hesabın var mı? giriş yap

  • fed'i 5 aile falan yönetmiyor. fed'in ortakları yasal statüsü gereği abd'deki diğer bankalardır, yüzlerce de banka vardır, fed, bankaların ortaklaşa sahibi oldukları bir fondur. abd'de de bankacılık ülke genelinde yapılan bir iş değildir. bizde bütün bankalar ülke genelinde örgütlenir. orada yerel 3-4 şubeli yüzlerce binlerce küçük banka vardır. siz de gidip abd'de yerel bir banka kurarsanız, siz de fed'e de mikroskobik düzeyde hissedar olursunuz zorunlu olarak. bunların yöneticileri arasından daha üst daha üst yöneticiler derken fed'in üst yöneticileri seçilir. ama o kısım da semboliktir. fed'in asıl yöneticileri fed başkanı ve para politikası kuruludur. (fomc) bunları da doğrudan seçimle gelen amerikan başkanı atar. fed'in bütün para politikalarını bunlar belirler.

    nerede o 5 aile, hangi aşamada kontrol onlarda?

    bu sunturlu yalan, akit gazetesinin ve soner yalçının yıllardır yazdığı bir uydurmadır. çok bilinen bir komplo teorisi olarak komplo teorileri üzerine yazılmış her kitapta örnek olarak anlatılan bir şeydir, "ay'a aslında hiç gidilmedi", "dünya aslında düz" gibi pek çok uydurma ve dayanaksız komplo teorisinden bir başkasıdır.

    fed'i 5 aile filan yönetmiyor. ekonomi bakanının buna inanan birisi olması utanç verici. sayın ekonomi bakanı, çıkın açıklayın, hangi 5 aileninmiş, bunlar hangi mekanizmayla yönetiyormuş fed'i.

  • serviste iyileşmeyen yara nedeniyle takip ettiğimiz ve genel durumu birden kötüleşen bir hasta için istemediğimiz konsültasyon neredeyse yapmadağımız tetkik kalmamıştı ama tanı koyup tedavi düzenleyemiyorduk bir türlü. dahiliyede cemil hoca vardır hastayı bir de ona danışsana demişti çapa mezunu asistan arkadaşlardan biri. odasına gidip hastayı cemil hocaya anlatmala, abartısız 5 dk içersinde hastanın tanısı ve tedavi önerisi ile servisin yolunu tuttum. çok dramatik bir biçimde hastanın hayatı kurtulmuştu. kendisini böyle tanıdım ve ortamlarda dr. house muhabbetleri yapıldığında, o da bir şey mi bizim çapada bir cemil hoca var diye böbürlenerek defalarca anlatmışımdır bu hikayeyi. toprağı bol olsun. gerçekten çok üzücü.

  • küçük oğlum ilkokul 2. sınıfa gidiyor. cumartesi akşamı arkadaşını evine bırakırken aralarında geçen aşklı meşkli diyaloğa istinaden sordum:
    -kim oğlum aşkın, ekin mi?
    cevap verdi:
    - yok. o benim kankam artık. eskiden aşkımdı da, sonra biz arkadaşız dedi. hem biz onunla çok beraber oluyoruz. ben aşkımı sadece mert'e söyledim kimseye de söylemem.
    adam olayı çözmüş dedim içimden.
    arkadaşının annesi bir ara yalnız kalınca kulağıma eğildi:
    -senin oğlan kendinden 2 yaş büyük 4. sınıfa giden bir kıza aşık olmuş.
    güldüm. üzüldüm sonra, demek ki çekiniyor durumdan ki sadece bir arkadaşı ile paylaşıyor. bir kaç gün geçti:
    -oğlum bana anlatmak istediğin bir şey var mı? aşkını da benden saklıyorsun.
    suratını astı:
    -evet, çünkü güvenmiyorum. hem anlatırsam her şey bozulacak gibi hissediyorum...

    ağlayasım geldi...

  • sahibi olduğum arabamla uzun yolculuklarımda dinlenmek için yaptığım aktivite.

    200-220 km/h hızla gelen mercedes'ler bmw'ler porsche'lar bir anda 110'a nasıl düşüyor, şaşırıyorum. izlerken bi sandviçimden ısırıyorum bi nesquik çikolatalı sütümden fırt çekiyorum.

    enfes.

  • iş yerinin tuvaletine girdiğimde tarihi aptallıklara ve dalgınlıklara imza atan iş arkadaşıma rastladım.
    n' aber m' aber biraz lafladık. sonra bir anda farkettim ki bunda bi gariplik var. bayağı zayıflamış gibi duruyor.
    "aaa ne kadar inceymiş bunun bacakları" diye düşünmemle birlikte duruma uyandım; arkadaş ayağında bir külotlu çorap ve çizmelerle ellerini yıkıyor.
    -senin eteğin nerede? dedim.
    -haaaa o mu? yeni konak' tan aldım, dedi.
    -yok, nerede onu soruyorum, dedim
    -kemeraltının girişinde, metronun konak durağında inince, ayy sen nasıl bilmiyorsun yeni konak' ı? dedi.
    -kızımmmm donla geziyorsun, dedim.
    -aaaaaaaaa? nerede benim etek? dedi.

    sonra olay anlaşıldı. tuvalate girince kırışmasın diye eteği çıkarıp askıya asmış.
    sonra tuvaletten öylece çıkmış.
    keşke uyarmasa mıydım diye düşündüm. harika bir şirket efsanesi olacaktı. vicdan micdan muhasebesi, kıyamadım. zaten gene sifonun üzerinde unuttuğu 290 milyarlık çekle bir efsaneye imza atmıştı.

    zaten ben de 5 dakika boyunca donla gezen bi insanla diyaloğa girmişim de farketmemişim. eleştirecek de yüzüm yok.