hesabın var mı? giriş yap

  • çok enteresan kodlamalar ile çalıştığım sınav.

    mesela boksit aklıma ''amk '' kısaltmasından geliyor.

    antalya-akseki
    muğla- milas
    konya-seydişehir.

    volkanik set göllerinde, lavlar gölden dışarı taşarken bi bahçıvanın set kurduğunu düşünüyorum.

    balık
    a
    haçlı
    çıldır
    ercek
    van

    bi tane kadının yanına gidiyorlar, diyorlar ki türkiye'nin ilk kadın valisi olur musun ?
    yok, diyor. sonra ısrar ediyorlar. yine olumsuz cevap. lale verip tekrar ısrar ediyorlar, kadın da bıkkınlıkla ay! tamam, diyor.

    türkiye'nin ilk kadın valisi, lale aytaman.

    edit: gülmeyin piçler

  • turkiye'nin en yakisikli aktoruydu belki de yillarca. kendi deyimiyle 'derdi ve kavgasi olan' filmlerde yer almak istedi. bu yuzden ertem egilmez'e rest cekip arzu filmden ayrildi. bir daha is bulamamayi goze alarak. 80 darbesi sonrasi hapishanede iskence gordu.

    haksizliga karsi kavgasi hic bitmedi onun. iki gram tipiyle paraya para demeyen aktor bozmasi tiplerin oldugu alemde, o hic kendini bozmadi, adam gibi yasadi. susanlardan, isime zarar gelmesin diyenlerden olmadi hic. haberi alinca abimi kaybetmis gibi oldum sanki. seninle ayni topraklarda nefes almak onurdu tarik akan.

  • (bkz: ale) biralari gunumuzdeki en eski bira turudur.kokleri 8000 yil onceye dayanir.nispeten yeni olan (bkz: lager) biralarindan farki ale'in sicak su ile fermentasyon edilmesidir.ale biralari cok daha keskin bir tada sahiptir.
    onlarca ve hatta yuzlerce cesidi vardir.ingiliz kokenlidir ama ale kelimesi almancadaki alt kelimesinden gelmektir. yani eski;bekletilmis.
    ale'e alistiktan sonra lager pek bir tatsiz gelmektedir. ve yine anladigim kadariyla ale yonteminde biralara cok degisik lezzetler katabilirsiniz.

  • yıl 1976...
    tıraş bıçağı firmasının (gilette) tüm dünyada yayınlanacak reklam teklifini reddeden tarık akan'ın kapısı bu kez otomobil reklamında oynaması için çalındı.
    yanıtı yine "hayır" oldu.
    daha sonra döneminde şampuan, diş macunu, banka ve bir çok önemli firmanın reklam tekliflerine de yanıtı her zamanki gibi "hayır" oldu.
    bu astronomik reklam tekliflerini hiç düşünmeden reddeden tarık akan, bunun sebebini o dönem şöyle açıklamıştı.
    "bu teklifler tarık akan olduğum için yapılıyor. bu adı ben kimden aldım? sinema seyircisinden aldım. onlar beni tarık akan yaptılar. şimdi bu tekliflere "evet" dersem onlardan aldığım bu adı onlara tekrar satmış olurum. dünyada her şey para değildir."
    (ses dergisi röportajı)

    tarık akan, zirvede olduğu 45 yıl boyunca, kendisine gelen reklam filmi tekliflerini geri çevirdi. hiçbir reklam filminde oynamadı. duruşundan ve çizgisinden asla taviz vermedi.

    senin gibi onurlu birisi bir daha gelmedi.. büyük usta.

  • işaret diliyle baya bildiğin muhabbet eden konuşabilen şempanzelerin bir kez bile olsun hiçbir soru sormadığı dünyada, alex sahibinin renkleri öğrettiği esnada aynanın karşısına geçip kendine bakarak "what color" demiş ve tarihte insan dışında soru soran, hem de varoluşsal bir soru soran ilk canlı olmuştur.

  • 200 250 bin arasında 50000 lira var, onla da clio4 veya polo falan alınıyor. onu kastediyosunuz di mi lan? yoksa 250000 liraya arabayı değil. öyle olsun lütfen

    2023 editi : basligin ilk hali "200-250 bin lira arasinda alinabilecek en iyi araba" idi.

  • zor günler geçirmiş nesildir. bugün bebelere bakıldığında watsapp vb. uygulamalardan yazışmaları bir yana mevcut tarifeleriyle 1000 sms, 10.000 sms gibi paketleri bulunmaktadır. mesajın değerini asla bilmezler. hazır kart ilk çıktığında 4 kontördü. sonra yanılmıyorsam uzun süre 2 kontör olarak devam etti.

    ulan çağrılaşmayla anlaştık biz. 1 çağrı seni düşündüm, 2 çağrı seni özledim, 3 çağrı seni seviyorum. ne yokluk çektik be kalas gibi telefonlarla.

    şimdi yeni nesil her kelimeyi yaz gönder ne güzel anasını satayım.

    last seen benzeri olaylara girmiyorum bile, biz heyecanla gönderildi iletileri bekledik lan yıllarca.

    neyse çok doluyum...

    (bkz: yaşasın sms kahrolsun watsapp)
    (bkz: gönderildi iletisi)