hesabın var mı? giriş yap

  • - kediler yaşamak için hayvansal kökenli besine ihtiyaç duyarlar. bu durum özellikle taurin, a vitamini ön maddesi ve araşidonik asit gibi gereksinimlerden kaynaklanır.

    - ergin kediler, sabah ve akşam ana öğün, öğlenleri ise ara öğün şeklinde beslenmeli.

    - kediniz için sabit ve ona uygun bir yer ( soğuk fayans üzeri ve tuvalet yakını olmayan, giriş- çıkışı kolay ) ayırarak, mamasını rahatça tüketmesini sağlayın. öğünü tüketmesi için 5 dakika yeterli olacaktır.

    -her gün iki kez taze su verilmeli.

    - çok sıcak veya çok soğuk yiyecekler verilmemeli.

    - sonradan vazgeçecekseniz sakın evinize almayın, besleme işlemini sokaktaki milyon tane kediden sadece karşılaştığınız kediler için yapabilirsiniz.

    - hayvanları beslediğinizde kendinizi yorgun hissediyorsanız işte orada bir sorun var demektir, sakın ama sakın evinize kedi almayın, sokakta beslemeye devam.

    - bulunduğunuz bölgeye su ve mama kabı koyabilirsiniz. eğer hergün yenilemek içinizden gelmiyorsa arada bir doldurun değiştirin falan.
    [ belki bir gün koyduğunuz mama yada su kabını bir başkası doldurur. ( yazar burda hayallerinden bahsediyor.)]

    - çok soğuk havalarda kedilerin girip saklanabileceği küçük kedi evleri yapabilirsiniz, örneklerini aşağıya döşüyorum.

    http://youtu.be/92pjb4nd1d0

    http://youtu.be/hlhufaryqlu

    http://youtu.be/kr-klgrhqps

    http://youtu.be/ewadofi9ocq

    http://youtu.be/j44gqiqrtsg

    http://youtu.be/uylckvgyy_w

    http://youtu.be/m6-vootu0om

    - çeşitli sitelerde satılan indirimli kedi mamalarından alarak uzun bir süre birçok hayvanı besleyebilirsiniz.
    ( örneğin ben hepsiburada.com dan ecocat 15 kg kuru mamayı 48 tl'ye temin ediyorum, kargo bedava)

    - hayvanlara kötü davranan birini gördüğünüz zaman - bu kişi bir çocuk da olabilir- tepki verin, durdurun, yardım çağırın, gerekiyorsa bağırın.
    ( çoğunluk bu kafaya erişse çok güzel şeyler olur ama yok illa üç maymun olunacak )

    - hayvanları koruyan ve besleyen işletmelere destek verebilirsiniz.

    - mahallenizde hayvan besleyenlere teşekkür edebilirsiniz, bu onları inanılmaz mutlu edecektir. ( yazar burda kendinden bahsediyor)

    saygılar, sevgiler.

    edit: zaman geçtikçe, hayvanları daha çok besleyerek tecrübe ettikçe, keseye uygun birçok seçenekle hem evdeki hem de sokaktaki canavarları temizmama.com sitesinden aldığım mamalarla besliyorum.

    edit2 :
    kedi kumlarına alternatif çok güzel bir şey keşfettim. herkesin bir an önce alıp kullanmasını tavsiye ederim. ben kullanmaya başlayalı 2 ay oldu. tecrübeyle sabittir ki bu şey bi harika dostum. evin içinde kıyıda köşede kum görmüyorsun, patilere yapışmıyor ve en önemlisi tozutmuyor böylece kedilerin solunum yollarını tıkayıp hastalanmalarına neden olmuyor.
    ürün, selüloz liflerinden oluşuyor rossmann'da satılıyor. fiyatı şuan 15 tl. 12 litre ağırlığında. denemenizi tavsiye ederim. tekrar sevgiler, bol patiler.

    1 - 2 - 3

    edit3: bahsettiğim rossmann ürününü bulmak çok sıkıntı. ürün geldiği gün bitiyordu. şimdi ise hiç görmüyorum. hazreti google’a ‘çam peleti kedi kumu’ yazınca farklı satış sitelerinde benzer ürünü bulabilirsiniz. sevgiler.

    edit 4: bahsettiğim çam peleti kedi kumunu buradan alıyorum.
    diğer kumlara göre hem çok çok çok çok hesaplıya geliyor hem de kedilere diğer kumların verdiği zararı vermiyor ayrıca patilerinin arasına girmediği için evin her yerinden kedi kumu toplamıyoruz.

  • hırsızlık, cinayet, tecavüz mahkumu adi suçluların bulunduğu hapishane koğuşlarında pek bulunmazlar.
    ancak siyasi suçluların koğuşlarında bol miktarda bulunurlar diye tahmin ediyorum.

  • 2006 senesinde gerçekleşmiştir. anne televizyon karşısında zap yapmaktadır. aniden duraklar.

    a: enchanter, gel çabuk (ekranda sibel can)
    e: ne oldu? (ekrandaki sibel can leopr desenli elbisesinin içinde göbek atıyor. göbeği bağımsız hareket ediyor gibi)
    a: ekrana bak bakayım.
    e: ee?
    a: şimdi ben şu kadar yaşındayım, iki çocuk annesiyim, safra kesesi ameliyatı oldum, falan filan. son 30 yıldır aynı kilodayım.
    e: ee anne?
    a: söyle bakalım, hangimize daha çok benziyorsun?
    e: ?!?!?!
    a: boğazını tut biraz evladım. çok gençsin daha. aa...

    diyete girip 10 kilo verdim sonra evet. zalımsın hayat.

    debe editi: aiyy ilk defa debeye giriyorum. ne mesaj vereceğimi şaşırdım. hayat bayram olsun, dünya barışı, bir de mantı diliyorum. bol soslu.

  • -ciddi kol ve bacak yaralanmalarında kanamayı azaltmak ve durdurmak için yara üzerinde baskı sağlamanızı sağlar (yaranın konumuna göre, yukarısından bağlamayı ve arada gevşetmeyi unutmayın. (bkz: turnike))
    -saldıran sokak köpeklerine karşı kendinizi korumanızı sağlar (parlak metal tokalısı x2 point alır ki, onları korkutmak için hayvanlara vurmak zorunda değilsiniz)
    -her hangi bir kırılma durumunda kemiğinizi desteğe sabitlemenizi sağlar.
    -koli ambalajlamada ve taşımada kullanılabilir (aşti'ye bırakırken kız arkadaşınıza hava yapabilirsiniz)
    -kemer tokası, saat ve rozetten sonra en dikkat çekici erkek aksesuarıdır.
    -yakın dövüş silahı olarak kullanılabilir (sadece silahsız ve/veya bıçaklı saldırganlara karşı işe yarar)
    -saldırganı etkisiz hale getirdikten sonra plastik kelepçe yerine kullanabilirsiniz (sentetik materyal deri olandan daha avantajlıdır)
    -saldırganın nefesini kesmek için kullanabilirsiniz (nefsi müdafaada, saldırganı boğarak öldürmek pek tavsiye/tercih edilen bir durum değildir)
    -tasması koparsa köpeğinizi kontrol etmek için tasma olarak kullanabilir, uygun cinslerde ağzını havlamaması veya ısırmaması için bağlayabilirsiniz.

    kürdanla adam öldürme tekniklerinin geliştirilmiş olduğu bir dünyada yaşadığınızı düşünürseniz; kemer taşımak, isviçre çakısı taşımak gibidir.

    edit: tümünü olmasa da, kemerle yapabildiğiniz çoğu şeyi sentetik ham maddeden yapılmış kravatla da yapabilirsiniz; tabi ki hiçbir kravatın bir kemer kadar dayanıklı olamayacağını unutmadan.

  • her gün tavuk döner yiyen adama antrikot yapıyorsun da yalnız ben medium rare severim bu fazla pişmiş diyor gibi bir durum.

  • lazer epilasyona giden bir zahmet birazcık araştırsın yahu. o çok dalga geçtiğimiz kadınlar kulübü'ne girip bir baksa bile insan, sert kıllar dışında hiçbir halta yaramadığını şap diye anlar. bas bas bağırıyor insanlar. nedir iş yarayan bu bölgeler? genital, koltuk altı, belki bacaklar (çok kalın olması lazım tüylerin). bunun dışında kol, yüz ve diğer yerler için iğneli epilasyona gidin direkt. hem paranız cebinizde kalır, hem seanslarca sürmez, hem de bir daha o bölgeden tüy çıkma ihtimalini ortadan kaldırmış olursunuz. evet biraz acılı bir şey ama binlerce lira döküp sonuç alamamaktan iyidir.

    önemli not: hiçbir bok bilmeyen ve kıçındaki kıla bakmadan sizin minik tüylerinize laf eden erkeklerin "lazer epilasyona gitsene yaa", "lazere git lazere" , "lazere gitsen ne güzel olur", "2013 yılındayız hala lazere gitmeyen kadınlar var" türü laflarına aldırmayıp, her bölgeye en uygun epilasyonu seçmenizde fayda var.

    sanıyorlar ki lazer, içi sıvı dolu bir küvet. kadınlar giriyor çıkıyor, hooop bütün tüyler gitmiş.

    hey gidinin efesi!

  • büyük bir şevkle ders anlatırken tebeşiri biten hocanın ön sırada uyuklayan bir öğrenciyi gözüne kestirip yan sınıftan tebeşir getirmesini rica etmesi, güçlükle ayılabilen öğrencinin aynı amfinin bir kapısından çıkıp diğer kapısından girerek "hocam fazla tebeşiriniz varsa alabilir miyim?" sorusunu yöneltmesi, derse konsantre olmuş hocanın soruyu "maalesef bizde de kalmadı, ben de az önce bir öğrenciyi tebeşir bulması için gönderdim." şeklinde cevaplaması, durumu havsalası alamayan/kavrayamayan öğrencinin çıktığı kapıdan giriş yaparak "tebeşir yokmuş hocam." diyerek hiçbir şey olmamış gibi yerine oturması.

  • doğacak çocuğada yazık anne ve babayada yazık onun için bu kararı alanları yargılamak yerine destek vermeyi düşünebilirsiniz...

    bir gün zihinsel engelli bir çocuğu olan, bir annenin duasına tanık oldum, hayatım boyunca unutamayacağım. " allah'ım evladımın canını benimkinden önce al diye dua ediyordu" nedenini ise kendi ölürse evladı perişan olur diye kaygılanıyordu!

    lütfen insanları yargılarken iki kere düşünün...