hesabın var mı? giriş yap

  • artık halkın arasında olmaması, sokak jargonundan, gençlerin esprilerinden uzak olması nedeniyle eskisi kadar güldürmüyor. kendi kısıtlı arkadaş çevresinde, elit zevklerin içinde yaşarken halka inmesi zorlaşıyor. onun işinde üretkenlik için gözlem şart ama artık o şansı pek yok.

  • araplarin dunyanin her ulkesinde kafasina gore giris yapamayacaklarini anlamalari gerek. ayni sey bizim ulkemizdeki arap gotu yalayanlar icin de gecerli.

    onlarin vatandasligi 250.000 dolarlik ucuz birsey degil. almiyor lan adam kendi vatanina iste. var mi itirazin? ben tebrik ediyorum.

    yollayin turkiyeye bizin dangalaklar beslesin.

    edit: beyler, 10 yildan biraz daha fazla bir suredir zaten turkiyede yasamiyorum. avrupada oturum isleri nasil oluyor kendi tecrubelerimden biraz bilgim var.

    belli bir ucret karsiligi verilen oturum izni farkli. 250 bine vatandaslik verip gel agzima da sic denmesi farkli. turkiyede 250.000 vermese de 3 yilda belirli sartlari saglayinca yine vatandaslik aliyor yabancilar.

  • cvt japon arabalarında yaygındır hibritlerin olmazsa olmazıdır. karmaşık olmayan yapısı ve kolay kolay dağılmaması avantajıdır. gaza bastığınızda devri sabit tutarak hızı arttırır buda yakıt tüketimini düşük tutsada performansı tam veremez kullanım amacınız ve stilinize göre dezavantajlı veya avantajlı olabilecek bi şanzımandır.

    dsg vw,lerde bulunur. çift kavrama sistemi olduğu için sonraki vitesi her zaman hazır tutar bu yüzden vites geçişleri çok hızlıdır ama çift kavrama sistemi komplike olduğundan çok çabuk dağılabilir veya büyük arızalar verebilir. masrafından dolayı illallah edersiniz. örnek verip dsg nin masrafının korkunçluğunu anlatmak istersem. dsg şanzıman fiyatı
    sıfır dci motor fiyatı.

    çok hız yapmam şehir içi takılırım şehir dışında da hızımı sabitler 110 120 ye giderim aile babasıyım işin ekonomisi de önemli diyorsanız cvt nin eline su dökülemez.

    genç adamım gazlayacağım seri süreceğim diyorsanız açıkçası gene dsg tercihiniz olmamalı. normal bütçede bir araç alacaksanız peugeot nun (bkz: eat8) i bana göre daha başarlıdır, bütçenizi artırdıysanız volvo'nun (bkz: geartronic) i ,mercedes-benz'in (bkz: 9g-tronic) i hele hele audi deki (bkz: zf8) in eline kimse su dökemez.

    edit: zf8 bmw nin değilmi diye yazanlar çok oldu evet bmw de kullanıyor ama şanzıman ilk çıktığında audi a8 de kullanıldı ve tanıtıldı tüm rs lerde s8plus a8 a7 a6 q8 q7 de zf8 vardır.

    edit 2 : entryi yazdıktan 5 gün sonra 2017 model 27.346 km deki 1.6 tdi dsg skoda superb 3 den 4 e geçerken anlık devir yükselmesi yaşayıp titremektedir umarım düşündüğüm şey başımıza gelmez (bkz: korkuyorum sözlük)

  • hayır yunanlılar bunu bize yapamazlar. o beşiktaş'ın en değerli oyuncusu. umarım hakkında çıkan olympiakos'a gidiyor haberleri doğru değildir. nobre kalitesinde bir santrafor bulmamız için en az 10 milyon euro harcamamız lazım.

    şmdi braya byle yzdım ki gogle trnslte'ten çevri yaprkn.... anladnz sz onu.

    not: türkçe'yi katlettiğim için özür diliyorum. fakat bunu yapmak zorundayım.

  • (bkz: off to yozgat)

    herkes amsterdam, herkes ny, herkes londra... biri de "artvin'e gidiyoruz, yeyyyy!" yazsın; yapmayın böyle.

    napim abicim sizin lounge muhabbetinizi? check-in yapıyo bi de... cip lounge dediğin, bankaların kartları nedeniyle, devasa işlem hacmine sahip kobilerin, "ayakkaplarını" çıkarıp, siyah çoraplarıyla deri koltuklara uzanarak uyuduğu bir bekleme salonu. havan kime?

    atanamamış burjuva kompleksi hep bunlar...

    sik var gibi koşa koşa son model iphone alıp tuzlayan insanlar, sizlere sesleniyorum: "off to görgüsüzland" yazmanız, en hayırlısı.

  • fransızca sınavı. resepsiyonist ve otel müşterisi arasında geçebilecek muhtemel bir diyalog yazılacak.
    - bonjour*
    - bonjour
    - parlez-vous anglais?*
    - yes
    ...
    (sivri zeka örneği gösterilerek geri kalan diyalog tamamen ingilizce yazılmıştır. bunu yazan eleman neden daha kolaya kaçıp direk "türkçe biliyor musunuz" diye sorup türkçe yazmamış bilemiyorum.)

  • bana balık verme, balık tutmayı öğret... (çin atasözü)

    bana balık ver, rakıyı tazele, buz da bitmiş... (türk atasözü)

  • zevk aldığınız ya da vergi vermediğiniz bir şeyi kullanabilir misiniz lan bu topraklarda öyle kafanıza estiği gibi?

    uber güzelmiş.
    kaldırırım.

    booking iyiymiş.
    engellerim.

    vikipedia faydalıymış.
    girdirtmem.

    araba alayım?
    önce 2 tane bana al.

    telefon, bilgisayar alayım?
    10 katını ödersen olur.

    içki içeyim?
    istediğim saatte, istediğim günlerde ederinin 20 katını verirsen olur.

    ne yapsam ya şu ülkede hoşuma gidecek?
    bilmiyorum ama yapamazsın. engellerim, vergi koyarım, kısıtlarım.

    çekin elinizi bir şeyden ya yeter lan yeter. vallahi sıktınız, bunalttınız yeter. geçimini benim vergilerimle sağlayan bir yapı, benim seçtiğim ve maaşlarını benim ödediğim insanlar benim hayatıma bu denli karışamaz. göreviniz bu değil.

  • hala islam ülkesi olduğunu düşünen garip ve boş bir topluluk var burda. kafanıza cidden yazık oğlum bu kadar boş yaşanır mı lan

  • yarım saattir sitenin tamamen yüklenmesini bekliyorum, meğer yüklenen hali buymuş.