hesabın var mı? giriş yap

  • her zaman söyledim yine söylüyorum seçimlerden sonra tüik çalışanlarını çaycısı da dahil olmak üzere yargılatmayan yeni hükümetin allah belasını versin. bu rezilliği, bu sefaleti bu insanlara yaşatmaya kimsenin hakkı yok.

  • yaklaşık 5.97 milyar trilyon tondur. her yıl uzaydan gelen meteorik toz ve döküntülerin birikmesi ile 40.000 ton kazandığı, dünya atmosferinden uzaya giden hidrojen gazı nedeni ile de 95.000 ton kaybettiği tahmin edilmektedir.

    dünya'nın çekirdeğindeki radyoaktif bozulma nedeni ile yaşanan yıllık yaklaşık 160 ton ve atmosferden kaybolan yaklaşık 1.600 ton helyum gazı, dünya yörüngesine fırlatılan yıllık birkaç yüz ton gibi kütleyi etkileyen başkaca etmenler mevcut olsa da bunlar hesaba katılması gereksiz olan ufak kütle değişiklikleridir.

    dünya tüm bu etmenler gözetildiğinde yılda yaklaşık olarak 50.000 ton kütlesinden kaybetmektedir. bu kütle kaybı hızı ile dünyanın tamamen yok olması yaklaşık 120.000 trilyon yıl sürecektir.

    bu süre ise dünya'nın ve hatta evrenin yaşının milyonlarca katı bir süredir. mevcut kütle kaybının dünya'ya ve insanlara etkisi yoktur.

    kaynak

  • şahısların şahıslara karşı işlediği suçlara mağdurun rızası olmadan af getirilmesine karşıyım. düpedüz adaletsizlik haksızlıktır.

    biri beni öldürecek ben ölüp gideceğim sonra katilimi affedecekler. inandığınız allah'tan hakettiğinizi bulmanızı diliyorum.

  • "ve her şey bittiğinde, hatırlayacağımız şey; düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır."

    aliya izzetbegoviç

  • annesi ve babasi paris seyahatinde otelde kalacaklar,babasi ucuz bir otel istiyor sadece konaklayacagiz vs, annesi pahali bir otelde israr ediyor ve pahali otelde kaliyorlar.

    aksam odada bir findik faresi gorunce babasi soyleniyor gordun mu, simdi nasil anlaticaz bunu diye cunku sadece biraz ingilizceleri var. annesi resepsiyonu ariyor ve:

    - do you know tom and jerry diyor.
    -yes diyor resepsiyondaki
    annesi:
    -jerry is here! diyor.

    cem yilmazdaki cakmak hikayesinden sonra hakikaten bu da efsane, muthis zeka`::))`

    edit: debe de bir numara olmak da varmis,tesekkurler canlar.

    edit2: bilmeyen arkadaslar soruyor tek tek yazmak zor oldu, cakmak hikayesini cem yilmaz gosterisinde anlatir: babasinin midesinde yanma vardir ve ingiltere' de doktora giderler ama babasi midesindeki yanmayi anlatamaz. annesi bir cakmak alir ve karin bolgesine tutup yakar, gezdirmeye baslar yanmayi anlatmak icin ve anlatir. hikaye bu.

    edit3: altta yazan entry sanirim bir aciklama gerektiriyor. hikayeyi ayhan sicimoglu bostanci gosteri merkezinde bir konser sonrasi aktarmistir. olayin dogrulugu veya baska bir boyutunu bilemem,bizzat ayhan sicimoglu' ndan dinledim.