hesabın var mı? giriş yap

  • 330.000 kişilik bir ülkenin profesyonel ligi olmamasına rağmen, 23 kişilik bir kadro çıkarıp avrupa şampiyonasında çeyrek final oynaması bir destandır.

    tanim: bu destanı yazan takımdır.

    bu ne ilk, ne de son!
    üzülme yanakson !

  • buyur baba, alalım seni şöyle... tsk bekliyor sözleşmeli erleri... sana az gelir ama parası da iyi sayılır, 3,5 - 4 bin tl veriyorlar...

    korkmuyorsan, savaşırsan hadi buyur... bırak motoru kenara, bağışla bir yere. oradan ver elini hakkari... hadi bakalım klavyeden yazmak kadar kolaysa buyur kenancığım...

  • bere takmasinin sebebi ne kel olmasıdır ne de şekil görünmek, geçirdiği bir kazadan dolayı kafasında yara izi vardır (lescott'a benzer bir iz); kendi deyimiyle amacı insanların korkmamasıdır. düğününde bile o bereyi çıkarmamıştır. medyadaki en zeki, kendini geliştirmiş kişilerdendir. bu zamana kadar iki kez buluşma fırsatım oldu ikisinde de kültürü ve zekası ile etkiledi.

  • yemin ediyorum recep tayyip erdoğan'ın beyanatı sandım.

    hatta açıklama olarak ta şöyle demiş olabileceğini düşündüm. "mona lisa'yı da vinci yapmadı , onu yapan girit'ten sürülen müslüman bir ailenin çocuğu olan berberi sultan yaptı,araştırmıyorlar,tarihimize sahip çıkmıyorlar,utanıyorlar osmanlı'dan, müslümanlardan korkuyorlar tri tri tri hey hey hey...."

    ama çok şükür böyle bir şey dememiş. belki lüzum olur diye şuracıkta dursun bu entry.

    debe edit: dünden beridir rus sitelerinde dolanıp duruyorum gözünüzü gönlünüz açıp debe ye girebilmek için kısmet bu saçma enrty'in miş.

    (#46353259)

  • (bkz: sınavı kazanamayanların şinto hatip okullarına kaydedilmesi)
    (bkz: okulların şinto hatip'e dönüştürülmesi)

    adama ne anlatmadınız acaba: imam hatiplere zorla öğrenci kaydını mi? bilal vasıfsızının müdürleri toplamasını mı? seçmeli diye yutturulan din derslerinin, öğretmensizlikten zorunlu tutulmasını mı? kimya dersini din dersiyle kıyaslayan eğitim mühendisinizi mi? parası olanın gevşek gevşek üniversite okuyup, olmayanın deli gibi kasmasını mı? dünya sıralamasında "okuduğunu anlamada" türkiye öğrencilerinin altmış küsür ülke arasından kırk küsürüncü olmasını mı? ne anlatmadınız acaba?

    bir de düşünsenize: adam -kulandığınız her türlü teknolojik aleti üreten ülkenin başkanı- koşullarının uygun olmadığından bahsediyor. bir düşün yani: ne demek istiyor? nasıl bir şey tahayyül ediyor ki koşul moşul diyor. az düşün ya!

  • federal yasalara göre tennessee'de üretilen straight bourbon olan viskidir. nafta'da "tennessee whiskey, which is a straight bourbon whiskey authorized to be produced only in the state of tennessee" cümlesi ile tanımlanmıştır. yani federal olarak sadece straight bourbon olması ve tennessee'de üretilmesi tennessee whiskey olması için yeterli.

    ancak eyalet yasalarına göre lincoln county process yani dinlendirilmeden önce kömür filtresinden geçmesi de tennessee whiskey olması için gerekli. bu konuda da yasada benjamin prichard's tennessee whiskey tarafından üretilen viskilere bir ayrıcalık var ve bu marka lincoln county process kullanmadan ürettiği viskileri tennessee whiskey olarak satabiliyor.

    tennessee'de üretilen her viski de tenneesee whiskey olmuyor. straight whiskey için gereklilikler en az 2 yıl meşe fıçılarında dinlendirilmiş olması ve en az %51'i aynı tahıldan olması. bourbon olduğu için de bu %51'in mısır olması gerekli oluyor. ayrıca damıtılırken en fazla %80, fıçılanırken en fazla %62.5 ve şişelenirken en az %40 alkol oranı olmalı.

    bu kurallar çerçevesinde 2 yıl dinlendirilmemiş ya da %51'i mısırdan başka bir tahıl olan viskiler tennessee whiskey olarak satılamıyor. örneğin jack daniel's çavdardan ürettiği viskileri tenneessee rye whiskey olarak satıyor. dinlendirilmemiş viskiler ise genelde tennessee moonshine olarak satılıyor.

    tennessee whiskey olayının çıkışı ise başta jack daniel's olmak üzere üreticilerin biz bourbon değiliz, bourbon üretiminde lincoln county process kullanılmıyor şeklindeki itirazları. sonuç olarak tennesse whiskey için bourbon'ın bir alt kümesidir diyebiliriz.

    (bkz: jack daniel's)
    (bkz: george dickel)
    (bkz: benjamin prichard's tennessee whiskey)
    (bkz: collier and mckeel)

  • i.şaban:
    aa maamut hoca
    hoca maamut,
    maamut hoca da kaçmış,
    sende mi kaçtın maamut hoca?
    arkadaşlar sakın gelmeyin tünelin ucu bomb.k bi yere çıkıyo