hesabın var mı? giriş yap

  • "konuşmak istiyorsa senin yazmanı beklemez yazar, sesini duymak istiyorsa arar, görüşmek istiyorsa bir fırsatını bulur, sevmek istiyorsa sana saçma sapan bir anlam yükler kendine bahane yaratır yine sever. insan bu, istese yapamayacağı şey yok ama istememiş demek ki ne yapacaksın? "
    ...

  • oruç sabır demektir aç olanın halini anlamak demektir
    aç olan ne hissediyor diye tutuyorsun orucu ayrıcalık kazanmak için değil
    normal bir günde parası olmayan bir baba çocuğuyla bereber toplu taşımaya bindiğinde sen çocuğuna dondurma yediriyorken ne hissediyor bil diye tutuyorsun orucu
    keşke biraz anlasanız ama bu kafayla çok zor :(

  • elleri kıyma makinesine sokmaya yakın sonuçlar doğurabiliyor.
    kuzum ben seni niye atayım aşağı ki?
    nereden girdi aklına bu düşünce?

  • "eski sevgilimin adını versem nick'ini söyler misiniz?"

    ne demek arkadaşım, aranızı bile yaparız gerekirse...

  • tuzlama işleminin bebeği 2 kilo billur tuz'a bandırmak olduğunu sananların hezeyanı.

    ben geçmiş deneyimlere inanırım. bebeği doktorlara danışarak büyütmek son 20 yılın olayı. milyonlarca yıldır kadınlar çocuk doğuruyor ve çocuk bakımında genellikle en eski yöntemler işe yarıyor.

    bebek tuzlama olayı işlem görmemiş doğal okyanus tuzunun bir miktar memba suyuna karıştırılmasıyla yapılır. bir miktar tuz bir miktar suyla karıştırılır, bebeğin kokması olası yerlerine sürülür, azıcık beklenir ve yıkanır.

    ben sadece adet yerini bulsun diye yapmıştım ancak bir yaz bebeği olan kızımın bebeklere özgü (aslında çok da sevimli bir koku) oluşan ter kokusunu anında kesti. anlatsalar inanmam.

    su, bebeğe içirilmediği için dehidratasyondan ölme durumu yoktur. ha dediğim gibi sen bebeği 2 kilo tuzun içine yatıracak kadar gerizekalıysan onu bilemem.

  • simsiyah teni, kusursuz fiziği ve akıl almaz güzelliği ile bir mülteci kampından dünyanın prestijli podyumlarına uzanmayı başaran sudan'lı model, namı diğer karanlıklar kraliçesi.
    nyakim çocukluğunu afrika'daki bir mülteci kampında geçirmiş. sudan'da devam eden savaş nedeniyle annesi, daha o doğmadan önce ülkeden kaçmış. büyük abisini bu kanlı savaşta kaybeden modelin küçük kardeşi de iç savaşta yaralanmış. bu kanlı coğrafyadan kurtulmak umuduyla ailesi, amerika'ya gitme kararı almış.
    ten rengi nedeniyle çocukluğundan beri zorbalığa maruz kalan nyakim gatwech, "özgürlükler ülkesi"ne gitmesinin ardından da sorunlarla boğuşmaya devam etmiş.
    amerika'daki okul yaşamında ten rengi nedeniyle alay konusu olan nyakim, arkadaşlarının ve sokakta görenlerin ten rengiyle dalga geçmesi nedeniyle duygusal bir çöküntü yaşamış ve bir çok kez ten rengini açmak için çeşitli operasyonlar geçirme kararı almışsa da, ailesinin izin vermemesi sonucu vazgeçmek zorunda kalmış. nitekim ilerleyen zamanlarda ten renginin bir lanet olmadığını, utanılacak bir şey olmadığını kavrayan model, bunu bir avantaja dönüştürmeye karar vermiş. instagram üzerinden başladığı serüven, nyakim gatwech'i bugün bir moda ikonu olma noktasına taşımış. şu an minneapolis, minnesota'da yaşayan gatwech hem moda sektöründeki çeşitliliği, hem de dünyadaki siyahi haklarını temsil ediyor. nyakim, dünyadaki birçok kadına, kendi eşsizliğini kabul etmek, kendilerini sevmek ve saygı duymak için ilham veriyor, çünkü ona göre her kadın kendi tarzında harika. instagram'daki bir paylaşımının altına düştüğü not, onu başarıya taşıyan bakış açısına ayna tutar nitelikte: "siyah gözüpektir, siyah güzeldir, siyah altındır... amerikan standartlarının afrika ruhunuza zarar vermesine izin vermeyin."
    modanın ve ona yön veren güçlerin tek tip güzellik ve tek elden çıkmış güzeller yaratma propagandasına karşı önemli bir duruştur nyakim gatwech. bugün beden ölçüleri, giyim kuşamları, saç şekilleri ve daha pek çok özelliklerini moda sektörünün dayatmasıyla belirlemek zorunda hisseden kadınlar için bu hayat hikayesinden çıkartılacak önemli dersler olduğunu düşünüyorum.

    nyakim gatwech instagram

  • bu konuda is bankasi ile aramizda gecen dialogu harfiyen aktariyorum:

    - iyi gunler. kredi kartimdan 27 eylul tarihinde 40 tl uyelik aidati kesilmis. iadesini talep edebilir miyim?
    - tabi efendim. kontrol ediyorum su anda.
    - peki.
    - kartinizin son 4 hanesini alabilir miyim?
    - 1234
    (30-40 sn.lik bekleme)
    - evet efendim, kontrollerini sagladigimda sistem, kredi kart aidatinizin iadesini onayladi. gelecek ay ekstrenize yansiyacaktir.
    - peki tesekkur ederim.
    - tesekkurler, iyi gunler.

    halbuki ben laflarimi hazirlamistim, "kimsiniz olm siz" tarzi cikismalarim hazirdi : )

  • ilkokul birinci sınıf... aşı yapmışlardı ve dediler ki saat beşe kadar bir şey yemeyin.

    okul çıkışı şeker aldım. biraz takıldım aklıma geldi uyarı. hemen şekeri attım. eve geldim, kimseye bir şey demeden kanepeye yatıp ölmeyi beklemiştim. metanetle.

  • -ciddi kol ve bacak yaralanmalarında kanamayı azaltmak ve durdurmak için yara üzerinde baskı sağlamanızı sağlar (yaranın konumuna göre, yukarısından bağlamayı ve arada gevşetmeyi unutmayın. (bkz: turnike))
    -saldıran sokak köpeklerine karşı kendinizi korumanızı sağlar (parlak metal tokalısı x2 point alır ki, onları korkutmak için hayvanlara vurmak zorunda değilsiniz)
    -her hangi bir kırılma durumunda kemiğinizi desteğe sabitlemenizi sağlar.
    -koli ambalajlamada ve taşımada kullanılabilir (aşti'ye bırakırken kız arkadaşınıza hava yapabilirsiniz)
    -kemer tokası, saat ve rozetten sonra en dikkat çekici erkek aksesuarıdır.
    -yakın dövüş silahı olarak kullanılabilir (sadece silahsız ve/veya bıçaklı saldırganlara karşı işe yarar)
    -saldırganı etkisiz hale getirdikten sonra plastik kelepçe yerine kullanabilirsiniz (sentetik materyal deri olandan daha avantajlıdır)
    -saldırganın nefesini kesmek için kullanabilirsiniz (nefsi müdafaada, saldırganı boğarak öldürmek pek tavsiye/tercih edilen bir durum değildir)
    -tasması koparsa köpeğinizi kontrol etmek için tasma olarak kullanabilir, uygun cinslerde ağzını havlamaması veya ısırmaması için bağlayabilirsiniz.

    kürdanla adam öldürme tekniklerinin geliştirilmiş olduğu bir dünyada yaşadığınızı düşünürseniz; kemer taşımak, isviçre çakısı taşımak gibidir.

    edit: tümünü olmasa da, kemerle yapabildiğiniz çoğu şeyi sentetik ham maddeden yapılmış kravatla da yapabilirsiniz; tabi ki hiçbir kravatın bir kemer kadar dayanıklı olamayacağını unutmadan.