hesabın var mı? giriş yap

  • obp(ortaöğretim başarı puanı), öğretimde fırsat eşitliğini en çok zedeleyen kavramlardan birisi. özellikle bu sene olduğu gibi soruların basit ve puanların yığılma yaptığı sınav senelerinde birçok insanın hakkının yenmesine sebep oluyor.

    bir örnekle, en zor fen liselerinden birinden 60 puanla mezun olup üniversite sınavında 5 bine giren öğrenci ile özel berkecan kolejinden 98 puanla mezun olup 25 bine giren öğrenci gün sonunda aynı sıralamayı yapmış sayılıyor. halbuki bu iki öğrenci profili arasında dağlara taşlara bir fark varken birinin tek suçu zor bir okulda kaliteli bir eğitim almış olmak.

    #obpkaldırılsın

  • benim de akşamları bostancı sahilinde karşılaştığım durum. eve girmeden yarım saat yürüyüş yapalım dediğimiz yollar işgal altında. tamam tutsunlar, balık tutmalarına bir şey demiyoruz ama baksınlar arkalarından insan mı geçiyor ne oluyor.

    geçen akşam bir kadının suratına sırığını vurdu adamın biri, iğneyi misinayı zaten göremiyoruz.

    aslında (bostancı sahili için konuşuyorum) yürüyüş yolu değil de taşların üzerinden tutsalar bu kadar sorun yaşamayacağız. ama tabi bankları işgal etmek ya da sandalyelerini düz betona koymak daha çok işlerine geldiğinden olacak, yürüyüş yapan insanların yolunu gasp etmek, millete iğneyle, sırıkla zarar vermek daha çok hoşlarına gidiyor herhalde.

    polisi arasak bir yaptırımı olur mu acaba? belki beyaz masaya danışılabilir, bu konuda çalışmak lazım..

  • günümüzde fenerbahçelilik öyle zorlaşıyor ki, ülkenin en entelektüel adamını bile şu duruma sokuyor.

  • minnesota çok yönlü kişilik envanteri yani bir diğer adı minnesota multiphasic personality inventory. 566 sorudan oluşan kapsamlı bir kişilik testidir. uygulanan kişinin psikolojik sorunları olup olmadığının tespiti dışında genel olarak kişinin nasıl biri olduğunu da belirleyebilmekte ve kişinin normal kişilik özelliklerini de ortaya çıkartabilmektedir.
    doğru-yanlış diye sıklar mevcut. aynı sorular birden fazla bir şekilde farklı formlarda tekrarlanıp tutarlılığınız bile ölçülüyor. 1 saate filan yapılabilecek bir test ama sessiz bir ortamda olmanızı tavsiye ederim.
    çıkan sonuçların bir örneği olarak kendiminkini paylaşabilirim. dün yaptırdığım teste göre sabırsız, inatçı, hassas, huzursuz, doyumsuz ve karamsar biri çıktım. orta düzeyde depresyon, endişe ve karamsarlık görülebilirmiş. pasif, çekingen ve diğer insanlara karşı güvensiz, kişilerarası ilişkilerde savunucuymuşum. kırgın ve küskün olmaya eğilim varmış.* engellenme eşiğim düşük ve engellendiğimde huzursuzluk ve saldırganlık görülebilirmiş.

  • askinizi gerekirse daglara yazin ama facebook duvarlarina, instagram sayfalarina yazmayin. ayrildiktan sonra tek tek o vicik vicik paylasimlarinizi sildiginizde arkanizdan cok dalga geciyoruz, cok.