hesabın var mı? giriş yap

  • dizinin özeti şu şekildedir.

    güney: n'oluyo oğlum ya?
    cemre: kuzey n'oldu?
    ali: kuzey olm n'oluya lan?
    anne: n'oluyo çocuklar?
    banu: güney n'oldu, bişey mi oldu?
    kuzey: bişey yok aq yaa...

  • ankara'da bi gece sarhoşken belediyenin önündeki fıskıyeyi kırmıştım yanlışlıkla. sonradan çok tantanası olmuş diye duymuştum.

  • video

    iki lobunun iç yüzeylerinde 3er tane tane tetik tüyü bulunur. kapanma komutunu bu tüylerden alır. ancak yağmur damlaları gibi dış etmenlerden etkilenmemek ve boş yere kapanmamak için 20 saniye içerisinde en az 2 tetikleyici tüye dokunulması gerekir.

    tetik tüylerinin hareketi, kıl tabanındaki hücrelerden kalsiyum iyonlarının salınmasına neden olur. kalsiyum konsantrasyonu yeterince yükseldiğinde yapraklar kapanır ve içerideki böceği hapseder.

    ilk aşamada yapraklar gevşek şekilde kapanır. bunun nedeni sindirme zahmetine değmeyecek ufak böceklerin kaçıp gitmesidir. ancak tetik kıllarına 5 kere daha dokunacak büyüklükte bir böcek tuzağa düştüyse yapraklar sıvı sızdırmayacak şekilde sıkı şekilde kapanır ve sindirimi sağlayacak enzimler salınır. bu aşamadan sonra içerideki böcek için yapılacak bir şey yoktur.

    kaynak: science focus

  • aklıma fıkra getirmiş kınama:

    --- spoiler ---

    isviçre çin`e savaş ilan etmiş. bir şekilde
    çine kadar gelmişler.
    haber çin başbakanına geç ulaşmış.
    — başbakanım isviçreliler saldırdı pekine
    girdiler
    — isviçre de ne?
    — avrupa’da bir ülke
    — kaç kişi bunlar?
    — 5 milyon
    — peki, hangi otelde kalıyorlar?

    --- spoiler ---

  • doğrusu oğlunun spermiyle değil, oğlunun sperminin döllediği yumurtaya taşıyıcı annelik yaparak hamile kalan kadındır. oğlunun spermiyle deyince sanki kadının yumurtasını oğlu döllemiş gibi oluyor (gerçi bu başlığı atanların amacı da bu zaten)

  • vay arkadaş, nasıl bir yüzdeyle atıyor anlamadım gitti. ben o kadar yüksek yüzdeyle akbil basamıyorum.

  • haber

    video

    düzce ziraat odası başkanıdır. israil'den gelen tohum ve fideleri yerlere saçarak tepki göstererek: "bundan sonra satmayacağız" demiş. peki israil'den tohumların getirten kim süper zekalı arkadaşım? reisin olmasın? yerli tohumu yasaklayan kim?

    bizim insanımız balık hafızalı hakikaten.

  • 61 anayasasında özgürlükler asıl,yasaklar istisna
    82 anayasasında yasaklar asıl ,özgürlükler istisna haline gelmiştir. (82 anayasası için "ancak anayasası" da denilmektedir)