ne anlatıyorsun amk,

    millet kendi boğazını doldurdu da sıra akp yandaşlarına geldi.
    bencil herif bırak şu ülkenin yakasını yeter artik.

  • amerikan northwestern university'deki araştırmacıların yaptığı bir çalışma, prefrontal cortex'in bir kısmının hasar görmesinin insanı daha inançlı hale getireceğini ortaya koyuyor.

    araştırmacılar, beyinlerinin bu kısımlarının zarar gördüğü hastalar üzerinde yaptığı çalışmada, hastaların, yeni fikirleri kabul etmede isteksiz olduklarını ve dinsel inanışlarında daha radikal hale geldiklerini gördüler.

    http://www.independent.co.uk/…western-a7722946.html

  • daredevil dizisinin geçtiği şehir değil semttir. daredevil da hemen hemen bütün marvel karakterleri gibi new york şehrinde yaşamaktadır. hell's kitchen da yukarıda bir babaerenin açıkladığı gibi belli bloklar arasında bulunan bölgeye verilen isimdir. bendis'in yazdığı dönemdeydi sanırım, hell's kitchen isminin 20. yy. başlarında hell's kitchen isminin de ima ettiği üzere suçun, kavga-gürültünün bol bir yer olması nedeniyle verildiği anlatılmıştı (brubaker dönemi de olabilir ama bakmaya üşendim). anladığım kadarıyla eskisi gibi tekinsiz bir mahalle değilmiş hatta ismi de değiştirilmiş ama daredevil ağbimizin serüvenlerinde kingpin'in falan da kafayı taktığı yer olmaya devam etmektedir. lan ben buraya gordon ramsay'nin şovu için gelmiştim ya, az biraz gordon reyiz övecektim yine çizgi romanlara gitti aklım. feyk yemek-yarışma programı olan hell's kitchen bizim televizyonlarda yayınlanan bütün programlardan daha eğlenceli olabilir. ramsay sövdükçe ben ihya oluyorum.