hesabın var mı? giriş yap

  • uzun yıllar bir depresyon halinde yaşadım. hem de belki en güzel yaşlarda yirmilerimde. ve bunu ben dahil kimse farketmedi. benimle aynı evde yaşayan insanlar da.
    hiç saçımı taramıyordum mesela duş almak bile büyük bir meseleydi. ne giydiğimi önemsemiyordum hiç kıyafet almıyordum.
    yolda önüme bakarak ve çok hızlı yürürdüm. ne hiç kimseyi görmek isterdim ne de görünmek.
    şimdi 30 yaşındayım. yeniden doğmaya çalışıyorum bu dünyaya. yeniden yürümeye. en zoru da kendimi sevmeye çalışıyorum. umarım bu sefer başarırım.

  • bilmeyenler icin not: burasi yalikavak'in biraz disindaki club flipper ve cevresi... merak edenler haritadan detayli olarak inceleyebilir...

    ilk fotografta hic insaat izi olmayan yer var ya hani yarimadanin ucunda... hah iste, orasi yakin zamana kadar sit alaniydi da o yuzden insaat yoktu... tabii sonra malum parti gerekli yasa degisikliklerini yaparak o alani sit olmaktan cikardi ve hemen insaata girisildi... hani demisler ya "bodrum belediyesini kimler yonetiyor falan filan" diye, belediye ile alakasi yok yani o isin... tabii "senin arsan olsa da 10-20 milyon verseler satmaz miydin muteahhite" diyenlerin topu da bu durumda taca cikiyor zira burasi sahis arazisi degil devlet arazisiydi...

    bir de o bolgeyle ilgili durumun vahametini anlamak icin uydu goruntusunden cok asil o yarim adanin karsi kiyidan fotograflarina bakmak gerekir (soyle bir aradim google'dan ama ben bulamadim)... o 10 sene evvel insaatin olmadigi yer, koni seklinde bir tepeydi, simdi kesik koni halini aldi... o derce yonttular, trasladilar koca tepeyi... ustune de beton doktuler... ve burasi bodrum yarimadasinda bu sekilde talan edilen tek yer degil, buna benzer 100'un uzerinde talan hikayesi cikar... zaten bolgede beton istilasindan nasibini almamis herhangi bir kose-bucak da kalmadi...

  • özge özpirinçci.

    de bağlacını yanlış yazmıştı, uyardım kibar bir dille. engelledi bi de dalga geçti “bi de bunlar var twitter’ın tdkcıları” minvalinde. o gün bugündür sevmem, basit biri olduğunu düşünürüm hep. aslında bence iyi insan, eğilip bükülenlerden değil en azından; ama basit işte birazcık. hala denk geldikçe dikkat ederim mecralarda aynı tas aynı hamam.

    edit: soy ismi özpirinçci imiş onu düzelttim. daha isimde “sert ünsüzlerin benzeşmesi” kuralı ihlal edilmiş, salaklık bende ki bağlaçlara takılıyorum.

    edit 2: beni haksız çıkarmadığın için teşekkürler ösgecim

  • az önce cüzdanımda bir şeye bakarken, rahmetli babamın yoğun bakımdayken konuşamadığı için söyleyeceklerini yazdığı kağıtları gördüm yine (bkz: yazarların cüzdanlarında taşıdığı garip nesneler/#65366827). ilk satırında "kaç gündür hastanedeyim?" yazıyor. ikinci satırında ise "paray" yazıyor sadece. "parayı nasıl hallettiniz?" gibi bir şey soracaktı büyük ihtimalle, solunum makinasına bağlı halde konuşamazken. ama elini tutup kağıdı gülerek almıştım, sen onu boş ver diye. o kağıtta öylece, silik bir "paray" duruyor hala, hançer gibi bir yokluğun yazıtı gibi.