hesabın var mı? giriş yap

  • ekleme: çok fazla mesaj geldi, benim gibi güzel beyaz peynir arayışında olan çok fazla insan olduğunu farkettim.

    öncelikle şunu belirteyim; türk gıda kodeksi peynir tebliğine göre ezine ya da kırklareli ya da trakya peyniri diye ayrı bir sınıflandırma yok aslında, hepsi beyaz peynir ya da olgunlaştırılmış peynir olarak geçiyor:
    https://www.resmigazete.gov.tr/…/02/20150208-16.htm
    işte kimisi çanakkale'de, kimisi trakya'da, kimisi de balıkesir'de ya da başka yerlerde üretiliyor ve o yörenin adını alıyor, halbuki hepsi de beyaz peynir olarak geçmekte, ben de kısaca bu leziz beyaz peynirlerimizden bahsetmiş oldum, kızdırdığım çanakkaleli arkadaşlar kusuruma bakmasın.

    edirne akgünler peynircilik (tam yağlı koyun peyniri buram buram lezzet kokar), kırklareli gürkaşlar peynircilik, süzülmüş kardeşler (paçal peyniri), kırklareli dokuzhöyük kooperatifi, gündüzler mandıracılık, kırklareli özyıkılmaz süt ürünleri (eski kaşarı en iyisi); bunlardan herhangi birini deneyin pişman olmazsınız, beyaz peyniri, eski kaşarı, koyun-keçi peynirleri farketmez, damağınıza uyanı bulun kafi. internette farklı mecralardan herbirinin satışları da mevcut, deneyin sonra da gelin bana teşekkür edin.

    marketten alınanlarda ise ünal'ı öneririm.

  • 80 yasindaki annemin yuzune bir tebessum konduran yagis.
    perdeyi aralayip, bakip bana dogru geldi.
    -kar yagiyor.
    dedi.
    cocuk gibi...
    yagiyor annem yagiyor. bir kar yagisina daha sahit oldun, cok sukur.

  • -namazla boyun ağrılarımdan kurtuldum doktor.
    +hmm. röntgeninize göre boynunuz yok ağrımaması lazım zaten.
    -nasıl yani?
    +gitmiş. omurganız komple yok :(

  • 5 euro karşılığında alınan çok iyi bir sandviçtir. fakat video başlığından anlaşılacağı üzere sicilyada bir paninoteca'dan satın alınıyor. sicilya şartlarına göre 5 euro o kadar küçük bir meblağ olarak karşılık bulmuyor. aynı sandviçi kuzeyde milano'da, firenze'de, pisa'da, roma'da daha doğrusu italya'nın büyük kısmında yeme ihtimaliniz yok denecek kadar az. bu fiyatlar sicilya'ya özel ve oradaki yaşam kalitesiyle paralel olarak seyrediyor.

    fakat olur da yolunuz sicilyaya düşerse panino değil arancini ve cannoli deneyin, zira bunlar sicilyaya özel yöresel tatlar. panino yiyecekseniz de panino con milza deneyin.

  • bilgisi olmadan fikri olanları ayıkladığımız olaylardan biri daha.

    ehehühe biri gitti kaldı 5 milyon tane ; hepsine mi reklam yapacağız diye espri sıçmadan önce şunu bilmekte fayda var ;

    bunun adına first cut denir ve bir havacılık adeti/törenidir . ilk üretim için bir parça seçilir ve bir törenle -kutlamayla işlemeye başlanır. olay bu… kalan parçalar arkada normal rutinde devam eder. yani merak etme her parça için haberin olmaz.

    bir de hangi parça olduğunu merak edenler olmuş.. aileron veya fuselage dediğinde yüzüne bakacak tipler neresi olduğu belli değil diye söyleniyor ya neyse.. ne önemi var? üretim başlamış işte olay bu.
    neymiş alüminyummuş radarda görünürmüş …yersen stealth varmış. en düşük radar kesitine sahip uçaklardan f-117 nin nerdeyse bütün yapısallarının metal olduğunu , shealth ‘in olayının geometri ve kaplama olduğunu bilmeden sallamak ne güzel. sonra cahil deyince kızıyorlar.

    eleştirirken azcık mantıklı eleştirin , yoksa trollerden bir farkınız kalmıyor.

  • işte o arkamızı döndüğümüz avrupa birliğinde böyle olayların yaşanmaması için çeşitli standartlar, bu standartları takip ve kontrol eden, rüşvet almayan çeşitli birimler, ve bu olaylar karşısında hatasını kabul eden yöneticiler vardır. önümüzü döndüğümüz birliklerde, örnek aldığımız arap ülkelerinde ise insan canının önemi yoktur. çünkü kaderdir, fıtrattır.