hesabın var mı? giriş yap

  • merkezi sinir sistemi hastalıklarından, langerhans dev hücresi olmayan histiyositozlardan biridir. nadiren primer sebeplere bağlı olduğu görülür. daha çok sekonder etiyolojilidir.

    intracranial tümörlere bağlı olarak şekillenebilir ancak bu,demin de yazdığım gibi, primer olduğundan; nadirdir.

    klasik merkezi sinir sistemi hastalıkları semptomları ve histopatolojisi gözlenir. en önemli özelliklerinden biri ise; makrofajların farklılaşmalarıdır. bu neredeyse karakteristik bir histo-patolojik bulgudur.

    zaten genelde langerhans tipi dev hücreler tümör gibi yabancı cisim reaksiyonuna sebep olabilecek oluşumların etrafına sıralanır. bir nevi hücre kalkanı gibi. ancak bu hastalıkta bu lezyon görülmez. bununla karışan bir çok hastalık vardır. yani sadece langerhans'a bakıp da teşhis konulmaz.

  • evalı hastalığına neden olduğu söylenen ve gerçekten de neden olduğu kanıtlanmış sigara tıngırdaçıdır.
    peki nedir bu evalı diyerek internet diyarında araştırmaya başladım. düz dünyacıların kanıt olarak youtube videolarını göstermesinin aksine ben bu araştırmamda doktorların açıklamalarını ve bilimsel makaleleri baz aldım.
    ilk olarak 2019 yılında tıp literatürüne giren bu hastalık amerikada ortaya çıkıyor ve hastalığa neden olan madde vitamin e asetatı olarak belirleniyor. vitamin e asetatının tüm esigara likitlerinde bulunduğu iddia ediliyor.
    burada aklımda ilk soru işaretleri belirmeye başladı. 1 yıllık bir esigara içicisi ve kendi likitimi kendim yapan biri olarak acaba bu asetat denen madde likitlerin ana bileşeni olan bitkisel gliserin ve propilen glikol maddelerinin içinde mi var diye araştırdım.

    cevap veriyorum: ikisinin içinde de böyle bir madde yok. peki bu madde neden likitlerde var olduğu iddia ediliyor sorusunu sorarak şu cevaba ulaştım: esigara yoluyla kafa bulmak isteyen bir grup illinoisli genç kenevirden elde edilen thc maddesinin kıvamını arttırmak için bu asetat bokunu likite karıştırıyorlar. (ya da bu şekilde hazır likit alıyorlar)
    sonuç ölümler ve evali hastalığı...

    her yıl düzenli olarak gündeme düşen esigara çok zararlı söyleminin altında yatan gerçek bu. istediğiniz kadar araştırın bu konuda çıkan haberlerde sürekli 2019, thc ve vitamin e asetatı ifadelerini bulacaksınız.

    sonuç: nikotin zararlıdır, bağımlılık yapar, sigara ve elektronik sigaradan gençleri uzak tutmak gerekir. esigara da masum değildir ancak 1 yıl öncesine kadar günde 1 paket sigara içen 45 yaşında kıçındaki kılları ağarmış biri için merdiven altı likit almamak, vozol denen aroma bombasından uzak durmak kaydıyla iyi bir alternatif olabilir.

    kaynakça

    1.

    2.

    debe editi
    ben de diyorum bir sürü mesaj geliyor diye. elimden geldiğince dönüş yapıyorum. gözümden kaçan olursa kusura bakmayın.

    ayrıca bağımlılığın her türlüsü kötüdür. bir şeyin elinizde emzik gibi durması bile hoş bir şey değil. bu cihazların az zararlı, çok zararlı olması konu değil, gençler lütfen esigara'dan da uzak durun. ben 25 yıllık alışkanlığımı bırakamayacağım için daha az zarar görmek için bu yola girdim. çok da memnunum. sigara'ya devam etseydim şimdiye daha büyük sıkıntılar yaşayacaktım.

    ek : vozol'la ilgili çok fazla soru geldi. vozol'la ilgili en büyük sıkıntı çok fazla aroma içermesi. aroma tek başına bile ele alınsa zararlı bir madde. bununla ilgili yapılan çalışmalar mevcut...

    ek2: vay efenim hangi cihazı kullanıyosun

  • bir işletmeye girmek için tonla para verip, araya adamlar sokup, kapıda bekleyerek ödün verirseniz kendinizden, işte böyle köpek çekerler.

    ınstagram'a story atıp takipçi kasmak için kendinizi alçaltmayın.

    ayrıca, sen daha saçma sapan filtreler kullanmadan video çekemiyorsun, sonra bodyshaming bilmem ne. geçiniz.

  • 21 senedir oturduğumuz evi satışa çıkarıp arka balkona "satılık" ilanını astıktan 4 ay sonra bir gün balkonda çay içerken bizi gören 21 senelik üst komşumuzun gülümseyen bir suratla "hayırlı olsun!!! evi siz mi aldınız? :)))))" diye seslenmesi. varlığımızdan haberi yokmuş adamın.

  • işleri zamanında ve olması gerektiği gibi özenli yaptıktan sonra ister yatsınlar ister erkenden mesailerini bitirsinler. böylesi iki taraf içinde daha mutlu ve kazançlı olur. akıl, mantık ve bilim bunu söylüyor.

  • dayının tekstil sektöründe olması ve alüminyum folyodan takım elbise giymesi tekstil ürünlerinin durumunun ne kadar vahim olduğunun göstergesi aq.

  • vergiler devlete gidiyor, hırsızlık süpermarketten yapılıyor. devlet vergisini süpermarket tedarikçisinden aldığı zaman yine alıyor. bunu savunan evinde hırsızlık yapıldığında hırsızın ben gelir adaletsizliğine karşı başkaldırı yapıyorum dediğinde, haklısın demesini gerektirir. suçtur, hatta suça teşviktir.

  • baba- kacla gidiyorsun?
    murdurungulu- 47
    b-cek arabayi saga!
    m- aa ama n'iye?
    b- cek dedim!
    araba saga cekilir. babaya bakilir.
    b-<caps>ulan bilgisayar mi bu? 47 diye hiz olur mu? ya 50 ile gidiyorsundur ya 40'la !</caps> hadi devam et...
    bir sure sonra
    b- kacla gidiyorsun?
    m- 64...*