hesabın var mı? giriş yap

  • ya bence kürtlerin oy kullanma hakkını da elinden alın olsun bitsin. adamları her seçim sandığa kadar yormayın.

  • 500 liralık alışveriş yapmak demek isterdim. keşke sadece yapmakla kalsaydı. bu alışverişi bir de kredi kartındaki birikmiş puanlarla ödemek. detay istediniz buyrun, ama pek ufak değil.

    edit: entry arada oylanıyor, komik oluyor. enflasyon çok. olayın geçtiği sene, 2009'dur. şimdi yumurta, peynir, yoğurt falan alıp, 500 tl veriyoruz. şimdinin 5000'i falan herhalde ne bileyim. para algımı komple kaybettim. ama çoktu ya o zaman için. edit gereği duydum yemin ediyorum. hiç unutamıyorum. 2009'daki mağaza, levis'tı.

    edit 2 : sene 2024. bi tane dandikten ayakkabı aldım diye kartıma 250 tl bonus gelmiş. trendyol milla'da bi tane dandik gömlek 500 tl olmuş. ilk editim ne zaman hatırlamıyorum. çok zenginlik hatırlıyorum. hani şey zenginliği, köprüden geçerken "ya arkadaş bu evlerde kim oturuyor...." diye sorgulatan zenginlik. işte tam da o zenginlikti. 2009'da onlara geliyordu 500 tl puan.

  • 2 yıl aradan sonra ilk ve son entryi giriyorum.

    ilk seferinde beceremedim ama bu sefer tecrübeliyim. aylarca içkiden uzak durdum sırf bana cesaret vermesin ve yapamayım diye ve bu uzaklığı atladığım ilk an bu noktada bulunuyorum.

    ne kurtulmaya ne de yaşamaya gücüm var. sadece mutlak huzura ermek istiyorum. türümüzün devamını sağlayamıyorum. belki de aşırı evrimleşip berbat canlılara dönüştük kim bilir. ama ben evrim halkasından çıkarak daha güçlü canlılara yer vermek istiyorum.

    sizleri tanımak, bu ortamın bir parçası olmak güzeldi. mutlulukla kalın. matrixteki bir 1 artık 0 oldu :)

  • ay rezalet demiş çekenler arasından bir kadın. teknede deniz kenarında/içinde soyunmak mı rezalet, yoksa bunu izinsiz ve habersiz videoya çekip dünyaya yaymak mı?

  • merkezi bir yerde oturuyorsanız zaten 100-200 metre yakınınızda mutlaka oluyor. hee avantajı nedir aynı binada olunca bir şekilde çalışanlar ile tanış oluyorsunuz. onlar aktüel ürünleri ayırıyor. hak hukuk mevzusuna girmiyorum. bu devirde a101'de bile adamın olacak. memleket o halde.

  • şu anda hayat barındırmaya en elverişli görünen gök cismidir. buzdan kabuğunun altına hapsolmuş bir tuzlu su okyanusu olduğuna dair deliller bulunmuştur. güneşe çok uzakta olduğu için yüzeyi buzlarla kaplı olsa da satürn'ün muhteşem kütleçekiminin neden olduğu iç sürtünmeyle, yani tidal heating'le sürekli içten ısınmaktadır. gezegenin iç basıncı nedeniyle yüzeydeki çatlaklardan uzaya püsküren tuzlu suda organik moleküllere de rastlanmıştır.

    http://news.yahoo.com/…oceanhiddeninsidesaturnsmoon

    işin güzel tarafı şu ki, dünya dışı hayatı galaksinin diğer ucundaki gezegenlerde ararken belki de jüpiter ve satürn'ün aylarında bulabiliriz. kendi güneş sistemimizde bulacağımız bir mikroskobik canlının, bize 1.500.000 ışık yılı uzaklıktaki bir uygarlıktan çok daha büyük hayrının dokunacağı kesin. ayrıca bizim mütevazı güneş sistemimizde birden fazla noktada hayat bulunması, uzayın her köşesinden hayat fışkırması gibi bir olasılığa kapı açacaktır.

    hayatın sadece bizim güneş sistemimizde panspermia ile yayılmış son derece tesadüfi bir özellik olması gibi iç karartıcı bir ihtimal de yok mu, var elbette.

  • dizideki en gerçekçi karakterler alper ve karısı. bunlar kime benziyo lan derken roket takımına benzediklerini fark ettim... bildiğin jesse ve james. ahahahha. bir de ben neden paçoz dizileri bu kadar seviyorum?