hesabın var mı? giriş yap

  • akhisar geçen sene 1 kere yendi şampiyonluktan etti, 2.yi yendi kupadan etti 3.'de küme düşürecek aq çocukları

  • ocak ayı memur zammı %5 verilecekti, erdoğan buna 2,5 ekleyip 7,5 yaptı. yani memurlara yapılan 6 aylık zam 7,5 oldu. peki %30 nereden çıktı?

    bilal'e anlatır gibi: 2021 temmuz'da hükümet 6 aylık %3 zam yaptı. dedi ki temmuz-aralık ayında enflasyon toplamı %3'ü geçmez o yüzden bu size yeter. peki enflasyon tüik'e göre kaç çıktı? 6 ay için %26 çıktı. yani biz enflasyon oranında zam alsak, 2021 temmuz'da %26 zam almalıydık ama sadece 3 aldık. kalan 23'ü ocak ayında verelim hem algı yapmış oluruz dediler. 5+2,5+23 30,5 hayırlı olsun.

    2021 temmuz-aralık ayında maaşınıza %3 zam yerine %26 yapılsaydı enflasyona karşı 6 ay boyunca biraz korunmuş olacaktınız ama maaşınızdan o ücretler çalındı. şimdi o ücretleri geri veriyorlar gecikmeli şekilde. 6 aydır vermiyorduk onları helal edin, bundan sonra verelim diyorlar. asıl zam olan 7,5'u da anlamamanızı sağlıyorlar. klasik algı oyunu.

    tabii tüik'e göre veriliyor tüm bu oranlar. gerçek enflasyon böyle olsaydı aldığımız zam 0 olacaktı yani. ama tüik gerçeği açıklamadığı için alınan bu zam - olarak geçiyor maaşlara maalesef. bunu anladığımızda çoğu şey değişecek.

  • ayar diyince ince gormus, zeka dolu seyler yazmis cem yilmaz sandim ama azarlamis bildigin. hakan hepcan da hayraninim abi modunda takilmis. hic zevkli olmamis, ben tatmin olmadim.

    yalniz o bu degil. ben bu tarz olaylarda en cok 'hakan kim ilk defa duyuyorum.' ya da 'muhtesem hafizama gereksiz bi isim daha kazindi* 'gibisinden seyler yazanlara bayiliyorum.

    adam butun gun ekside turk kizi, rte kotuleyerek omur tuketiyor. gelmis burda 'hanim kim bunlar yaa!!vaktimi caliyorlar' ayagi yapiyor. hahaj astronot sanki pezevenk *

  • kullanıcı yorumu

    "iyi"

    otel

    "işte gerçeğin yansıması. ismi halil ibrahim. gerçeği olduğu gibi göstermiş. sağolun."

  • bu filmde en çok dikkatimi çeken şey "murat'ın çiğnenmesi".
    her izleyişimde çok takılıyorum bu deyişe lan.

    -murat'ı araba çiğnemiş!
    -nee? araba mı çiğnemiş!!!

    -onu gördüm baba.
    -kimi kızım?
    -kardeşimizi çiğneyen adamı gördüm.

    -o geldi.
    -kim?
    -kim olacak, murat'ı çiğneyen!
    -nee? murat'ı çiğneyen mi?! çağır gelsin.

    bir sakız gibi çiğnedi murat'ı pezevenk.

  • o değil de mersin'de ne biçim kadro var lan? kariyer.net'e "süper lige yeni yükselen ekibimiz için en az 10 yıl süper lig tecrübesi olan takım arkadaşları arıyoruz" ilanı vermiş gibiler. tita'lar, serkan balcı'lar, servet'ler, sinan kaloğlu'lar, wederson'lar...