hesabın var mı? giriş yap

  • ulen bir de bekara diye not düşmüşler açıklamaya; bekar insanları ikinci sınıf insan, köle gibi gören ev sahiplerinin başı inşallah swinger partileri yapan evlilerle derde girer.

  • son yayınlanan trailer ile yine heyecanlandıran dizi. sinematografi müthiş.

    game of thrones'u efsane dizi yapan şeylerden biri hikayenin kitaba dayanması ve onlara bağlı kalınmasıydı ne zaman ki george r. r. martin kitapların devamını getirmedi, dizi o iş bilmez senaristlere kaldı işte o zaman batırdılar. o yüzden ateş ve kan gibi güzel bir kitap varken bu dizinin kötü olacağını sanmıyorum hbo zaten nasıl muhteşem dizi çekilir iyi biliyor. ramin djawadi müziklerde döktürmüş yine fragmandan bile anlaşılıyor güzel parçaların bizi beklediği.

    yılın iki dev bütçeli dizisi olduğu için ister istemez yüzüklerin efendisi (dizi) ile karşılaştırıyorum fragmanları ve house of the dragon; müzikleri, kıyafetleri, renk paleti vs ile aynı evrenin parçasıyım ben diye bağırıyor resmen ama lotr için aynı şeyi söyleyemiyorum maalesef.

    edit: --- spoiler ---

    trailer'da kim kimdir;

    - rhaenyra targaryen, kral viserys i targaryen'in ilk çocuğu ve aynı zamanda kral i. viserys'in ilk eşinden olan tek çocuğu. sekiz yaşındayken babasının varisi oldu ve westeros'un ilk hükümdar kraliçesi olmayı bekleyerek büyüdü. görsel

    - daemon targaryen,kral 1. viserys'in küçük erkek kardeşi. zamanının en deneyimli savaşçısı ve valyrian çeliği kılıcı dark sister'ı kullanıyor. aynı zamanda adı caraxes olan bir ejderin binicisi. görsel

    - kraliçe alicent hightower, kral aegon ii targaryen, kraliçe helaena targaryen, prens aemond targaryen ve prens daeron targaryen'in annesidir. kraliçe rhaenyra targaryen ile başlarda dost olsa da daha sonrasında baş düşmanı oluyor ve ejderhaların dansı'nın beynidir. görsel

    - sir otto hightower, hightower hanesi'nden üç krala kral'ın eli olarak hizmet eden bir şövalyeydi, ancak iki kral onu çeşitli zamanlarda görevden aldı. otto, bilginin her şey olmadığı konusunda bir uyarı olarak hatırlanır. görsel

    - viserys i targaryen, demir taht'a oturan beşinci targaryen kralı. viserys, dedesinin barışını sürdürdü ancak ejderhaların dansı olarak bilinen iç savaşın tohumları yanlışlıkla onun hükümdarlığında ekildi. görsel

    --- spoiler ---

  • üniversite bitince abd'ye geçip abd'li üni arkadaşı ile evlenip orada yaşayan, oranın sunduğu tüm eğitimsel, sosyal, maddi ve manevi imkanları sonuna kadar kullanıp 75 yaşında arada memlekete gelip giden adam, sizin memlekete borcunuz var diyor. kime borçları var o gençlerin? tayyip erdoğan'a mı? 20 yıldır göz göre göre akp'ye oy veren çomarlara mı?

    böyle insanları profesyonel meslekleri dışında sakın dinlemeyin. yurtdışında yaşayan insanlarda memleket ve kimlik özlemi çok baskın olur, sağlıklı tavsiye veremezler.

  • patronu acun’un tertip ettiği engizisyon mahkemesi yargıçlarından biri! bütün kibir ve ahmaklığıyla gariban bir çocuğu binlerce insanın önünde küçük düşürme pahasına, bu pespaye tiyatroyu oynamakta beis görmemiştir.

    edit: tekrar edeyim: bir suçu varsa rahatsız olan şikayetçi olur. o da yasalar önünde kendini savunur, cezasını çeker! size mi düşüyor yargılamak! sizi ne ilgilendiriyor bir insanın yemek yapma becerisi dışındaki görüşleri, hayat tarzı, ideolojisi. siz kimsiniz arkadaş! yarın acun çıkın takla atın dese, takla mı atacaksınız reyting için! bu kadar mı aç ve çaresizsiniz! çoluk çocuğunuz var! ayıptır günahtır.

  • her modelini gördük yıllardır. bugüne kadar ki favorim çeviri hatasıydı. (bkz: #7741976) gelgelelim gün itibariyla beterin beterini de gördük. şöyle ki:

    hazırlık ingilizce ara sınavı. word formation sormuşuz. bi kaç tane cümle vermişiz, birer kelimeyi boş bırakmışız. parantez içlerine de boşluğa gelmesini istediğimiz kelimenin başka bir formunu yazmışız. boşluğa kelimenin uygun formu yazılsın, biz de not verelim istiyoruz. cümlelerden birisi şöyle:

    -his ....... (ambitious) is to have his own business

    boşluğa gelmesi gereken: ambition

    (maalesef) gelen: ambiti...

    yorumsuz...