hesabın var mı? giriş yap

  • eskiden böyle anlaşılmaz konuşup sonrasında zzt erenköy diyenleri akla getiren röportajdır. ingilizcen yetersiz olabilir ama kendi açığını kapatmak için karşındakine ne diye çamur atıyorsun.

  • insanı kısa bir zaman için de olsa bir nebze rahatlatan yöntemlerdir...

    1) avucunuza ılık su alıp burnunuzun içine tutun. bu sırada suyu burnunuza çekmeyin, sadece burun içinize temas etmesini sağlayın. yoksa genzinize kaçabilir. nemlenen burun içiniz bir müddet sonra daha rahat nefes almanızı sağlayacaktır.

    2) su bulamazsanız kimseye göstermeden işaret parmağınızı tükürüğünüzle bolca ıslatıp tıkalı olan burun deliğinizi ıslatın. aynı mantıkla nemlenme bir nebze olsun daha rahat nefes almanızı sağlayabilir.

    3) eğer ki burnunuz %100 tıkalıysa ve ıslatmanız bir işe yaramıyorsa, işaret parmağınızla burnunuzun yan kısmından burun deliğinizi hızlı hareketlerle açıp kapamanız bir pompa işlevi göreceğinden, 10-15 dk kadar bu işlemi kesintisiz uygularsanız burun deliğinizin 1-2 dakika kadar açılmasını sağlayacaktır. merak etmeyin en fazla 2 dk. içerisinde tekrar tıkanacaktır lakin o 2 dakika dünyalara bedeldir.

    4) asla burnunuzu çekmeyin ya da açılır umuduyla sümkürmeye çalışmayın. daha fazla tıkanmasına yol açıyor.

    5) yattığınız odayı mümkün mertebe nemli tutun. kalorifer üzerine ıslak havlu, bez vs koymak işinize yarayacaktır.

    6) otrivine kullanmayın. yasak meyva gibidir. kullandıkça burnunuz açılır, açıldıkça daha fazla tıkanır.

    7) doktora gidin... muhtemelen burun deviasyonunuz ya da burun konkalarınızda sarkma vardır. ameliyat olacaksınız. genellikle bir boka yaramaz. en azından bende yaramadı

    8) alkol kullanmayı azaltın. alkol burun etlerinde şişlik yapabiliyor.

    9) sigara içmeyin.

    10) burnum açılacak diye burnunuza kulak temizleme çöpü, tuvalet kağıdı, ucu sivriltilmiş sakız, silikon aparatlar vs sokmayın... açılmıyor.

    11) doktora gidin...

  • bu virüse inanmayan pezevenkler. şu yaşanan kapanmalar, insanların işsiz kalması, ölümlerin artışı... hepsi sizin sorumluluğunuzdur. hepsine siz sebep oldunuz. olmaya da devam ediyorsunuz.

    avustralya, g. kore, japonya, tayvan örneklerine bakın. insanlar önlemlerini toplu şekilde aldığında hiç bir sorun olmadan normal yaşantısına devam ediyor. ama o maske var ya maske. sanki ırzınıza geçiyorlar. sanki bir yerlerinize sokun diyorlar. namusunuzu ondan daha az korursunuz. sanki özellikle bir yerden bu hastalık yayılsın diye finans alıyorsunuz. bu kadar boş beyinler olamaz çünkü. sanki caddede fosur fosur sigara içmeden duramıyorsunuz. sanki o sıçtığımın sigarası ağzınıza girip mikrobunuzu milletin suratına suratına üflediğinizde size para veriyorlar. bu kadar mal millet başka yerde yoktur. okumuşundan okumamışına kadar.

  • daha neyi yayacaksınız. tabana değil de yanınızdakilere yayın önce.
    20 tane evi olan adama yay önce.
    yeter be!

    edit: 300+ fav gelmiş. hayatımda ilk kez bu kadar insanın bana destek olduğunu ve anlaşıldığımı hissettim. hiçbirinizin yüzünü görmedim, tanımıyorum ama hepinizi çok seviyorum.

    edit2: 400+ fav'ı geçtik. çok güzel insanlarsınız.

    edit3: 500+ olduk. çok teşekkürler, iyi ki varsınız.

    edit 4: 600 olmuşuz beyler bayanlar, cok seviliyosunuuuzzzzz...

    edit 5: tam 700 kisi olduk... 700 ortak niyet, ortak fikir olduk.

  • bunun kralı ettir. lakin günümüzde bu sorun ortadan kalkmıştır.

    artık diş arasına eften püften şeyler sıkışmaktadır.

  • alındığı gün çingeneler tarafından bir tur istenen ve mahallenin köşesini dönüp gözden sonsuza kadar kaybolan gıcır gıcır bir bmx.

    yıllar sonra editi: ulan şimdi bile okuyunca cümlenin sonlarına doğru gözlerim doluyor amk.

  • açılımı us-mexico-canada agreement olan, 1 temmuz 2020’de yürürlüğe girecek taşımacılık anlaşmasıdır.

    30 haziran 2020’de geçerliliğini yitirecek olan nafta’dan başlıca farkları şunlardır:
    usmca nafta gibi spesifik certificate of origin istemiyor.
    gümrük vergisine tabi minimum tutarlar değişti.
    otomotiv bileşenlerine dair kurallar güncellenmiştir.
    süt ürünleri ithalat ve ihracatına ilişkin kurallarda yenilemeler söz konusudur.

  • biner binmez uyuyan birisi olarak, uyandığım anda benim dışında herkesin topkek yiyor olması. çok üzülüyorum lan. bir anda halil seza olup yırtasım geliyor ortalığı.