hesabın var mı? giriş yap

  • pidecinin vizyonuna helal olsun, iyi butce ayirmis. bildigin kisa film cekmis adamlar. efektler de guzel.

    yalniz o pide duz duvara tirmandirmaz, seker komasina sokar benden soylemesi.

  • --- spoiler ---

    temperli cam oyununda camcı abinin misketi bolmuş gibi atması çok saçmaydı. güç bela bir tane cisim bulmuşsun, o da önceki oyundan kalan bir misket. belli ki adam onu cebellezi etmiş. camcı abi anında fırlatıp "daha yok mu, diğerine de atacam" diyor.

    altındaki cam temperli işte. önce ona atsana misketi. vücut ağırlığı sesi keser diye düşünüyorsan da misketi fırlat, düşmeden önce zıpla işte. en azından temperlinin çıkardığı sesi bilirdin.

    --- spoiler ---

  • daha önce yazmıştım. tekrar yazayım.

    1) işten çıkaracağın elemanı ücretsiz izne yolluyorsun.
    2) işten çıkarmadığın için, tazminat ödememiş oluyorsun.
    3) ücretsiz izne gönderilen kişi işsizlik maaşı yerine işsizlik maaşından kesilmek üzere günlük 39 tl alıyor. işten çıkarılsaydı asgari ücretten fazla alıyorsa bu paradan daha fazla alacaktı.
    4) işveren işten çıkarmadığı için istediği zaman gel diyebilecek. eğer siz gitmezseniz kendi sözleşmenizi fesih etmiş olacaksınız. doğal olarak tazminat alamayacaksınız. dolayısıyla iş aramanızın da önüne geçilmiş oluyor. hatta sözleşmeyi siz fesih ettiğiniz için işsizlik maaşı dahi alamayacaksınız. (tasarıda işçi de istifa edemez diye değiştirilmiş. yani boynunuzu eğip 3 ay kovulacak mısınız kovulmayacak mısınız onu bekleyeceksiniz. para alamıyorum o zaman başka yerde çalışayım deme hakkınız yok)
    5) işveren işten çıkarmadığı için işler düzelince yeni personel aramak zorunda kalmayacak.
    6) işsizlik rakamları artmayacak.
    7) kısa çalışma ödeneği böylece hikaye olacak.
    8) işten çıkarmayacak firmaları bile ücretsiz izne çıkarmaya teşvik ediyorsun.

    kime yaradığını anlamadığım tasarı.

  • ilgilenenler icin calismanin makalesine suradan ulasilabilir.

    makalenin ozetinin kaba ozetini yapacak olursak;

    dunya'da yasamin ne zaman ve nerede basladigi bilinmiyor olsa da en erken yasanabilir ortamlarin bazilari denizdibindeki hidrotermal yanardag agizlari olabilir. bunlar da, en az 3770 milyon (3,370 milyar), muhtemelen 4280 milyon (4,280 milyar) yasinda, demir iceren tortul kayalarda fosillestigi varsayilan mikroorganizmalari tanimliyorlar. kayalari da kanada-quebec'teki nuvvuagittuq kemeri'ndeki deniztabani hidrotermal yanardag agzi cokeltileri olarak yorumluyorlar.
    bu yapilar mikro olcekte tupler ve iplikler halinde olusuyor. gunumuzde bulunan hidrotermal yanardag agzi cokeltilerindeki ve genc kayalardaki mikrofosillerle benzer morfolojik ozellikler ve mineral icerigi tasiyor. nuvvuagittuq kayalari karbonat ve karbonlu materyallerinde izotopik hafif karbon tasiyor. nihayetinde tum gozlemler oksitlenmis bir canli kutlesine ve bulundugu ortamda 3.770 milyar yildan daha once biyolojik aktivitenin var olduguna isaret ediyor.

    onemli not: ozet kabaca cevrilmistir. ayrintili ve en dogru bilgi icin makaleye bakiniz.

    edit: ayrintili turkce haberi icin bakiniz.