hesabın var mı? giriş yap

  • 2000 yılında kupa galipleri kupası mı vardı aq?

    bu fenerbahçelileri, dolunay zamanlarında werewolf’a dönüşenlere benzetiyorum: bunlar da fener maçlarının olduğu günlerde ve sürü liderleri bunları gazladığında rambo okan’a dönüşüyor. ilginç. bence fenerbahçe sembolünü kanaryadan kurt adama çevirmeli *

  • adamlar aklı sıra taksici seçmene oynuyor.

    ulan istanbulda 12 bin taksici var aileleri ile birlikte toplasan 50 bini geçmez sayı ama istanbul'da en az 2 milyon insan taksicilerden nefret ediyor.

    işte chp bu kafayla iktidar olmaya çalışıyor

  • yaklaşık okulla beraber 15 senedir bu sektörde olan ve en üst noktaya çıkmış biri olarak görüşlerim;

    6 ay çalışılıp 6 ay evde oturmayı hangi şirketin kabul ettiği sorusu geliyor akıllara, öyle bir dünya yok. ha piyasacı olursun ordan oraya gezersin o zaman tamam.

    tabi bir de yabancı bayrakta sgk ödemesi yapılmıyor.

    denizde maaşlar genelde türk firmaları için bilinenin aksine şu şekildedir.
    - dolar üzerinden kontrat imzalasan bile dolar arttı mı, kuru sabitlerler bugün 1usd = 3,88tl ise şirket 3,20'den sabitledik diye mesaj atar, kimsenin gıkı çıkmaz. çünkü kontratında maddesi vardır.
    - piyasayı düşürmek için yerinize çalışacak hintli, filipinli bol diye tehdit savururlar. çünkü bizim ehliyetimiz malesef hiçbirinden değerli değil, hatta onların aldığı avrupa ülke endorsementlerini biz rüyamızda bile göremiyoruz. (yabancı bayrak)
    - armatörler bol keseden burs dağıtır. tabi sözde karşılıksız, sonra zabit olduğunda en az 3 sene kontrat çakıp istediği ücretten çalıştırır.
    - ülkedeki sayılı güzide şirketlere baskı yapılır ki hepsi yabancı bayrak olsun, istenildiği gibi maaş verilsin. yabancı bayrakta panama'da yada malta'da posta kutusundan ibaret offshore şirketten alacağını kolayca kurtarmak diye bir durum söz konusu değil nasılsa.

    neyse;
    - okyanusta binbir fırtınalı günde seyir yaparsın, sevdiklerinden uzakta 6 ayını geçirirsin, ailenden biri ölür cenazesine bile yeri gelir gidemezsin
    - hastalanırsın 8-10 gün sancı çekersin, sadece ağrı kesicilerle idare edersin
    - kalp krizi geçirirsin müdahale edebilecek yeterlilikte kimse olmadığından can çekişerek ölürsün.

    tabi dolar kıymetli, gemi kaptanı maaşlarını tartışalım sözlük...