• merkez bankası tarafından resmi gazete'de yayımlanan yönetmelikle getirilmiş olan, hangi gerekçeyle getirildiği açık olmayan ve sözleşme özgürlüğünü ölçüsüz olarak sınırlandıran yasak.

    4. maddenin 2. fıkrasıyla papara önemli bir darbe yiyecek gibi görünüyor. merkez bankasının elektronik para kuruluşları listesindeki 22 kuruluştan biri papara.

    https://www.resmigazete.gov.tr/…1/04/20210416-4.htm

    "ödemelerde kripto varlıkların kullanılmaması

    madde 3 – (1) bu yönetmeliğin uygulanmasında kripto varlık, dağıtık defter teknolojisi veya benzer bir teknoloji kullanılarak sanal olarak oluşturulup dijital ağlar üzerinden dağıtımı yapılan, ancak itibari para, kaydi para, elektronik para, ödeme aracı, menkul kıymet veya diğer sermaye piyasası aracı olarak nitelendirilmeyen gayri maddi varlıkları ifade eder.

    (2) kripto varlıklar, ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılamaz.

    (3) kripto varlıkların ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılmasına yönelik hizmet sunulamaz.

    ödeme hizmetlerinin sunulmasında ve elektronik para ihracında kripto varlıkların kullanılmaması

    madde 4 – (1) ödeme hizmeti sağlayıcıları, ödeme hizmetlerinin sunulmasında ve elektronik para ihracında kripto varlıkların doğrudan veya dolaylı olarak kullanılacağı bir şekilde iş modelleri geliştiremez, bu tür iş modellerine ilişkin herhangi bir hizmet sunamaz.

    (2) ödeme ve elektronik para kuruluşları, kripto varlıklara ilişkin alım satım, saklama, transfer veya ihraç hizmeti sunan platformlara veya bu platformlardan yapılacak fon aktarımlarına aracılık edemez."
  • try shitcoini ile ödeyin demişler
  • shitcoin doge, try'i geçince gelen yasak dedirtebilen yasak.

    hangi ödemeyi, nasıl yasaklayacaksın?
    absürd karar.

    market siparişini coin ile yapan mı var?

    son zamandaki coin hacmini görünce akıllarına 'kulak arkası coin vergisi' gelmiş olabilir

    t: türkiye merkezli coin işletmelerini bağlayabilecek karar.
    buradaki 'mevduat' ne olacak, bir alternatif getirmeyen karar.

    kişisel wallet'iniz yoksa veya yalnızca tr merkezli kurumlarda saklıyorsanız nasıl bir çözüm var anlaşılmıyor.
  • desteklediğim yasaktır.
  • madde 4-2 çok tehlikeli görünüyor gözüme. ben mi yanlış okuyorum ve yorumluyorum emin olamadım ancak baya baya kriptopara borsalarına para transferini de yasaklıyor gibi geldi bana. daha iyi bilen ve yanlış yorumladığımı söyleyen biri çıksın lütfen.

    edit: yani mesela papara üzerinden paribu'ya para gönder, oradan tether alıp binance'e aktar gibi bir işlem yapamayacaksın gibi anlıyorum. çünkü devlet sadece bankadan papara'ya gideni izleyebiliyor. bankadan direkt borsaya para transferi yapıp geri çekebilirsin. böylece devlet baba da seni izleyebilir ve gönlünce vergi sokuşturabilir. bu verginin hesaplanmasında referans alınacak kazanç miktarını nasıl çağdışı bir yöntemle belirleyecekler o da merak konusu tabi. lan paranız bitti, devleti soyup soğana çevirdiniz, milletin ek gelir olsun diye girip grafikler karşısında gözlerini bozduğu piyasalardan da nemalanın tabi. oradan da domaltın insanları oh be.

    edit2: iyi niyetle düşünüp dedim ki, yav bu yöntemle acaba kara para trafiğini mi engelleyecekler acaba? yoo. ben diyelim ki uyuşturucu ticareti yapıyorum. paribu'ya bankadan para atarım 1000 dolar, onu da binance'e aktarırım. sonra uyuşturucu ticaretinde kazandığım paraların ödemesini de binance hesabıma göndermelerini isterim işbirlikçilerimden. hooop artık bir uyuşturucu kaçakçısı değilim, kriptopara yatırım dehasıyım. 1.000 doları 100.000 dolar yaptım. nasıl olsa devlet binance'e "göster bakalım şu herifin hesap hareketlerini" diyemeyecek. yani bunu bir ihtimal paribu'ya, btcturk'e falan söyleyebilir ama yurtdışı firmalarından babayı alırlar. neyse efendim ben bu 100k doları paribu'ya çektim, oradan da türk lirasına çevirip bankaya aktardım. vergisini de verdim paşalar gibi. böylece ne oldu biliyor musunuz? devlet uyuşturucu ticareti üzerinden vergi almış oldu. ahahahaha lan sinirim bozuldu yemin ediyorum.
  • kripto para işine girmediğim için sikimde olmayan durumdur.
  • olmayan şeyle ödeme önlenmiş. var olmayanı var kabul etme, insanın en eski zaafı sanırım.
  • türkiye'de zaten kimse kullanmadığı için anlamı olmayan yasak.
  • her şeye geç kaldık, buna da geç kalacağız. muazzam.
hesabın var mı? giriş yap