hesabın var mı? giriş yap

  • bir bakıma heyecan verici haber. yine de fazla heyecana gerek yok çünkü;

    dünyada fitoplanktonların ürettiği dms'nin, bulunan bu gezegendeki varlığı kesin değil. kesinleşmesi için daha fazla kanıta ihtiyaç var. dolayısıyla şu an için yaşam izi bulundu demek için erken. yeni gözlemler yapmak gerekiyor.

    ikinci olarak; metan, jüpiter satürn, uranüs ve neptün gibi gaz devlerinin atmosferinde de bulunan bir molekül. yani bulunan gezegenin yaşama uygun olup olmadığı tartışmalı durumda şu an için. zira bu tip bir gezegen bizim güneş sistemimizde yok ve gerçekte nasıl bir ortam olduğunu pek bilmiyoruz. hatta nasa'ya göre yüzeyde okyanus bulunabilir ama okyanuslar yaşam barındırmayacak kadar sıcak durumda yani sıvı formu dışında bir formda olabilir yahut gezegenin içi aşırı basınçlı olabilir.

    #157090155
    cahilce bir soru değil. dünya üzerinde, radyoaktif bölgelerde bu radyoaktif kimyasallarla yaşamını sürdüren bakteriler var mesela. dolayısıyla her canlının bizim yaşadığımız şekilde yaşamasını, bizim tükettiğimiz şeyleri tüketip ürettiklerimizi üretmesini bekleyemeyiz.

  • aynı zamanda kupadaki en ruhsuz ve zevk vermeyen takımdır.

    kuzey makedonya, macaristan, finlandiya gibi nispeten zayıf takımlar bile çok güzel mücadele veriyor.

    edit: yalnız bizimkilerin de hakkını vermek lâzım, reklâmlarda hepsi süper oynuyor.

    ulan her şey para mı bee!

    debe editi: babalar gününde debeye girdik madem,adet yerini bulsun. babam başta olmak üzere tüm babaların günü kutlu olsun.**

  • bir arkadaşım var kendisi 42 yaşında. çok güzel bir kadın.bilgili, kültürlü kendisini çok güzel yetiştirmiş. kariyer sahibi. evi, arabası var ahlaken çok düzgün.marifetli, merhametli vs.. ona satırlarca methiyeler düzebilirim birçok taliplisi olmasına rağmen bekar neden mi çünkü annesi hasta ve yatalak. abisi bakmıyor, yengesi hiçbir şekilde kabul etmiyor. bütün sorumluluk bu arkadaşın omzunda. şimdi bu arkadaşım nasıl evlensin kim bakacak annesine. arkadaş çevresi bile bilmez annesinin durumunu, ailevi mevzularını. siz sadece gördüğünüzle yargılıyorsunuz, yaşantılar çeşit çeşit her hikaye çok farklı.

  • yılların emekçi gazetecisi.

    mit tırları haberini yaptı diye vatan hainliğiyle suçlandı. yargılandı, 5 yıl 10 ay hapis cezası aldı. yetmedi, adliye önünde sukiaste uğradı.

    yıllardır sorumluluk bilinciyle hem gazetecilik yap, hem de defne samyeli'ye anne ol.

    helal sana koca yürekli insan!

  • ne söylesem olmuyor. padişahına koşulsuz itaat ediyor, sorgusuz inanıyor. tayyibin aleyhindeki hiç bir habere inanmıyor. laf anlatamıyorum.

    peki ben ne yapıyorum?

    cep telefonunda adımı "ak parti çekmeköy ilçe başk." olarak değiştirdim. aynen şu tarz mesajlar atıyorum.

    "14 yaşındaki zihinsel engelli kıza tecavüz eden ak parti muş ilçe başkanımız beraat etmiştir. gözümüz aydın. hayırlı ramazanlar"

    bu ve bunun gibi, akp içerisindeki yolsuzluk, ahlaksızlık vs. içeren haberleri derleyip sanki "bu olaydan da yırttık allahın izniyle" dercesine mesaj atıyorum.

    tam bir "adamın gol diyor" psikolojisi yarattım evde amk. kafası karıştı iyice auhaha

    beter ol ak babuş :)