hesabın var mı? giriş yap

  • "kafir" dediği insanların buldukları aşıları olmasını, tedavilerle iyileşmesini, onların icatları bilgisayar, internet, araba, matbaa, ve nicelerini kullanmayı biliyor? pantolana gelince "kafiri taklit."

  • sen git 4500 küsür yıl önce sırrı günümüzde bile çözülemeyen piramitleri yap, mumyalama diye bir şey bul, bilimde ilerle sonra gel müslüman ol milattan sonra 2013 yılında başın dertten kurtulmasın, gerçekten çok acı.

    edit: durum tabi kavram olarak sadece islamiyet ile ilintili değil ama böyleyken de böyle, 4500 yıl önce bu coğrafyada yaşayan ırk bunu yapıyor, günümüzde bunlar oluyor. sorun nerede?

  • devlet bahçeli'nin ahmet hakan ile olan röportajında bulunan vecizesi.

    bu nasıl bir sığ bakış açısı çözemedim. ciddi ciddi bir parti başkanı bu şekilde konuşmamalı. toplum önderisin sen ya. hayır arada bir fark mı var çinli ile koreli arasında demiş. oldu her çekik gözlüye saldıralım.

    zaten röportajın tamamında genel bir boş konuşma genel bir vurdumduymazlık farkedeceksiniz.

    hayır seçime kadar mhp için belki bir umut vardır diyordum ama, artık son dönemde çok fena saçmalıyorlar. durmadan atar, durmadan suçu başkasına atma.

  • dünyanın en büyük hava teleskobu sofia ile çekilmiş kızılötesi görüntülerdir.
    modifiye edilmiş boeing 747 üzerinde bulunan 106" 'lik teleskop, 16 yıldan uzun bir süredir hizmet veren spitzer uzay teleskobunun yerine geçecektir. (görev değişimi 30 ocak 2020'de)

    amaç, 600 ışıkyılı uzaklıkta ve 10 ışıkyılı çapındaki samanyolu'nun merkezinde bulunan kara deliğin çevresini inceleyerek buradaki yeni oluşan yıldız ve gezegenleri gözlemlemek, manyetik alanların evrenimizi şekillendirmedeki rolünü ve galaksilerin kimyasal evrimi hakkında veriler toplamak.

    sofia'nın en büyük artısı, yoğun gaz ve toz kıvrımları içindeki ayrıntıları ortaya çıkararak, büyük yıldızların nasıl oluştuğuna ve galaksimizin merkezindeki kara deliği neyin beslediğine dair bilgiler sunabilmesi. kendi galaksimizin merkezinde büyük yıldız doğumunun nasıl gerçekleştiğinin anlaşılması bize, diğer galaksileri öğrenmemize yardımcı olabilecek bilgiler veriyor.

    görüntü, temmuz 2019'da yeni zelanda taraflarından karelenmiş.

    kaynak

  • belki defalarca yazılmıştır fakat tekrar hatırlatmakta fayda var. en azından ben hep şu demeciyle hatırlayacağım kendisini.

    bir röportaj esnasında kendisine, en basit hazırlık maçında bile neden bu kadar çok koştuğunu, son ana kadar terlediğini soruyorlar.

    verdiği yanıt: ben fakir bir balıkçının oğluyum. babam bir kaç balık için bütün gününü harcardı. benim kazandığım paranın çok daha azı için insanlar çok ağır işlerde ve çok ağır şartlarda çalışıyor. ben 90 dakika koşmuşum çok mu?

    bu adamı en net özetleyen cümlesi budur arkadaş. helal olsun aldığın her kuruş. özleyeceğiz sarı reyiz.