hesabın var mı? giriş yap

  • dövmelerin sansürlenmesinin değiştirebileceği hiçbirşey yoktur. televizyonda görmeyen sokakta da görecektir dövmeli insanı. sigara için de aynı şey geçerli.

    sigara sansürlenirken, dövme sansürlendirilmek istenirken neden kimse silahlar sansürlensin demiyor?

    silah; sigaradan ve dövmeden daha öldürücü ve kötü örnek değil mi?

  • afgan ordusu dediginiz sey hic bir milli bilinci olmayan ulke bayrak vatan kavramlarini bilmeyen sacma sapan parali askerlerden olusan bir yapi.

    bu topraklari detayli incelerseniz ortaligin savas lordu kaynadigini goreceksiniz. kendisine general diyen savas lordlari , burada savasin devamindan nemalanan asiretler falan dunyanin en sacma yerlerinden biri bu cografya.

    karsi taraftakiler ne peki ? onlarda parali asker. zaten afganistan da yapilabilecek iki is var. ya gidip orduya ya da taliban a parali asker yazilacaksiniz ya da eroinin ham maddesi hashaşı ekip onu satacaksiniz. baska bi ekonomik faaliyet yok.

    neyse taliban diyorduk , onlarda parali asker ama en azindan para disinda peştun milliyetciligi ve cehaletin kör kuyularinda yetismis bir seriat anlayislari var. tabi seriatla yonetilen afganistan da ganimet olarak alacaklari kadinlar da cabasi. ulkenin yarisindan fazlasini olusturan pestun asiretlerinin tamami taliban tarafinda. geride de abd nin 20 senedir yaklasik 100 milyar dolar harcayip bi boka benzetemedigi ozbek , tacik , farisi kokenli afgan ordusu var. bunlarin tek motivasyonu para . generallik yapan savas lordlarinin saraylarini ve yirt disindaki paralari da bilinen bir gercek.

    kisacasi mesele afgan ordusu denen sonradan uydurma parali asker sürusunun hic bir motivasyonu ve yetismis insan gucu olmamasi. adamlar ne vatan ne millet ne devlet bilirler. parasini verirsin savasirlar. bu tarz ordular da cok cabuk bozulurlar. tipki ırak ordusunun isid karsisinda şamar oglanina dönmesi gibi.

    onun için işimizi ,paramizi kaybedebiliriz , siyasette farkli taraflarda yer alabiliriz ama bu ulkede malum kişilerin yaptigi gibi milli bilincimiz yok edilir ve ümmetçilik oynamaya devam edersek bizim de sonumuz böyle olabilir .

    olur mu ?

    bizleri yani mustafa kemal'in askerlerini tek tek kurşuna dizmeden asla.

    "biz emperyalistlerin pençesine düşen bir kuş gibi yavaş yavaş aşağılık bir ölüme mahkum olmaktansa, babalarımızın oğulları olarak vuruşa vuruşa ölmeyi tercih ediyoruz."

    mustafa kemal atatürk.

  • toyota türkiye ceo’su ali haydar bozkurt salgın döneminde çalışanlarını yüzüstü bırakmayacaklarını belirterek, "bir yıl araç satmasak da maaş ödeyeceğiz, kimseyi işten çıkarmayacağız, devlet desteğini de ihtiyaç sahiplerine bırakacağız” dedi.
    böyle patronlar da var işte, kendisini tebrik ediyorum.

    kaynak

  • (bkz: kardeş pazar günü izniniz yok mu)

    debe editi: 15 mayıs 2015 renault işçileri direnişini unutmayın, işçiler hala grevde ve çok daha büyük bir kitleyle haklarını aramaya devam ediyorlar. eğer imkanınız varsa yemeksepeti üzerinden yiyecek gönderebilirsiniz, nitekim en son kumanyalarla idare etmeye çalışıyorlardı. bursalı arkadaşlar işçilerin yanına destek olmaya gidebilir, uzaktaysanız internetten manevi desteğinizi sunabilirsiniz. facebook'ta kaç like alıcam diye düşünmeyin farkındalığı artırmak paha biçilemez. :)

  • hayatım, edward'ın yanlışlıkla -yapısı gereği- su yatağını patlattıktan sonraki utancı şeklinde geçtiği için, en sevdiğim üçüncü film olduğu için, barış için, kardeşlik için ustalara saygı kuşağında bugün: edward makaseller!

    - winona ryder, filmde rol almak için baba 3'ü bırakmış. kendisini buna ikna edense johnny depp'in ta kendisi.

    - edward film boyunca yalnızca 169 kelime kullanmış :(

    - makaseller'in mucidi rolü, vincent price için özellikle yazılmış.

    - filmin başında, ülkemizde bulunmayan, az bulunan ya da getirilmeyen su kaykayı gibi bir şeyden kayan çocuk, backstreet boys'dan nick carter'ın ta kendisiymiş. jenerikte adı geçmese de, daha sonraki birkaç ropörtajda filmdeki çocuğun kendisi olduğunu söylemiş. ilgili sahne için

    - johnny depp edward rolü için, 11 kilo vermiş.

    - edward'ın saçlarının ilham kaynağıysa the cure'un solisti robert smith.

    - edward rolü ilk olarak gary oldman'a teklif edilmişse de gary abimiz reddetmiş. oh iyi ki de öyle etmiş.

    - film ilk olarak müzikal olarak tasarlanmış, tıpkı the nightmare before christmas ve corpse bride gibi.

    - filmi edward'ın gözünden görüyormuş gibi izlemeliymişiz, düşünülecek olursa mahallenin o kadar büyüleyici görünmesinin sebebi de bu.

    - edward rolü için jim carrey, robert downey jr. ve tom cruise düşünülmüş.

    - edward'ın yaptığı köpek tüyü kesimleri gerçekmiş :(

    - ama ağaç budamalar gerçek değilmiş onlar metal ve boya yığınıymış.

    - johnny depp senaryoyu ilk kez okuduktan sonra hüngür hüngür ağlamış. ağlasın tabii. bizi de o kadar ağlattı.

    jumanji ve beetle juice ile bu saygı kuşağını sürdürücem. çocukluk filmlerine sahip çıkalım :(

  • thy bir islam teşkilatı mı aq? barselona'ya falan da sponsor oluyor. hani haç falan var amblemlerinde... buna ne diyorsun?

    her geçen gün mallıkta seviye atlıyorsunuz.