hesabın var mı? giriş yap

  • ulan fenerlilerle beşiktaşlılar bile bizi destekliyor. adam gelmiş bu gol fb'lilere, bjk'lilere girsin diyor. renktaş da olsak salak adam hiç çekilmiyor amk.

  • -abi konser var herhalde, alçalsana biraz
    ...
    +hani lan ne konseri, bizim barack ulusa sesleniyo
    -abi cnn var kökle
    +ulan...
    -abi uzaktan konser gibi görünüyod...
    +sıs tipini zktiğimin alieni, sayende yakalandık yine kameralara

  • abd'de sukran gununun* ertesi cuma gunune verilen isim. bircok sirket, ozellikle elektronik sirketleri, sadece bu gune ozel olarak bazi urunlerinin fiyatlarinda cok buyuk indirim yapar. son gune kadar hangi urunlerin indirimli olacagi aciklanmaz, black friday'e yaklasilan gunlerde bircok internet sitesi ve forumda bu urunlerin ne olabilecegi hakkinda spekulasyonlar yapilir.

    genellikle yuksek miktarli rebate yoluyla cazip fiyatlara ulasan ve her bolgedeki satis magazalarina sinirli miktarda gonderilen bu urunleri almak icin insanlar sabaha karsi magazalarin onunde siraya girer. kasim sogugundan korunmak icin kat kat giyinip battaniyelere sarinirlar. siranin onlerinde geceyarisindan hemen sonra saf tutmaya baslayan uzakdogulu ve hintliler dikkat ceker, turkleri de gormek olasidir.

    bu gune "black" denmesi karaborsayla alakali degildir, cunku ortada karaborsalik bir olay yoktur, olay erken kalkan kazanir, ya da abd'de pek meshur tabir ile first come, first served mantigina dayanir. "black" denmesinin sebebi patlayan satislar ve nakit akisi nedeniyle sirketlerin muhasebe hesaplarinda kirmizi ile gosterilen zarar durumundan, siyah* ile gosterilen kar durumuna gecmeleridir. bir derece dogruluk payi olsa da, tabii ki temsili bir isimlendirmedir bu.

    bu sene* 26 kasim gunune denk gelecek black friday'de kotu de olsa $500'a laptop, $100'a dijital fotograf makinesi, $80'a 27" televizyon ya da bedavaya 100'luk bir kutu cdr alabilirsiniz. pazar ola...

  • dayım gençliğinde bir kızı beğeniyor, ailecek toplanıp istemeye gidiyorlar. kızın ailesi kızı veriyor. düğünde fark ediyorlar ki istediği kızın ablasını vermişler, bozmuyor evleniyor dayım da. meğer isterken kızın adı hiç geçmemiş. şimdi çocuklar, torunlar yaşayıp gidiyorlar. söylediklerine göre yengemin bu yanlış anlaşılmadan hala haberi yokmuş.

    edit: bugün geldi yengem bu kadar lüzumsuz insan olamaz. kesin kardeşi gösterip ablayı kakaladılar zavallı dayıma.

    edit2: anneme sordum tekrar düğünde değil söz kesilirken ablayı aldığını fark etmiş dayım. babayı almak gibi bir şey lan.

  • işlettiği kırtasiyeye 'selam' diye giren gence 'aleyk' diye karşılık veren rahmetli dedemi hatırlatır.

  • çikolata alıyosun çikolata değil. domates alıyosun, ilaçlı. 2. sınıf kalitede bal alıyosun şurup. zeytinyağı alıyosun, karışım. dondurma alıyosun, aromalı boyalı.

    dünyanın en kalitesiz ürünlerini yiyoruz
    parasını verip iyi olsun diyosun ama değil. 2. sınıf yaşıyoruz hayatı

  • açık kasa kamyonetin taşıdığı tarım işçilerini taşıyan kamyonete tırın çarpması sonucu gerçekleşmiş kaza.. 15 kişi, 15 can, dile kolay.. tarım işçisi, servise gerek yok, ticari mal gibi kasada veya römorkta gider.. görürsünüz kimsede bir tepki uyandırmaz bu kaza.. bu tür kural ihlalleri en ağır şekilde cezalandırılmalı ki, kimse cesaret edemesin bir daha.. ne diyim, olduğum yerde kalakaldım..

  • 13-6. yy arasinda yunanistan'da yasanan kitlik nedeniyle anadolu kiyilarina surekli gocler olmustur. bu gocler sirasinda kavmini goc ettirmeye karar veren kral byzas o zamanlar yuvarlak cevaplar verip bir sekilde ucundan kiyisindan da olsa gelecegi tahmin ettigine inanilan kahinlere nereye gitmesi gerektigini sorar. kahinler "korler ulkesinin karsisina" cevabini verir.

    tam olarak nereye gidecegini anlayamayan byzas yine de yola cikar. anadolu'ya ege kiyilarindan giris yaptiktan sonra yukari, istanbul'a dogru cikar. en son bugunku kadikoy kiyilarinda durur ve karsiya, bugunku sarayburnu'na bakar. sarayburnu yemyesil, tertemiz, issiz, el degmemis bir guzellikteyken kadikoy pis, kalabalik ve bereketsizdir. karsisi bu kadar guzelken bu insanlar burada neden yasiyor diye dusunurken aklina kahinlerin sozu gelir "korler ulkesinin karsisi"
    buradaki insanlar karsidaki bu guzellik dururken burada yasiyorlarsa kor olmaliydilar.

    kavmini saraybunu'na geciren byzas ilk istanbul'un temellerini burada atar. daha sonra imparatorluklara ev sahipligi yapacagini bilmeden...

    ıste khalkedon "korler ulkesi" anlamina gelir ki mitolojide en sevdigim isimlerden birisidir...

  • çok yanlış bir tutum.

    doğrusu ise, düşmanın karşısında içtimaya girip mıntıka temizliği yapmaya başlamak olmalıydı.

    yabancı komutanlara çay-kahve servisi yapıp lojmanlarının foseptiklerini de temizler, çocuklarına özel ders verirken karılarının şoförlüğünü yapardınız.

    aldığınız bu yüksek askeri eğitim karşısında afallayacak düşman topraklarınızdan hemen çekilir, siz de çift çarşıyla ödüllendirilirdiniz.

    afiyet olsun.