hesabın var mı? giriş yap

  • çocuğun yarışmada birinci olması yaptığı esprilerden daha komik amk.

    tanım: yetenek bilmem ne isimli yarışma programı dönem birincisiymiş.

  • sene 2015.

    kemal derviş, ahmet hakan'a çıkar ve kendisine şu soru sorulur:

    --- spoiler ---

    ahmet hakan: kemal bey, şu anda türkiye bir kriz yaşıyor mu sizce?

    kemal derviş: hayır. 2001 zamanına benzeyen bir kriz yok ve olmayacak. biraz şimdi riske giriyorum. belki bazı chp'li dostlarım "nasıl olmayacak" diyecekler ama. önümüzde bir finansal bir kriz görmüyorum.

    ah: ne yaşayacağız peki?

    kd: eğer bir değişiklik olmazsa, yavaş büyüme, yavaş büyümeye rağmen oldukça yüksek bir hayat pahalılığı ve enflasyon, işsizliğin yavaş yavaş, hızlı değil, yavaş yavaş artması ve dünya yarışmasında türkiye'nin yavaş yavaş adım adım geride kalmasını yaşarız. ha çok büyük hata yapılırsa, tcmb'nin, ki nispeten özerk hala, bence iyi çalışıyor tcmb. saygın bir ekip çalışıyor orda. o tamamen darmadağın olursa, ekonomi yönetimine bambaşka bir yönetim gelirse, sayın babacan'ı takdir eden bir insanım, ciddi bir insan, maliye bakanlığı da yaptı, şimdi seçimde her şey söyleniyor ama ben kampanya içerisinde değilim. dediğim gibi sadece kendimi temsil ediyorum şu anda.

    ah: bambaşka bir ekip gelirse diyorsunuz?

    kd: sayın babacan dünyada saygınlık gören, işini mesleğini çok iyi öğrenmiş, rakamları iyi bilen saygın bir insan. hamasetle ekonominin olmayacağını biliyor. ama bütün bunları kaybedersek yani daha da kötüye gidersek, o zaman tabi her şey olabilir. ama şu anda bir kriz, birden bire büyük bir devalüasyon, bir para kaçışı, öyle bir şey görmüyorum. ama hızlı büyümeyi de katiyen görmüyorum bu idareyle.

    ah: o zaman adım adım hayatın pahalılaştığı, işsizliğin arttığı, alım gücünün azaldığı, bunları yavaş yavaş hisseden bir türkiye tablosu.

    kd: evet ve başka ülkelerin, biz onları yakalayalım derken, başka ülkelerin bizi yakalayıp bizi geçmesi. ve o güzel 2023 hedeflerinin tamamen kaybolması, imkansız hale gelmesi.

    kaynak

    --- spoiler ---

    işte ekonomi bilimiyle kâhin olamazsınız ama elinizdeki verileri şeffaf, dürüst ve bilim ışığında yorumlarsanız geleceği görmekte de zorluk çekmezsiniz.

    derviş'in açıklamasında şuraya dikkat:

    "bence iyi çalışıyor tcmb. saygın bir ekip çalışıyor orda. o tamamen darmadağın olursa, ekonomi yönetimine bambaşka bir yönetim gelirse (devamı ikinci cevapta geliyor) o zaman tabi her şey olabilir"

    dikkatinizi istirham ediyorum. derviş "o zaman tabi her şey olabilir" diyor.

    "her şey"

    *

    peki 2015'te bu derviş açıklamaları ile, izleyen 5 yıllık süreçte neler olmuş? derviş'in söyledikleri gerçekleşmiş mi?

    1* bir kere tcmb başkanı çetinkaya, rte tarafından görevinden alınmış. iki gün önceki yazımda bunun sürecini ayrıntılı olarak açıklamıştım: (bkz: 1 mayıs 2020 dolar kuru/@dragonlady)

    2* ikincisi, çetinkaya döneminde merkez bankasında yönetici pozisyonundaki tüm yönetim de görevlerinden alınmıştı. bunlar çok saygın isimlerdi. özellikle doçent doktor ali hakan kara, dünya tarafından takip edilen bir ekonomistti.

    3* derviş'in övdüğü babacan'a ne olmuş? istifa edip kendi partisini kurmuş. (bkz: ali babacan/@dragonlady)

    4* ekonomi yönetimine kim gelmiş? damat bakan albayrak. birçoğunuz baştan olumsuz düşünse de, aslında kendisine karşı ekonomi çevrelerinde ilk başta kredi verilmişti. çünkü rte'yi hiç değilse damadın bazı konularda ikna edebileceği konuşuluyordu. ancak bu hayaller de suya düştü. umut fakirin ekmeğidir ne de olsa.

    5* işsizlik, enflasyon, büyüme rakamlarını burayı rakama boğmak için yazmıyorum. işsizliği çevrenizden (belki kendinizden), enflasyonu hayat pahalılığından, büyümeyi ise hiç kimsenin iş yapamamasından biliyorsunuz nitekim. özetle hepsi derviş'in belirttiği şekilde ilerlemiş. bunların rakamsal karşılıklarını tüik'in internet sitesinden öğrenebilirsiniz. bu arada, tüik sitesinin arayüzünün bu kadar kullanışsız olması tesadüf mü? değil, insanlar rakamlara ulaşamasın diye özellikle böyle son derece kullanışsız bırakıyorlar.

    6* derviş dışında ne olmuş? tarihin en kuvvetli krizine girmişiz. bizzat bakan albayrak söylüyor.

    7* bir örneği de sözlükten verelim. 3 gün önce (bkz: 1 mayıs 2020 türkiye'de hayat pahalılığı) başlığını ben mi açıp içerisine 700 küsür entry girdim?

    8* son olarak da dolar kurunu verelim. yukarıdaki röportaj 25 mayıs 2015'te yapılmış ve o gün kur 2.60'mış. bugün 3 mayıs 2020, ancak son işlem günü 30 nisan. dolayısıyla 30 nisan 2020'de dolar kurunu alacak olursak, bu değer tcmb'ye göre 6.98 olmuş. yani dolar kuru yaklaşık 5 senede %168 artmış. dikkat, sadece artışı bu. iki değeri oranladığınızda %268 çıkar. peki maaşınız ya da herhangi bir geliriniz bu kadar arttı mı? hayır. işte size hayat pahalılığının nedeni.

    *

    tüm bunlardan sonra da dolar kuru şu olmuş, borsa şöyle olacak falan. bırakınız.

    bindik bir alamete, gidiyoruz kıyamete.

    ister komplocu diyin, ister "felaket tellalı şizofren ekşici trol". bu son ifadeyi hakkımda kullanan var hakkaten. 2020 ekonomik krizi/@dragonlady entry'mi ekşi şeyler paylaşınca, tweet'in altına yazmıştı biri "felaket tellalı şizofren ekşici trollere inanmayın" diye. selamı bir çaktım sonra uçtu gitti. şuradan :). genç bir delikanlı. ama ben hayatımda böyle geri vites görmedim*. hayır erkekliğe yakışmadı yani yoksa şahsıyla bir problemim yok.

    neyse, felaket tellalı şizofren biri* olarak söylüyorum: cumhuriyetin en sert krizini yaşayacağız, yaşıyoruz. damat da öyle diyor hem. bir sürü esnaf, kobi, şirket batacak. daha bu aşamaya gelmedik çünkü şu an 'sağlık krizi' aşamasındayız işin. bu ilk aşama. ikinci aşama ekonomik kriz. üçüncü aşama siyasi kriz.

    devlet gibi bir şirket, boeing batıyordu gençler. hani bir izlenim vermesi için.

    biz bunları te mart ayında söyledik. aşağıdaki 2020 ekonomik krizi entry'mde "sivil havacılık sektörü toparlanamayacak" dedim, "şizofren" dediler.

    warren buffett söyleyince auww.

    gerçekten dün warren buffett, berkshire genel kurulunu yahoo finance üzerinden canlı yayınlattı ve havacılık sektöründeki tüm hisselerini sattığını açıklayıp, sektörün çok uçak aldığını, 3-4 sene eskisi gibi olamayacağını söyledi. (bkz: urfa'da oxford vardı da biz mi okumadık)

    bunları görmek için kâhin olmaya gerek yok.

    bilim bunun için var.

    kemal derviş üstada buradan selam olsun.

    selametle,

    *

    (bkz: 2020 ekonomik krizi/@dragonlady)

    (bkz: corona virüs ile yeni normal/@dragonlady)

    (bkz: hazine garantisi/@dragonlady)

  • gelişleri de kurşun atmadan olmuştu zaten.
    gören de padişah ve şehzadeler elde mitralyöz istanbul'u işgal etmeye gelmiş ingilizlere ta-ta-ta sıkarken silah başında şehit oldular zanneder.

    istanbulu kendilerine ikram eden padişahın kendisinin himmete muhtaç bir dede olduğu görülünce ingilizler "bunun bize de faydası olmayacak anlaşılan, biz bedava işgal için gelmiştik o zaman biz kaçar" dediler, giderken de himmete muhtaç padişaha son bir yardım edip geçerken avrupaya bıraktılar.

    var mı lan öyle üç kuruşa beş köfte, padişah kalsaydı vardı.

  • baslik: boyum 138 cm yedek astsubay olur muyum

    1. var mi oyle bir durum beyler

    4. call of duty de sorun olmaz panpa

    6. hobbit ordusuna komutan olursun panpa

    10. mahallede su tabancasi kadrosuna bile almazlar amk

  • christopher j. scarver, 1969 doğumlu amerikalı katil/mahkum. 94 senesinde hapiste ünlü seri katil jeffrey dahmer ve jesse anderson adlı bir başka mahkum ile tuvaletleri temizlerken, görevlilerin bu üçünü yalnız bıraktığı bir anda süpürge sopasıyla iki arkadaşa da girişmiştir. hücresine erken döndüğünü gören gardiyanlardan biri ne ayaksın diye sorunca da "tanrı bunu yapmamı istedi. akşam haberlerinde görürsünüz. jeffrey dahmer ve jesse anderson ölmüştür." diyerek ortama gazı vermiştir. dahmer olay yerinde, anderson ise 2 gün sonra hastanede hayatını kaybederken, scarver da bu olay üzerine zaten ömür boyu olan hapis cezasına çifte müebbet eklemiştir. kendisine daha önceden şizofreni teşhisi konulmuş. ara ara da hz. isa ile konuştuğunu iddia etmiş. şu anda wisconsin'de akıl hastanesi/hapishane tarzı bir tesiste ikamet etmektedir.

  • sebebi komünizm değil, ovacık belediye başkanının muhteşem bir insan olmasıdır. dinden, ideolojiden, ırktan önce insan olmanın önemini göstermektedir.

  • iletişim devimiz, gururumuz, selocanımız turkcell'imizin bir iletişim devine yakışır şekilde, twitter'a erişim engeli için dava açması.

    bunu yaparken twitter adreslerini askıya falan almadılar tabi. "twitter'a erişim engellensin diye dava açalım ama kaybederiz falan, hesabımızı açık tutalım, ne olur ne olmaz" mantığı var sanırım.

    sen ne büyüksün turkcell. sen ne yücesin turkcell. yönetim kuruluna atilla koç'un atandığı turkcell. ensar vakfının yılmaz destekçisi turkcell.

  • olm ben arap severim, ticaret yapıyorum araplarla.

    ama adamlar direkt ülkeyi arap kültürüne uygun hale getirdiler. ferrari vermek ne lan polise ? ve gördüğüm kadarı ile bunların hepsi taksim sultanahmet gibi turistik bölgelerde. benim için konu polis hızlı gitmiş yavaş gitmiş değil.

    hayır amaç nedir ? hava atmak mı ? ülkemiz refah demek mi ? zenginiz mi diyorsunuz ? e değiliz arkadaş bunu da biliyoruz.

    o arabaları satsan 100 tane çocuk okutur adam akıllı vatana millete faydalı hale getirirsin.

    ama tercihe bak amk. araplara hava atmayı prestij sanıyoruz.

  • aynı problem kopya adıyla günlük yaşantımıza sirayet etmiştir;
    zira sınavda önünüzde bir soru var ve doğru cevabı bilmiyorsunuz ama 5 şık var yani doğru cevabı bulma olasılığınız 1/5... ama o da ne öndeki arkadaşınız kıçını sağa kaydırdı ve siz onun cevap kağıdını gördünüz... ta taaa ama ya yanlış yaptıysa.. doğru olma ihtimali de söz konusu. ya yanlıştır ya doğrudur.. yani 1/2 şansınız var 1/2>1/5 direkman kopye çekilir

    not:7.5 senede bitirdim

  • tanım :bilgisayar sayesinde mümkün hadise.

    ascii kodla sordum computer e, şu cevabı verdi:

    11111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111
    11100001111111110001111111011111111101111000011111111100011111110111110111
    11101110111111101110111111001111111001111011101111111011101111110111101111
    11101111011111011111011111010111110101111011110111110111110111110111011111
    11101111011111011111011111010111110101111011110111110111110111110110111111
    11101110111110111111101111011101011101111011101111101111111011110101111111
    11100001111110111111101111011110111101111000011111101111111011110011111111
    11101110111110111111101111011111111101111011101111101111111011110101111111
    11101111011110111111101111011111111101111011110111101111111011110110111111
    11101111011111011111011111011111111101111011110111110111110111110111011111
    11101110111111101110111111011111111101111011101111111011101111110111101111
    11100001111111110001111111011111111101111000011111111100011111110111110111
    11111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111

    (bkz: alın teri)

  • mesele sizin ne kadar üzüldüğünüz değil, kaybeden kişinin ne kadar üzüldüğü. giden can, kalan için ne ifade ediyorsa - evlatsa evlat , dostsa dost - yarattığı yıkım da doğru orantılı oluyor. evlat dediğiniz şey bir insan olmak zorunda değil. insan olsa, bu defa da biyolojik bağ ararsınız. hem kimin neye ne kadar üzülmesi gerektiğini belirleyecek had ve hakkı kendinizde nasıl buluyorsunuz?

    bence ıslah edilmesi gereken sizsiniz.