hesabın var mı? giriş yap

  • bu mesleğin en acı tarafı şu: çok güzel bir gökdelenin, konser salonunun, stadyumun önünden geçerken insanlar "binaya bak ne kadar güzel, mimarı kim acaba?" diye sorar. kimse inşaat mühendisi kim diye sormaz.

    kendi kendine duruyor o bina ayakta çünkü.

  • --- spoiler ---

    her kim bir canavarla çarpışmayı göze alırsa, bir canavar olmayı da göze alsın. çünkü karanlığa uzun süre bakarsanız, karanlık da sizin içinize bakmaya başlar.
    --- spoiler ---

    nietzsche çok büyük adammış.

  • ilk kez rus psikolog bluma zeigarnik tarafından "yarım kalmış, kesintiye uğramış işler tamamlanmışlardan daha kolay ve net hatırlanır" denilerek dillendirilen, bitmemiş ilişkilerimizi neden sürekli hatırladığımızı, yarım kalan aşklarımızı neden unutamadığımızı, üçüncü gününde eve geri dönmek zorunda kaldığımız tatillerin neden daha çekici gözüktüğünü nedenselleştirir etki.

  • şu duruma göre türkiye süper lig 2.si, 3 eleme turu oynayacak. (avantajı ise ispanya, ingiltere, italya ve alman takımları yer almıyor.)

    elemelerden belirlenecek son 6 takım için muhtemel güçlü rakipler ise fransa 3.sü, portekiz 2.si, rusya 3.sü, ukrayna 2.si, hollanda 1 ve 2.si, isviçre 1.si. lig ikincisinin sahip olduğu avrupa puanı ile bu eşleşmeleri kağıt üzerinde zayıf takımlarla eşleşme şansı mümkün olabilmekte.

    avrupa liginde ise türkiye kupası sahibi direkt gruplara katılırken, lig 3.sü 2, lig 4.sü 3 eleme oynayarak avrupa ligine dahil olmaya çalışacak.

  • durakta iki mavi önlüklü çocuk otobüs beklemektedir
    ç1: geşdimisgün bi baktım otobüsün kalkmasına 5dakka kalmış hemen koştum tam duraktayken yetişdim ama çok bis koşmuşum
    ç2: olum ben geçengün 3dakka kala evden çıktım durağa geldiimde 5dakka vardı