hesabın var mı? giriş yap

  • 2019 draftinde 3 tane seçim hakkı (14, 20, 22) ve 2020 draftinde 2 tane seçim hakkı olan takım. 2020 memphis hakkı da ilk 6 korumalı ama 2021'de bu hak korumasız bir şekilde boston'a geçecek. celtics'in şu an itibariyle yapması gereken elini çabuk tutup bu senenin haklarını ve 2020 memphis hakkını bir paket haline getirip anthony davis'i almak yoksa bir daha göremezler kendisini. hazır memphis ışık vermiyorken şutlamak da akıllıca olur, tıpkı 2017'de yolladıkları brooklyn hakkı gibi değerini kaybetmeden yollamaları inanılmaz zekice olur.

    ama ondan da öte bu daftle beraber çok şey değişecek. öncelikle draft haklarının değeri çok daha fazla olacak. ilk 4'ten seçim yapma ihtimali %9.4 olan lakers'ın 4.sıradan seçmesi demek lotaryaya düşen her hakkın ekstra değerli olması demek. sürünenin daha fazla şansı olduğu sistemde dahi son derece değerliydi haklar, şimdi bitcoin gibi değerleri delirmiş bir vaziyette artacak. özellikle lotaryaya düşmesine kesin gözüyle bakılan haklar (2020 memphis, 2021 miami) çok çok daha değerli olacak. demarcus cousins'ın buddy hield ve 1 tane 1.tur hakkına alınması başlangıçtı, artık en kral oyuncuların değeri bile seçim hakkıyla belirlenecek. dolayısıyla anthony davis için de an itibariyle elleri en güçlü takımlar celtics, clippers, lakers (4.sıra sayesinde) ve knicks (2021 dallas hakkı ve bu senenin 3.sırası). atlanta'nın bile kaydadeğer bir şansı var şu an, bu sene 8. ve 10.sıralar kendilerinin ve 2020 cleveland hakkı da korumalı şekilde kendilerinin. cleveland hakkı ilk 10 korumalı ve ilk 10'da çıkarsa 2 tane 2.tura dönüşecek ama sistem değişmiş durumda. eski sistem olsa belki de çok bir değeri olmayacaktı o hakkın ama an itibariyle o hak seneye 11.sıra seçimi olup atlanta'nın kucağına düşebilir, o hakkın bile değeri artmış durumda.

    artık her şeyi draft haklarının belirlediği döneme girmiş durumdayız. belki tanking olayını rafa kaldırması açısından iyi oldu ama bundan sonra takas süreçleri inanılmaz zorlaşacak. lotaryaya düşecek haklar güç bela pakete dahil ediliyordu, artık belki de bahisleri bile geçmeyecek çoğu görüşmede. danny ainge'in 2013'teki soygunu sayesinde millet akıllandı ama bu yüzden takım değiştirmek daha da zorlaşacak muhtemelen. ama şu açıdan da iyi olmuş olabilir, artık chandler parsons, andrew wiggins gibi takımların maaş boşluğunun üzerine oturan adamlar biraz daha rahat takaslanabilirler. (john wall'un o kontratla 5 ilk tur hakkı gelse dahi yollanabileceğini düşünmüyorum)

    ama ne olursa olsun manyak bir serbest pazar izleyeceğimizden şüphem yok. davis ve irving'i celtics'te de görebiliriz, ikisini birden lakers'ta da görebiliriz, şu an ortası yok bunun. umarım lakers'ta görürüz tabi o ayrı konu.

    not: celtics'in baya dışına çıktım, affola.

    edit: cleveland pickinin o kadar değeri yokmuş, @woolrock'a teşekkürler.

  • az önce aklıma gelen olay. birazdan tayyip erdoğan ve fatih terim'e mail atacağım bu linki, artık uygun görürlerse...

    öncelikle tüm ülkeler ve nüfuslara bakıyoruz.
    http://en.wikipedia.org/…s_and_dependencies_by_area

    ben yukarıdan aşağı bir göz gezdirdim kolaylık olsun diye. 249 ülke varmış dünyada. rusya, kanada, çin, abd, brezilya, hindistan, arjantin, fransa, almanya, ingiltere, israil, ispanya, italya, japonya, pakistan, kuzey kore, avustralya, güney kore'ye şimdilik bulaşmamak lazım, bunlar baya güçlü. vatikan'a da saygıdan dolayı savaş açmayalım. çek cumhuriyeti de bize ters gelen bir takım onları da çıkardım. kaldı 228 ülke. dakikalarca internetten araştırdım bir vanuatu'yu bir laos'u alamamamız için hiç bir sebep yok arkadaşlar, nasıl gelmedi şimdiye kadar aklımıza bu. boş boş takılacağımıza az fetih yapalım elimize mi yapışır.

    tamam osmanlı imparatorluğu işi yürümedi ama hatalarımızdan ders aldık... hepimiz az çok muhteşem yüzyıl'ı izleyen insanlarız sonuçta. birbirimize destek olursak maldivler'e vizesiz gitmemiz işten bile değil.

  • hava çok soğuktur ve iki kirpi vardır. kirpiler ısınmak için birbirlerine sokulurlar. bedenleri ve nefesleriyle birbirlerini ısıtırlar. çok sokulduklarında, dikenleri birbirlerine batar; uzaklaşırlar. bu sefer de üşümeye başlarlar. tekrar sokulurlar, tekrar dikenleri incitmeye başlar; tekrar uzaklaşırlar.
    kirpiler böyle yakınlaşıp uzaklaşmaya devam edip dururlar, ta ki en uygun mesafeyi bulana dek...
    öyle bir mesafe olmalıdır ki bu kirpilerin arasındaki; ne dikenleri birbirine batacak kadar yakın, ne de donacak kadar soğuk olmalıdır. ve en sonunda bir mesafe bulurlar, hem ısınıp hem de dikenlerden yaralanmayacakları...

    bu mesafe ikilemi insanlarda da aynıdır. insanları da diğer insanlara çok yakınlık rahatsız ederek incitir, çok uzaklıksa yalnız bırakarak ruhunu üşütür. ne insanlarla yapabilirler, ne de yalnız kalabilirler. onlar da tıpkı kirpiler gibi en uygun mesafeyi bulana dek mutlu olamazlar. işte hayat genelde bu doğru mesafeyi bulmaya çalışmakla geçer. ilişkilerdeki bu doğru mesafeyi ayarlamaya çalışmanın adı da kirpi metaforu'dur.

  • minik oğlum (8 aylık) epeyce kıvrandıktan, salyalandıktan, kaşındıktan sonra nihayet huzura erdi: pirinç tanesi gibi miniminnacık iki alt diş bize gülümsüyor :)

    öte yandan ablasının da (6.5 yaş) uzunca bir süredir iki alt dişi birden sallanıyordu. nihayet iki gün önce biri düştü, daha doğrusu son kalan kökü de dedesi ufak bir hareketle koparıverdi (benim de ilk dişimi babam çekmişti :)) hemen yanındaki diş ise desteksiz kalınca iyice sallanır oldu, hatta neredeyse düşey pozisyondan yataya geçti denebilir. sonra bugün, minik kardeşi onu sevmek için hamle yapınca yanlışlıkla kızımın çenesine vurdu, ikinci sallanan diş de düştü.

    şu anda birinin öndeki iki alt dişi eksik, diğerinin sadece o iki dişi var :) aynı anda kahkaha attıkları bir fotoğrafı yakalayabilirsem kocaman bastırıp ofisime asmak istiyorum :)

  • sahte yollanan kulaklığı iade talebimi "kutusunun açıldığı" gerekçesiyle reddeden usulsüz firma. elektronik ürünler kutusu açıldığı anda ikinci el statüsüne düşüyormuş, bu sebeple satıcı da artık o ürünü satamıyormuş.

    yani ben 1000 liraya airpods satın aldığımda evime 50 liralık sahte airpods gelirse bunu iade edemiyorum. kutusunu açtım ya bir kere, satıcı onu satamaz artık. yazık satıcıya.

    sizin ben mantığınızı yolunuzu yordamınızı seveyim rezil herifler. aynı şey amazon'da olsa o satıcının ticaret hayatını bitirirler. bizimki hala müşteriyi nasıl silkeleyeceğinin hesabını yapıyor.

    aklınız vicdanınız varsa bu siteden alışveriş yapmayın.

  • net söylüyorum bu işin ustası kuyumcudur.

    sene 2011 evlilik teklif edeceğim için antalya'da kuyumcuları dolaşıyorum, bir tanesine girdim bir yüzük beğendik fiyat sordum 3800 tl dedi ama dedi eğer akşama kadar almaya karar verirsen, hesap makinesiyle ilişkisine başladı işte o an. 1,5 dakikalık işlem sırasında nasıl yaptı nasıl etti bilmiyorum ama 3800 tl'yi 1650 tl'ye indirdi.

    işin ustasının kuyumcu olmasının bir sebebi de işin içinde çok parametre var, kar marjı, altın fiyatları, altının döviz karşısındaki durumu, maliyet gider çizgisindeki yeri. türkiye ekonomisi bence bir kuyumcuya teslim edilmeli o hesap makinesiyle altından kalkacağına eminim.